ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ WADI RUM ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

by Dimosthenis
wadi rum desert jordan

Πόσοι από εσάς έχετε ονειρευτεί ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Να ξυπνάτε σε ένα μοναδικό σκηνικό που μόνο με τον Άρη μπορεί να συγκριθεί; Ε λοιπόν αυτό το σκηνικό υπαρχει στη γη και βρίσκεται στο Wadi rum, στην έρημο της Ιορδανίας!

Στο Wadi rum έγιναν γυρίσματα της ταινίας The martian και μπορείτε να φανταστείτε το γιατί!
Λίγα λόγια για το Wadi rum
Έρημος με κόκκινες, κίτρινες, πορτοκάλι και λευκές αποχρώσεις και μια πανέμορφη συνύπαρξη με τεράστιους ογκόλιθους και βουνά σε αντίστοιχους τόνους χρωμάτων! Η έρημος βρίσκεται στα νότια της χώρας και απέχει μερικά μόλις λεπτά από την Άκαμπα! Οι κάτοικοι της ερήμου δεν είναι άλλοι από τους ιδιαίτερους Βεδουίνους που κατοικούν σε ένα μικρό χωριό και έχουν σκηνές τις οποίες διαθέτουν σε επισκέπτες και ταξιδιώτες!
wadi rum desert jordan

wadi rum desert jordan

Πρακτικές πληροφορίες
  • Για να εισέλθετε αγοράζετε εισιτήρια στο Visitors Center 5jod το άτομο.
  • Για να φτάσετε στις σκηνές χρειαζεστε κάποιον ντόπιο να σας μεταφέρει, οι σκηνές απέχουν αρκετά χιλιόμετρα και δεν μπορείτε να πάτε με το όχημα σας.
  • Οι τιμές της επίτοπιας διαπραγμάτευσης μπορεί να είναι υψηλότερες από την εναλλακτική του να κλείσετε από πριν τη διαμονή και την ξενάγηση σας, όπως κάναμε εμείς, κάτι το οποίο εξαρτάται και από την περίοδο που θα επισκεφθείτε την έρημο.
  • Στην έρημο το βράδυ έχει αρκετό κρύο οπότε προμηθευτείτε κατάλληλα ρούχα!
Δραστηριότητες και εμπειριες στο Wadi Rum
  • Διανυκτέρευση σε σκηνή Βεδουίνου (απλή, πολυτέλειας ή κάτω από τα αστέρια ανάλογα με το budget σας).
  • Φαγητο με Βεδουίνους.
  • Ατέλειωτη πεζοπορία σε μοναδικό σκηνικό (από μισή ημέρα μέχρι και πολυήμερες πεζοπορίες με διανυκτερεύσεις και φαγητό σε κόκκινη και λευκή έρημο).
  • Βόλτα με καμήλες ή άλογα (εμείς δεν το δοκιμάσαμε όπως λογικά ήδη γνωρίζετε).
  • Φαγητό στην έρημο.
  • Πεζοπορία σε φαράγγια και οάσεις.
  • Sandboard
wadi rum desert jordan

wadi rum desert jordan

wadi rum desert jordan

wadi rum desert jordan

Η δικιά μας εμπειρία και πρόταση για να απολαύσετε στο μέγιστο το Wadi rum
Όσοι αποφασίσετε να εξερευνήσετε το Wadi run σας προτείνουμε τον φίλο μας Salem, ντόπιο Βεδουίνο, μεγαλωμένο στην έρημο, έτοιμο να σας ξεναγήσει στα πιο όμορφα σημεία της ερήμου!
Γιατί να επιλέξετε τον Salem
Πρώτον γιατί είναι ντόπιος βεδουίνος που σημαίνει ότι γνωρίζει την περιοχή καλύτερα από τον καθένα.
Δεύτερον γιατί έχουμε προσωπική εμπειρία πέρα για πέρα θετική και τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Τρίτον και καλύτερο επειδή μπορείτε να ζητήσετε ο.τι ακριβώς θέλετε και να κάνετε εξατομικευμένο τουρ ανάλογα με τις ημέρες  που διαθέτετε, το budget και τα experiences που επιθυμείτε να δοκιμάσετε!
Οι προτάσεις μας
  • Οι προτάσεις είναι αμέτρητες οπότε παραθέτουμε τριμελές ενδεικτικές και φυσικά τις προσαρμόζετε εσείς αναλόγως!
  • Experience half day safari tour & mini hiking
  • Walking tour in desert
  • Experience one day safari tour & hiking trails.
  • Experience multiday safari tours & hiking trails to white and red desert including overnight sleeping at different spots
Extra hint Το καλοκαίρι οι τιμές είναι πιο χαμηλές!
Η διανυκτέρευση στην έρημο
Η διανυκτέρευση σας είναι απόλυτα ασφαλής σε έναν υπέροχο και απίστευτα ήσυχο μέρος της ερήμου μακριά από κόσμο, φασαρία και άλλες σκηνές. Οι σκηνές είναι άνετες, διαθέτουν κρεβάτια και όλα τα απαραίτητα για να μείνετε ζεστοί το βράδυ. Υπάρχει μια κοινόχρηστη μεγάλη σκηνή με θέα την έρημο όπου θα απολαύσετε το πρωινό και το βραδινό σας και φυσικά κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζιέρες. Εάν επιθυμείτε ο Salem  μπορεί να σας εξασφαλίσει και ολοκαίνουρια sleeping bags. Να έχετε πάντα κατά νου ότι μιλάμε για έρημο, οπότε αυτό που αξίζει να ζήσετε εκεί είναι μια πραγματική γεύση από έρημο!
Δείτε τις φωτογραφίες, εμπνευστείτε και οργανωθείτε! Είναι πολύ όμορφη εμπειρία η διανυκτέρευση και η πεζοπορία στην έρημο με τιμές διανυκτερεύσης να ξεκινούν από 10€ (προσοχή μόνο οι ντόπιοι Βεδουίνοι διαθέτουν σκηνές) και τις τιμές των tour να είναι πολύ προσιτές για αυτό που προσφέρουν.
Επικοινωνήστε απευθείας με τον Salem και θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα ή μαζί μας για να σας δώσουμε λίγη ακόμη δόση έμπνευσης!
wadi rum

wadi rum

You may also like

Close