Island Hopping στα νησιά του Αιγαίου

by Olga
nonstoptravellers greece

Ελλάδα, καλοκαιράκι, διακοπές… Ένα τρίπτυχο που σε ταξιδεύει αυθόρμητα σε γνώριμες ζεστές εικόνες από τα ελληνικά νησιά. Ένα κατάλευκο σοκάκι, μια πολύχρωμη γλάστρα, μια ανθισμένη βουκαμβίλια, ένα παππούς να σου λέει μια ιστορία, καρό τραπεζομάντιλα πάνω σε σεμνά τραπεζάκια στη μέση μιας πλατείας και απέραντο γαλάζιο, είναι λίγες μόνο από τις χαρακτηριστικές εικόνες που όλοι αγαπάμε και δεν χορταίνουμε να αναζητάμε το καλοκαίρι!

nonstoptravellers greece

nonstoptravellers greece

Τα νησιά του Αιγαίου χαρακτηρίζονται από απίστευτη ποικιλομορφία, ικανοποιώντας κάθε είδος ταξιδιώτη! Υπάρχουν νησιά όπως η μοναδικής ομορφιάς Σαντορίνη, η οποία πλέον αποτελεί προορισμό παγκοσμίου φήμης. Μαζί με την Σαντορίνη, συγκαταλέγουμε νησιά όπως είναι η γραφική Φολέγανδρος και η μοναδικής φυσικής ομορφιάς Μήλος. Υπάρχουν νησιά όπως είναι η Κρήτη που αποτελεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού από μόνη της, με φυσικά τοπία υπό την προστασία της UNESCO, θάλασσες, φαράγγια και ζεστούς ανθρώπους, η Κρήτη είναι από τους ευλογημένους τόπους! Για πιο κοσμοπολίτικες καταστάσεις νησιά όπως η Μύκονος και η Ίος αποτελούν top επιλογές! Νησιά όπως αυτά του Ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, επιλέγονται κυρίως για οικογενειακές διακοπές καθώς εκεί ο τουρισμός παραμένει αρκετά αγνός όπως και οι ίδιοι οι τόποι! Η λίστα συνεχίζεται με μοναδικά νησιά όπως είναι η Σαμοθράκη, η Ανάφη, η Ικαρία, η Κάλυμνος, τα Κουφονήσια και η Νίσυρος, όλα νησιά ξεχωριστά και ιδιαίτερα! Τέλος, τα κοντινά νησάκια τόσο του Αργοσαρωνικού όσο και εκείνα των Κυκλάδων, λόγω εγγύτητας είναι ιδανικά για γρήγορες αποδράσεις και όχι μόνο! Νησιά με μοναδικές παραλίες, φυσικό πλούτο, μονοπάτια πεζοπορίας, καταδυτικά σημεία, πλούσια ιστορία, αθάνατο ελληνικό φαγητό και ό,τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς για ολοκληρωμένη εμπειρία και ταξιδιωτικές περιπέτειες!
Κι ακριβώς επειδή δεν αρκεί η επίσκεψη σε ένα μόνο νησί για να ικανοποιήσουμε αυτήν την αγάπη, προτείνουμε island hopping στα νησιά του Αιγαίου! Επιβιβαστείτε με την παρέα σας και καλή διάθεση και τολμήσετε το! Κι επειδή δεν αρέσουν όλα σε όλους, έχουμε τρείς διαφορετικές επιλογές ανάλογα με τη διάθεση σας και το χρόνο που διαθέτετε.
Mini Island hopping
Η πιο εύκολη και οικονομική επιλογή ειδικά για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας είναι η βόλτα στον αγαπημένο μας κόλπο του Αργοσαρωνικού. Επισκεφθείτε ακόμη και αυθημερόν την Αίγινα, την Ύδρα και τον Πόρο. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες πλέον που προσφέρουν μονοήμερη εκδρομή σε πολύ καλή τιμή. Εσείς που έχετε ένα τριήμερο στη διάθεσή σας προτείνουμε να αφήσετε έστω από μια μέρα στο κάθε νησί και να συμπεριλάβετε στην βόλτα σας και το μοναδικό Αγκίστρι! Κάθε νησάκι έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και ιδιαιτερότητα, χρωματιστά σοκάκια, δρόμους χωρίς αυτοκίνητα, μοναδικές ποικιλίες ξηρών καρπών και γεύσεις παγωτού, μονοπάτια πεζοπορίας, γραφικά ταβερνάκια, ιστορικά μνημεία, οργανωμένα καμπινγκ και φυσικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους!
Mainstream Island hopping
Για τα κυρίως νησιά του Αιγαίου ο,τι και να πούμε είναι λίγο! Ποτέ δεν φτάνει μόνο ένα νησί για αυτό και πλέον μπορείτε να βρείτε αρκετές ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις και μπορείτε να απολαύσετε πολλά νησιά σε ένα μόνο ταξίδι! Διαλέξτε μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, ενώ για εσάς που θέλετε ακόμη περισσότερη περιπέτεια θα βρείτε δρομολόγια που συνδυάζουν τα παραπάνω μαζί με την Κρήτη! Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ θα βρείτε έτοιμα δρομολόγια και κρουαζιέρες που είναι ιδανικές επιλογές για εσάς που δεν προλαβαίνετε να οργανώσετε το ταξίδι. Υπάρχουν επιλογές που σας ταξιδεύουν και στα παράλια της Τουρκίας μάλιστα. Δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς, από την κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη ρομαντική Σαντορίνη μέχρι την όμορφη Κρήτη και νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όλα σε ένα ταξίδι! Δεν υπάρχει κανόνας απλά αφεθείτε στη μαγεία!
Εναλλακτικό island hopping
Επιβιβαστείτε σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και σχεδιάστε εν πλω το ταξίδι σας. Ακούγεται τρελό; Μπορεί και να είναι, τολμήσετε το όμως! Με αφετηρία την Αθήνα και ένα σταθμό στις Κυκλάδες, όπως είναι η πανέμορφη Φολέγανδρος ή η Σίκινος βρεθείτε στη ρομαντική Σαντορίνη για μια βόλτα στο ηλιοβασίλεμα και την επόμενη μέρα στη μοναδική κι εναλλακτική Ανάφη στο Γιβραλτάρ του Αιγαίου! Συνεχίστε το ταξίδι στην ιδιαίτερη Ικαρία και βρεθείτε στα Δωδεκάνησα. Λέρος, Κάλυμνος και Νίσυρος δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας αφού συνδυάζουν φυσικη και πολιτιστική ομορφιά, δραστηριότητες όπως είναι η αναρρίχηση και η κατάδυση και μοναδικα τοπία όπως είναι ο κρατήρας ηφαιστείου στην Νίσυρο! Για τους πιο δυνατούς ταξιδιώτες, επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει και η διαδρομή Πειραιάς –  Λήμνος – Σαμοθράκη. Τα δρομολόγια κάθε χρόνο αλλάζουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν πλέον τόσα διαφορετικά δρομολόγια που σας επιτρέπουν να κάνετε διαδρομές πέραν των κλασικών που σίγουρα λίγο πολύ όλοι έχουμε ξανακάνει. Αλλωστε η Ελλάδα έχει πάνω από 110 κατοικημένα νησιά που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!
Fun fact: Εσύ το ήξερες ότι η Ελλάδα έχει πάνω από 6000 νησιά κι βραχονησίδες;

As featured in Visitgreece.gr

You may also like

Close