5 EXPERIENCES ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

by Dimosthenis

Η Ισλανδία είναι χώρα μοναδικής ομορφιάς, για να μπορέσετε να βιώσετε όμως τη φύση και τους ρυθμούς της χώρας πρέπει να δοκιμάσετε κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρονται εκεί.  Γενικά πρόκειται για εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το κόστος ποικίλει καλό θα ήταν όμως κάποιες από αυτές να εντάξετε στο πρόγραμμα σας και δεν θα το μετανιώσετε καθόλου!

1. Blue lagoon
Αν και πολλοί το κατηγορούν ως κάτι το τουριστικό, η επίσκεψη στο Βlue lagoon δεν είναι κάτι που πρέπει να παραλείψετε. Φανταστική ομορφιά της λίμνης, φοβερό αίσθημα το να κολυμπάς με σε θερμό νερό με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος υπό το μηδέν. Φανταστείτε να κάνετε θερμό μπάνιο σε ηφαιστειακό τοπίο και να βρέχει. Ο χώρος σέβεται το φυσικό τοπίο, και παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Διαβάστε περισσότερα εδώ!
2. Ice cave tunnnel
Μοναδική ομορφιά και μοναδική εμπειρία πεζοπορίας στο μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης. Ακόμη και αν επιλέξετε κάποιον μικρότερο παγετώνα σίγουρα η εμπειρία θα είναι φανταστική! Προσοχή με το ρουχισμό σας που θα πρέπει να είναι κατάλληλος και αδιάβροχος. Η εμπειρία αυτή διατίθεται μόνο χειμερινούς μήνες και απαιτούνται αρκετές ώρες για να ολοκληρώσετε την πεζοπορία!
glacier ice cave

glacier ice cave

3. Diamond beach
Είτε επιλέξετε βόλτα με αμφίβιο καραβάκι, έχει πλάκα ειδικά τη στιγμή που εισέρχεστε στη λιμνοθάλασσα είτε επιλέξετε zodiac για τη βόλτα σας δίπλα στα παγόβουνα. Υπέροχη εμπειρία για την οποία θα βρείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες εδώ. Είναι από τις must εμπειρίες που πρέπει να δοκιμάσεις για να πάρεις γεύση Ισλανδίας καθώς θα έχεις την ευκαιρία να φτάσεις μια ανάσα δίπλα σε μεγάλα παγόβουνα με καταγάλανο χρώμα από την αντανάκλαση του ήλιου.
4. Lava tunel
Μία ακόμη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι να πας σε ένα lava tunnel. Είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε νύχτα. Εμεις πήγαμε νύχτα και το απολαύσαμε όσο τίποτα, ειδικά όταν άρχισε να χιονίζει και έμπαινε το χιόνι μέσα από τις μεγάλες τρύπες που υπάρχουν κατά περιοχές στο τούνελ. Μοναδικός φωτισμός και ομορφιά, μάθαμε πολλά πράγματα για τα ηφαίστεια και την ύπαρξη ζωής μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά στην οποία πριν λίγα χρόνια έρεε καυτή λάβα.
roadtrip iceland lava tunnel

roadtrip iceland lava tunnel

5. Φάλαινες – Whale watching
Αναζητήσετε φάλαινες κυρίως στη βόρεια περιοχή, επιλέγοντας ως βάση το Ακουρέιρι!
6. Puffin
Αναζητήστε Puffin στα βορειοδυτικά ψαροχώρια και φιόρδ της Ισλανδίας, ιδίως στο Borgarfjörður Eystri (καλοκαίρι μόνο)!
7. Waterfall hopping
Με τόσους καταρράκτες θα μπορούσαμε να κανονίσουμε ταξίδι μόνο και μόνο για να τους δούμε όλους! Διαλέξτε αυτούς που βολεύουν περισσότερο στη διαδρομή και στις δυνατότητές σας και ξεκινήστε το hopping!
Watch our videos from Iceland on Youtube:

You may also like

Close