URBAN FANTASY VIBES ΣΤΗΝ ΜΟΥΜΠΑΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

by theadmintraveller
india travel tuk tuk
Βρίσκεστε στο δεύτερο άρθρο του φίλου μας Πρόδρομου ο οποίος μετά το πρώτο του ταξίδι στην Ινδία και το υπέροχο μήνυμα που λάβαμε με την επιστροφή του στο οποίο μας περιγράφει την όμορφη εμεπιρία του, ταξιδεύει δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος στην Ινδία. Επισκέπτεται την Μουμπάη αυτήν τη φορά και επανέρχεται με νέο μήνυμα αφήγησης και περιγραφής της περιπέτειάς του μέ urban fantasy vibes όπως λέει ο ίδιος.
Διαβάστε παρακάτω για το ταξίδι στην Μουμπάη και πάρτε περισσότερες δόσεις έμπνευσης με άρωμα Ινδίας, δείτε τα αναλυτικά μας προγράμματα :
taj-mahal-india

taj-mahal-india

Αγαπητή Όλγα,
    η πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη Μουμπάι (πρώην Βομβάη) ήταν τον περασμένο Ιανουάριο. Πήγα από τον Hyderabad. Επειδή ξαναπήγα για μια εβδομάδα τον Απρίλιο, πιστεύω πως εκείνη η εποχή (ο Χειμώνας τους) είναι προτιμότερη εποχή για μας.
    Σε σύγκριση με το Hyderabad, το Μουμπάι είναι πιό κοντά στην εικόνα που έχουμε εμείς οι δυτικοί για την Ινδία (με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται). Η μυρωδιά είναι πιο έντονη (εγώ πάντως δεν την βρήκα ενοχλητική απλά διαφορετική), η πολυκοσμία πιο εμφανής.
    Το αεροδρόμιο του Μουμπάι είναι από τα πιο όμορφα για το δικό μου γούστο πάντα. Όμως οι φτωχογειτονιές και οι παραγκουπόλεις αρχίζουν αμέσως μόλις βγεις από το αεροδρόμιο.
    Πρόκειται για αχανή μεγαλούπολη με πληθυσμό μεγαλύτερο από αυτόν της Ελλάδος. Εγώ πέρασα πολύ χρόνο στην γειτονιά της Μπάντρα. Πολλοί την θεωρούν το Νότινγκ Χιλ της Ινδίας. Εκεί κατοικούν πολλοί διάσημοι, από πολιτικούς και αστέρες του Μπόλυγουντ, μέχρι αθλητές του Κρίκετ (πιό διάσημος πεθαίνεις για τα δεδομένα της Ινδίας).
Inline image
Αν και χτίζονται συνέχεια ουρανοξύστες, αυτό που με τράβηξε ήταν οι παλιές πολυκατοικίες, που αντί για αριθμούς είχαν ονόματα (όπως Little Flower, Stradust, Shangi La). Έχει πολλά πάρκα, πολύ πράσινο, είναι πολύ κοντά στην θάλασσα και γενικά είναι απόλαυση να περπατάς εκεί.
Την Δεύτερη φορά που πήγα, τον Απρίλιο έμεινα σε ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο ξενοδοχείο της Bandra το Le Sutra.
Inline image
Θεωρείται το καλύτερο μπουτίκ hotel του Mumbai. Κάθε δωμάτιο είναι και ένα διαφορετικό έργο τέχνης που το έχει σχεδιάσει ο Buzz Lurman ο διάσημος Αυστραλός Σκηνοθέτης (Moulin Rouge).  Εκεί μένουν και πολύ σταρ του Μπόλυγουντ, αλλά εγώ δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω κανέναν. Αυτή είναι μια φωτογραφία του δωματίου που έμενα (είναι από τα μικρότερα σχετικά).
Inline image
Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Στο ισόγειο είναι και ένα από καλύτερα εστιατόρια που συχνάζουν οι ντόπιοι foodies start-upers, το Out of The Blue.
Inline image
Η οικογένεια την οποία επισκέφθηκα, ανήκει στην κοινότητα των Καθολικών την Ινδίας. Έτσι είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τους υπέροχους καθεδρικούς ναούς της περιοχής. Περισσότερο μου άρεσε το Basilica of Our Lady of The Mount.
Inline image
Όλες όμως οι εκκλησίες είναι πανέμορφες. Εκεί πέρασα το Καθολικό Πάσχα. Οι τελετές τους είναι κυρίως στα αγγλικά, με κάποια τραγούδια σε τοπικές διαλέκτους. Μοναδική εμπειρία.
Στο Πούνε πήγα με ταξί (είναι τρεις ώρες δρόμος από το Μουμπάι με αυτοκίνητο). Έμεινα ένα βράδυ. Επισκέφθηκα το μοναστήρι του St Felix και γνώρισα μια μοναχή ιεραπόστολο που είχε γυρίσει από την Νιγηρία και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει για νέα ιεραποστολή στο ανατολικό Τιμόρ. Είμαστε ακόμα σε επαφή.
Στο Πούνε με εντυπωσίασε το παλάτι του Αγά Χαν όπου κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε τεθεί υπό περιορισμό μαζί με την συνοδεία του ο Μαχάτμα Γκάντι (ένας από τους προσωπικούς μου ήρωες). Τώρα πλέον ο χώρος είναι μουσείο. Στον κήπο μάλιστα φυλάσσονται και οι στάχτες του μεγάλου οραματιστή.
Αξίζει κανείς να φάει στο German Bakery στο Πούνε.  Στο Μουμπάι μου άρεσε το φαγητό στο εστιατόριο Brittania που είναι στην περιοχή Fort Area.
Inline image
Από τα μέρη που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί είναι το Prince of Wales museum (που έχει και μουσείο για παιδιά) και το Gateway of India.
Inline image
Εμένα μου τράβηξαν την προσοχή τα κοράκια που υπήρχαν παντού, και κυρίως τα δέντρα “που περπατάνε” τα λεγόμενα Bunyon Trees. Ρίχνουν τις ρίζες τους από τα κλαδιά και ριζώνουν παραδίπλα σε νέες θέσεις.
Inline image
Ότι και να πει, ότι και να γράψει κανείς για αυτή την μαγική χώρα είναι λίγο. Πρέπει να το βιώσει κάποιος για να το καταλάβει. Εμένα μου έβγαζε ένα vibe urban fantasy. Δηλαδή του κλάδου της φανταστικής λογοτεχνίας που συνδυάζει την απόκρυφη ύπαρξη του υπερφυσικού σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον.
Το καλύτερο ήταν οι άνθρωποι. Ζεστοί, φιλικοί, φιλόξενοι. Έξυπνοι, ευαίσθητοι με χιούμορ. Άνοιξαν αμέσως την αγκαλιά τους και με αποδέχτηκαν. Μια από τις καλύτερες στιγμές ήταν όταν έπαιξα το επιτραπέζιο παιχνίδι Taboo στην αγγλόφωνη έκδοση του για την Ινδία. Εκεί καταλαβαίνεις στο πετσί σου πόσο όμοιοι είμαστε παρά τις επιφανειακές μας διαφορές.
Ελπίζω να μην σε κούρασα.
Φιλικά
Πρόδρομος
india holi festival

india holi festival

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμεπιρία που μοιράστηκες μαζί μας από το ταξίδι σου στην Ινδία και χαιρόμαστε αν έστω και λίγο σε βοήθησαν τα μικρά μας tips! Σου ευχόμαστε  να πραγματοποιήσεις ακομη περισσότερα ταξίδια τόσο σε Ινδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο!

You may also like

Close