I LOVE NEW YORK

by Olga
new york city manhattan

Αγαπημένη Νέα Υόρκη.. Αυτό το άρθρο είναι ένα ιδιαίτερο post για μένα και αυτό γιατί είναι αφιερωμένο στην πόλη που αγαπώ περισσότερο, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… στην πόλη που με γοητεύει όσο καμία άλλη και δεν είναι άλλη από τη Νέα Υόρκη και το ατίθασο και σαγηνευτικό κέντρο της το Μανχάταν και φυσικά το δικό μου αμερικάνικο όνειρο, σε μία προσπάθεια ενστερνισμού του american dream!

Μια μητρόπολη, σε μια χώρα με ευκαιρίες και ελευθερία, και ίσως ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Θα μου πείτε τώρα, σιγά την ιδιαιτερότητα, όλοι θέλουν κάποια στιγμή να κάνουν μία βόλτα προς τα εκεί! Κι όμως για εμένα είναι κάτι παραπάνω από ένας τουριστικός προορισμός…

new york top of the rock observatory rockefeller center

new york top of the rock observatory rockefeller center

Πλατεία Times square, Άγαλμα της Ελευθερίας, Wall street, Brooklyn bridge, Central park, Top of the rock observatory, Empire State builiding, Ground Zero, Ellis island, 5th Avenue, αποβάθρες Battery park και αμέτρητα άλλα σημεία ενδιαφέροντος σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις για να κάνεις το ταξίδι στη Νέα Υόρκη συναρπαστικό! Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα

Για μένα η Νέα Υόρκη και ειδικά το Μανχάταν, είναι μια πόλη γεμάτη έμπνευση, μία πόλη σκοτεινή και ταυτόχρονα πιο φωτεινή από κάθε άλλη, μια πόλη όπου η μοναξιά συναντά την αυτοβελτίωση και την πραγματική ανεξαρτησία, όπου μπορεί κανείς να βρει και να χάσει τον εαυτό του την ίδια στιγμή, όπου η αγάπη μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, αλλά το πάθος να σημαίνει τα πάντα.

new york city manhattan times square

new york city manhattan times square

Concrete jungle where dreams are made of
There’s nothing you can’t do, now you’re in New York!
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York, New York, New Yooork! (Alicia Keys)

Αυτό το άρθρο είναι η δική μου μικρή κατάθεση αγάπης για την πόλη της Νέας Υόρκης, της οποίας θα ήθελα πολύ να είμαι κομμάτι… να την εξερευνήσω καλύτερα, να την αισθανθώ, να την μισήσω και να την βιώσω!

Γι ‘ αυτό προσδεθείτε και απολαύστε το ταξίδι στην μαγική απεραντοσύνη της Νέας Υόρκης. Είτε είναι η διαφορετική αυτή ματιά, είτε τα “μεγάλα φώτα “, αυτή η πόλη σίγουρα θα σας εμπνεύσει!

Εάν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη και θέλετε να νιώσετε λιγάκι έστω Νεοϋορκέζοι, πράγμα μάλλον δύσκολο, αλλά ας πούμε ότι θέλετε να την απολαύσετε λίγο πιο εναλλακτικά από έναν μέσο ταξιδιώτη, προτείνω τα παρακάτω. Πιστέψτε με θα κερδίσετε πολλά περισσότερα, από,τι αν αφιερώσετε μερικές ώρες στα εμπορικά καταστήματα…

13 Τρόποι για να δεις τη Νέα Υόρκη διαφορετικά
  1. Νιώστε τα Vibes της Νέας Υόρκης
  2. Μάθετε την ιστορία της
  3. Περπατήστε και γνωρίστε την πόλη
  4. Δοκιμάστε πραγματική νυχτερινή ζωή  Νέας Υόρκης (επισκεφθείτε ένα τζαζ μπαρ)
  5. Επισκεφθείτε ένα speakeasy bar  όπως συνήθιζαν να κάνουν οι Νεοϋορκέζοι.
  6. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα για να εξερευνήσετε διαφορετικές γειτονιές
  7. Βρείτε μια ωραία ταράτσα και ερωτευτείτε με τη θέα
  8. Δείτε το ηλιοβασίλεμα στο πάρκο του Μπρούκλιν
  9. Δείτε την ανατολή του ηλίου στη γέφυρα του Μπρούκλιν
  10. Γίνετε  ξένοι μεταξύ ξένων
  11. Παρακολουθήστε και παρατηρείστε τους ανθρώπους που περνούν από μπροστά σας
  12. Ξεχάστε την αίσθηση του χρόνου
  13. Χαθείτε στα φώτα και τη φασαρία μέχρι να ξαναβρείτε τον εαυτό σας…

Αυτό ήταν για μένα το Big Apple, το οικονομικό, εμπορικό πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο των ΗΠΑ. Η πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες και το μεγαλύτερο λιμάνι, η μητρόπολη όλων των πόλεων, η δική μου Νέα Υόρκη!

Κάπου εδώ τελειώνει η εξομολόγησή μου για την πόλη με τα χίλια πρόσωπα που αγαπώ τόσο και ελπίζω να αγαπήσετε κι εσείς! Μη μένετε σε γνώριμα μονοπάτια καθώς η σύνδεση με τον τόπο που επισκέπτεστε καλό είναι να γίνει συνήθεια στα ταξίδια όλων μας είτε πρόκειται για ένα ταξίδι στην Καμπότζη, είτε στη Νέα Υόρκη!

Δείτε και το χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος!

 

You may also like

Close