ΙΝΔΙΑ – Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

by Olga
nonstoptravellers india

Το ταξίδι στην Ινδία είναι ένα ταξίδι ζωής που δεν μοιάζει με κανένα! Είναι η χώρα των αντιθέσεων και της πολυ-πολυτισμικότητας!

Δεν πρόκειται για μία απλή χώρα, αλλά για μία ήπειρο με μοναδική ποικιλία γλωσσών, εθίμων, κλίματος, μορφολογίας εδάφους και φυσικά ανθρώπων. Η Ινδία είναι μία χώρα μοναδική και ξεχωριστή που μπορεί να προσδώσει στον ταξιδιώτη μοναδικές εμπειρίες που δεν θα συναντήσει πουθενά αλλού στον κόσμο! Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ινδία, είτε είναι αρκετά σκληροτράχηλοι και ξέρουν τι να περιμένουν ή απλά έχουν την περιέργεια να γνωρίσουν αυτήν την χώρα των χρωμάτων των γεύσεων και των πολλών θρησκειών!

Ό,τι και να σας περιγράψουμε για την Ινδία δεν είναι αρκετό και ο μόνος τρόπος να το ανακαλύψετε είναι να το ζήσετε εσείς οι ίδιοι!  Η χώρα αυτή έχει πολλά πρόσωπα και είναι δύσκολο να μην υποκύψεις να τα ανακαλύψεις εσύ ο ίδιος! Μία χώρα με απίστευτες ανισότητες, χλιδή και πλούτη από τη μία, φτώχεια και εξαθλίωση από την άλλη! Παρόλα αυτά η Ινδία είναι μία χώρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και σίγουρα μετά την ταξιδιωτική μας εμπειρία γυρίσαμε άλλοι άνθρωποι, διαφορετικοί, καλύτεροι…

india taj mahal travel traveling

india taj mahal travel traveling

Υγεία;

Λίγα θεματάκια με το στομάχι είναι φυσικό να συμβούν αλλά μην σας πτοήσει αυτό! Προμηθευτείτε τα απαραίτητα φάρμακα και βιταμίνες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και της ταξιδιωτικής ιατρικής και θα είστε οκ! Μην περιμένετε υψηλά επίπεδα στα θέματα της υγιεινής… οπότε προμηθευτείτε δικά σας μαντηλάκια και υγρά απολύμανσης (εμείς πήγαμε πιο χαλαροί και το μετανιώσαμε!). Διαβάστε το δεύτερο άρθρο μας σχετικά με την Ινδία και τις συμβουλές μας για τους επίδοξους επισκέπτες!

Εποχή επίσκεψης;

Η Ινδία, έχει συνολικά 3 εποχές: την ζεστή, την υγρή και τον χειμώνα με ανοιξιάτικες προς ζεστές ημέρες στο νότο και πιο δροσερές στα βορρά. Για εμάς οι περισσότερες περιοχές, από το Νοέμβριο μέχρι και το Φεβρουάριο είναι οι καλύτεροι μήνες. Εμείς επισκεφθήκαμε την Ινδία το μήνα Φεβρουάριο και ήταν σαν να είναι άνοιξη ή  αρχές φθινοπώρου! Κοντομάνικα μπλουζάκια και μία ζακέτα για τις βραδινές ώρες!

Κόστος;

Σε μία χώρα όπως είναι η Ινδία είναι δύσκολο να σας πούμε μία τιμή για κάθε ταξιδιώτη, καθώς οι τιμές κυμαίνονται από απίστευτα χαμηλά επίπεδα μέχρι τα πιο υψηλά που μπορείτε να φανταστείτε! Εμείς προσωπικά, είμαστε ίσως στο μέτιρο προς το low budget επίπεδο, οπότε κι εσείς βάσει των αναγκών και των προτιμήσεών σας μπορείτε να κατατάξετε τους εαυτούς σας! Γενικότερα η διαβίωση στην Ινδία είναι πάρα πολύ φθηνή για τα δυτικά δεδομένα! Μπορείτε να μείνετε σε απίστευτα ξενοδοχεία σε πολύ χαμηλές τιμές μέχρι το πιο φθηνό hostel που ξεκινάει από τα 2 δολάρια! Απλά πάρτε τις πιστωτικές σας κάρτες και λίγα μετρητά και είστε οκ!

Ο καιρός…;

Υγρός και καυτός, μυρωδάτος με πικάντικες μυρωδιές και αρώματα!

Βίζα;

Μην ξεχάσετε να εκδώσετε εγκαίρως την ταξιδιωτική σας βίζα!

india taj mahal travel traveling

india taj mahal travel traveling

Επικινδυνότητα;

Γενικότερα ενώ εμείς οι δυτικοί… φοβόμαστε την Ινδία… για κάποιον ανεξήγητο λόγο… η Ινδία είναι μία πολύ ασφαλής χώρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε το διαφορετικό! Αν αποφύγετε να τριγυρνάτε στο δρόμο αργά όπως θα κάνατε και σε κάθε άλλο σας ταξίδι, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε, γνωρίστε τους ντόπιους locals και μάθετε τα έθιμα τούς, μπορεί να σας καλέσουν ακόμη και σε τραπέζι στο ίδιο τους το σπίτι, μην φοβηθείτε, το εννοούν!

Οι Ινδοί;

Οι Ινδοί είναι άνθρωποι μέσα στο χαμόγελο! Ευχάριστοι, ευδιάθετοι, πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να σας γνωρίσουν! Θα δείτε αρκετούς να σας ζητούν selfies κτλ… δεν βλέπουν συχνά λευκούς ανθρώπους στην τελική, και σκεφτείτε ότι φαίνεστε το ίδιο περίεργοι σε αυτούς όπως και αυτοί σε εσάς!

Γιορτή Holi

Η πιο γνωστή γιορτή των Ινδών η Holi είναι μία γιορτή πο μοιάζει με τη δική μας colour day! καταβρέχονται με χρώματα και μπογιές! Συμβουλή, μην πάρετε φωτογραφική μηχανή, απλά απολαύστε το!

india taj mahal travel traveling color day holi festival

india taj mahal travel traveling color day holi festival

Διαδρομές – Πρόγραμμα

Οι επιλογές όταν μιλάμε για μία τόσο τεράστια χώρα είναι άπειρες! Επισκεφθείτε το blog μας για να δείτε αναλυτικά τις επιλογές που προτείνουμε!! Εμείς δοκιμάσαμε Golden Triangle και Varanasi και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα! Ειδικά το Varanasi είναι must!!! Μην το φοβηθείτε καθόλου! Απλά ρωτήστε μας και θα σας βοηθήσουμε! Ταξιδέψτε και αφεθείτε!

Αεροδρόμιο

Το βασικό αεροδρόμιο προσγείωσης είναι αυτό του Νέου Δελχί, προσοχή γιατί μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου! Είναι πολυσύχναστο και πρέπει να φροντίσετε να έχετε άφθονο χρόνο για να επιβιβαστείτε εγκαίρως! Από το ίδιο αεροδρόμιο σκεφτείτε μήπως συνδυάσετε μία εκδρομή στο Νεπάλ για παράδειγμα.

Μετακινήσεις;

Μετρό, Cyclο ή rigsaw (τρίκυκλο ποδήλατο), Local  λεωφορεία (τολμήστε το!!!!), αεροπλάνο, τρένο, ενοικίαση αυτοκινήτου (δεν συνίσταται) και φυσικά ιδιωτικός οδηγός! Εμείς τα δοκιμάσαμε όλα εκτός από την οδήγηση και πιστέψτε μας αξίζουν όλα! Για τρένο μην ξεχαστείτε να κλείσετε εισιτήρια εώς και 3 μήνες νωρίτερα! Αεροπορική εταιρεία επιλέξαμε την Jetairways λόγω των θετικών σχολίων που διαβάσαμε Online και μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία πτήση όπως κάθε άλλη! Χωρίς καθυστερήσεις κτλ…

Αντί επιλόγου…

Κλείνοντας την προσπάθεια περιγραφής σε λίγες μόνο γραμμές αυτής της τεράστιας χώρας, θα θέλαμε να μείνει στους αναγνώστες -εν δυνάμει ταξιδιώτες η εικόνα ενός πολιτισμού πανάρχαιου, ενός πολιτισμού γεμάτου με αντιθέσεις, χρώματα και αρώματα! Η Ινδία είναι πιο κοντά απ ότι φαντάζεστε, αυτό που μένει είναι μόνο η απόφαση να ταξιδέψετε!  Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, ανοίξτε τα φτερά σας και γνωρίστε την χώρα των 1,5 δις ανθρώπων!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Close