7+1 ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

by Olga
voidkokilia-nostoptravellers tsemperlidou.gr

Η Καλαμάτα είναι μια παραθαλάσσια πόλη στους πρόποδες του Ταϋγέτου για τις ομορφιές της οποίας έχουμε γράψει σε σχετικό μας άρθρο. Σε κοντινή απόσταση από την Καλαμάτα μπορείτε να ανακαλύψετε υπέροχα μέρη και παραλίες για ημερήσιες αποδράσεις. Στο άρθρο αυτό θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε οχτώ (8) τοποθεσίες, της δυτικής Μεσσηνίας, που μπορείτε να επισκεφτείτε στο πλαίσιο μίας ή και παραπάνω ημερήσιων εκδρομών.

Πολυλίμνιο

Κοντά στο χωρίο Χαραυγή βρίσκεται ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα λιμνών και καταρρακτών. Το Πολυλίμνιο είναι ευχάριστος προορισμός για εύκολη πεζοπορία και βουτιά στα γλυκά (…και κρύα!!!) νερά των λιμνών της. Κατά την επίσκεψή σας θα περάσετε μια σειρά από λίμνες όπως , του Ιταλού, την Καδούλα και την Κάδη με το εκπληκτικό καταρράκτη και τα πεντακάθαρα νερά.

Και ας μην έχετε πρόθεση να κάνετε μπάνιο να πάτε με μαγιό (ποτέ δεν ξέρετε!!) και καλό είναι να φοράτε αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά πέδιλα.

Παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται κοντά στην Πύλο, δίπλα από την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής. Η παραλία είναι χαρακτηριστικά όμορφη με λεπτή άμμο και ρηχά νερά.

Αποφεύγετε απογευματινές ώρες γιατί υπάρχουν πολλά κουνούπια

Πύλος

Η Πύλος είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, γνωστή παλαιότερα με την ονομασία Ναβαρίνο, τόπος διεξαγωγής της ομώνυμης ναυμαχίας που συνέβαλε στον απελευθερωτικό αγώνα την Ελλήνων. Είναι ωραία να κάνετε την βόλτα σας στην πλατεία και γιατί όχι να πιείτε ένα καφεδάκι στο λιμάνι της.

Μεθώνη

Η Μεθώνη είναι ένα μικρό χωριό και σημείο ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι χτισμένη γύρω από το κάστρο της Μεθώνης το οποίο οικοδομήθηκε από τους Βενετούς. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο και τον πύργο Μπούρτζι που βρίσκεται νότια του φρουρίου. Επίσης μπορείτε να φάτε υπέροχο ψάρι και να δροσιστείτε στην παραλία μπροστά από το κάστρο.

Παραλία της Φοινικούντας

Δίπλα από το ομώνυμο χωριό βρίσκεται η παραλία της Φοινικούντας. Είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση, ρηχή, αμμώδης με καταγάλανα νερά.

TIP: Αν σας αρέσει το οργανωμένο κάμπινγκ (…και έχετε διαβάσει το σχετικό μας άρθρο!!!) θα βρείτε πολλού λόγους να μείνετε σε ένα από τα πολλά που έχει.

Παραλία Τσαπί

Αν και για να φτάσετε στην παραλία Τσαπί χρειάζεται να απομακρυνθείτε από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο, θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο αν θέλετε να πάτε σε μια παρθένα, σχετικά, παραλία. Εκεί θα βρείτε ένα μικρό κάμπινγκ και ένα ταβερνάκι σε περίπτωση που εκτός από βουτιά θέλετε να ξαποστάσετε.

Κορώνη

Η κωμόπολη της Κορώνης εκτείνεται  γύρω από το κάστρο της το οποίο χτίστηκε από τους Βενετούς. Είναι πολύ όμορφα να πάτε μια βόλτα στα στενά της σοκάκια και στο λιμανάκι της.

Παραλία Περούλια (ή Βουνάρια)

Ίσως μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας. Η πρόσβαση δεν είναι και ότι καλύτερο, ιδιαίτερα high season, αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο. Είναι ρηχή, αμμώδης, χωρίς ιδιαίτερη σκιά (υπάρχουν βέβαια μαγαζιά με ξαπλώστρες) και έχει θέα τον Ταΰγετο.

Είναι σίγουρο ότι κατά την διάρκεια της περιήγηση σας μπορείτε να ανακαλύψετε και άλλα υπέροχα μέρη για μια βουτιά, να απολαύσετε το Μεσσηνιακό τοπίο, να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές ή για να πιείτε τον καφέ σας. Εμείς προσπαθήσαμε να σας επισημάνουμε τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος τα οποία και σε μία ημέρα θα μπορούσατε με μία εκδρομή από την Καλαμάτα να τα δείτε. Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για εκδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη και roatrip στην Λακωνική Μάνη διαβάστε τα σχετικά μας άρθρα.

Πατήστε στον χάρτη για τη διαδρομή!


Καλή διασκέδαση και μην ξεχνάτε

“to travel is to live”…!!

*photo credit tsemperlidou.gr

You may also like

Close