ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

by theadmintraveller
india taj mahal
Πρώτη φορά ταξίδι στην Ινδία την χώρα των αντιθέσεων, όχι όμως μέσα από δικό μας ταξίδι (άλλωστε αυτά τα έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας) αλλά μέσα από τη ματιά του Πρόδρομου, φίλου και ταξιδιώτη, ο οποίος επισκέφθηκε την Ίνδία, δύο φορές πλέον (όπως θα δείτε όσοι διαβάσετε όλο το άρθρο) και μοιράστηκε μαζί μας το παρακάτω μήνυμα:
india asian food

india asian food

Αγαπητή Όλγα,
    είχα υποσχεθεί στις αρχές του χρόνου, όταν με πολύ προθυμία με είχες κατατοπίσει για τα θέματα ενός ταξιδιού στην Ινδία, ότι όταν επέστρεφα από το δικό μου, θα σου έγραφα τις εντυπώσεις μου. Παρότι δεν ξέχασα εκείνη την υπόσχεση, πάντα περίμενα να βρω περισσότερο χρόνο για να μπορέσω να γράψω περισσότερα και με καλύτερο τρόπο. Όμως ποτέ αυτός ο χρόνος δεν βρισκόταν. Για αυτό έστω και τόσο πολύ καθυστερημένα, αποφάσισα να σου γράψω σήμερα, παρά το ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές (από άποψη ελεύθερου χρόνου, ενέργειας, διάθεσης κτλ.)
    Λοιπόν …
    Πρώτη φορά πήγα στην Ινδία, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Πέταξα με την Emirates. Έκανα μια στάση στο Ντουμπάι και το πρωί του Σαββάτου έφθασα στο Ηyderabad.
   Η πόλη αυτή, είναι κάπως πιο κοντά στις δυτικές σε σχέση με άλλα μέρη της Ινδίας. Άρα είναι μια καλή πρώτη επαφή με την χώρα. Το βασικό της αξιοθέατο είναι το Charminar.

Inline image

Με πήγε μια φίλη μου, που ζει και εργάζεται στην πόλη αυτή. Η καλύτερη ώρα είναι πολύ νωρίς το πρωί (πριν τις επτά την Κυριακή) γιατί ακόμα δεν υπάρχει πολυκοσμία. Από κει ξεκινούσε ένα τουρ στα σοκάκια και τα αξιοθέατα της πόλης. Η ξενάγηση ήταν στα αγγλικά αν και οι υπόλοιποι τουρίστες ήταν από άλλα μέρη της Ινδίας. Γενικά πάντως σε κείνο το μέρος τα αγγλικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα ακόμα και μεταξύ των ντόπιων μεταξύ τους.
Η ξενάγηση κατέληγε στο Chowmahala Palace, όπου δινόταν και ένα τοπικό πρωινό.

Inline image

Για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούσα τα τρίκυκλα (ricksaw) που εκεί τα λένε auto, ή ταξί με εφαρμογές σαν το Uber.   Ο καιρός του χειμώνα είναι σαν την δική μας άνοιξη εκεί, οπότε αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθεί κανένας.
Πρόκειται για μια πόλη με πολύ μεγάλη ιστορία (μουσουλμανική κυρίως) αλλά και πολύ μέλλον καθώς εκεί έχουν τις έδρες του οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και λογισμικού (και τα γραφεία τους για Ινδία Google, Microsoft, Facebook και άλλοι διεθνείς κολοσσοί).
Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός και φιλικός. Έμεινα στο Radisson Blue Plazza στην περιοχή Panjara Hills, και ήταν ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο. Μεγάλης ιστορικής σημασίας είναι και το Golconda Fort, όπου παρακολούθησα στα αγγλικά μια παράσταση τύπου Ήχος και Φως.

Inline image

Τα κουνούπια είναι ένα πρόβλημα, αλλά σου δίνουν λοσιόν οι ταξιθέτες.
Προσπάθησα να πάω (για τσάι) στο Taj Falaknuma Palace, που ήταν κάποτε η οικία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και τώρα πολυτελές ξενοδοχείο. Δεν τα κατάφερα όμως.
Inline image
Η πόλη έχει ωραία πάρκα, εμπορικά κέντρα, κοσμηματοπωλεία με πολύ καλές τιμές. Το φαγητό πρέπει να ομολογήσω ότι μου φάνηκε πολύ καυτερό για τα δικά μου γούστα.
Γενικά όμως ενθουσιάστηκα. Η απόδειξη είναι ότι ξαναπήγα στην Ινδία (αυτή την φορά στην Βομβάη, που τώρα την λένε Mumbai, και το Πούνε), στις 18 Απριλίου. 
Φιλικά,
Πρόδρομος
india holy cow

india holy cow

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη εμεπιρία που μοιράστηκες μαζί μας από το ταξίδι σου στην Ινδία και χαιρόμαστε αν έστω και λίγο σε βοήθησαν τα μικρά μας tips! Συνεχίζουμε ανάγνωση με το δεύτερο ταξίδι σου και σου ευχόμαστε  να πραγματοποιήσεις ακομη περισσότερα ταξίδια τόσο σε Ινδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο!
Όσο για εσάς που διαβάζοντας το άρθρο ονειρευτήκατε κι εσείς ένα ταξίδι στην πολύχρωμη Ινδία, διαβάστε παρακάτω και ανάλογα με τις ημέρες που διαθέτετε! Εάν η Ινδία είναι για εσάς ένα όνειρο… ένα ταξίδι ζωής που θέλετε να πραγματοποιήσετε αλλά δεν ξέρετε το πώς… είστε στο σωστό μέρος! Σας έχουμε ετοιμάσει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές προτάσεις για Ινδία από την προσωπική μας εμπειρία για να μην ξοδέψετε άπειρες ώρες ψάχνοντας, να απολαύσετε την εμπειρία όπως ακριβώς την ζήσαμε κι εμείς και να γίνεται nonstoptravellers!
Ζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα μας καθώς και χρήσιμο υλικό για να κάνετε πιο έυκολη την οργάνωση του ταξιδιού σας στη χώρα των αντιθέσεων. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια!

You may also like

Close