ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

by Dimosthenis
reykjavik iceland

Είχαμε ακούσει πολλά για το κόστος ταξιδιού στο Ισλανδία, ειδικότερα δε για τα χρήματα που απαιτείται να διαθέσουμε στο φαγητό. Πήγαμε και είδαμε ή μάλλον καλύτερα γευτήκαμε και στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε 3 tips, την αλήθεια όπως εμείς την βιώσαμε εννοείται, που πρέπει να ξέρετε για την Ισλανδία, αναφορικά με το φαγητό.

Γενικά η Ισλανδία είναι ένας σχετικά ακριβός προορισμός, και το φαγητό δεν ξεφεύγει από το πλαίσιο αυτό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας για τα έξοδα που εμείς κάναμε κατά τη διάρκεια του Ring road trip. Υπάρχουν βέβαια και φθηνές επιλογές που μπορείτε να διαλέξετε και που σας δίνουν τη δυνατότητα με οικονομικό τρόπο να απολαύσετε την τοπική κουζίνα.

  1. Τρώγοντας σε fast food

Είναι ένας γρήγορος και οικονομικός τρόπος τόσο να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά όσον και να απολαύσετε πιο ουδέτερες γεύσεις, με τοπικά όμως υλικά. Το κόστος ανέρχεται σε 15 έως 20 €, το άτομο και μπορείτε να βρείτε σε πολλά σημεία τόσο της πρωτεύουσας, Ρέικιαβικ, όσο και σε μικρότερες πόλεις κάνοντας road trip, όπως κάναμε εμείς. Εμείς ξεχωρίσαμε τα μαγαζιά, Βabalu (γρήγορο φαγητό και φθηνός καφές με refill), την αγoρά Hlemmur Matholl  (για την εμπειρία) και το Icelandic street food μαγαζί με καταπληκτικές ψαρόσούπες στο Ρέικιαβικ (προσιτές τιμές) και το Hafnarburdin στο Ηofn (δοκιμάστε το Icelandic hot dog ή το κλασικό burger τους) ή το εστιατόριο Pakkhus (τσιμπημένο) και μπακαλιάρο στο Akureyri το Akureyri fish n chips. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή των γνωστών αλυσίδων fast food, όπως dominos pizza για πιο safe, ας το πούμε έτσι, επιλογές.

  1. Ψωνίζοντας από super market

Υπάρχουν αρκετά σούπερ μάρκετ (kronan, metto, bonus) σε όλο το νησί όπου σε οικονομικές σχετικά τιμές μπορείτε να πάρετε, πρωινά, σνακ, έτοιμα σάντουιτς ή ακόμα και έτοιμα φαγητά, όπως κοτόπουλο.

  1. Μαγειρεύοντας

Οικονομική επιλογή, για να ανακτήσετε δυνάμεις, είναι φυσικά να ετοιμάσετε μόνοι σας το φαγήτο. Μπορείτε να προμηθευτείτε οικονομικές, πρώτες ύλες από τα σούπερ μάρκετ και γιατί όχι να μαγειρέψετε. Συνήθως τα δωμάτια έχουν είτε ιδιωτικούς είτε κοινόχρητσους χώρους με μαγειρικά σκεύη, όπου μπορείτε να μαγειρέψετε μια γευστικότατη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και θαλλασινά. Εμείς αυτό κάναμε τις μισές ημέρες και μας άρεσε πολύ.

Τελικά είναι ακριβό το φαγητό στην Ισλανδία; Θα λέγαμε πως ναι, αλλά και όχι δεδομένων των τιμών της χώρας γενικότερα. όμως υπάρχουν τρόποι να απολαύσεις τοπικές γεύσεις με οικονομικότερους τρόπους, μειώνοντας το κόστος τα ταξιδιού. Ελπίζουμε να σας ανοίξαμε την όρεξη για το ταξίδι σας στην Ισλανδία…bon appetite!

Watch our videos from Iceland on Youtube:

 

 

 

 

You may also like

Close