10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

by Dimosthenis
cuba

Αν το έχετε πάρει απόφαση να πάτε στην Κούβα και προσπαθείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας  όσο περισσότερο γίνεται,  σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε!

  • Να πιείτε όσα mohito και Pina Colada δεν έχετε πιει ποτέ στην ζωή σας γιατί είναι απολαυστικά, φθηνά με φοβερές πρώτες ύλες και πηγαίνετε στο μουσείο Havana Club στην Αβάνα για να μάθετε πως φτιάχνετε το ρούμι.
  • Δώστε χρόνο στην Αβάνα, μη βάλετε μόνο ως στόχο να δείτε τα αξιοθέατα, χαλαρώστε και απολαύστε το… αράξτε στις πλατείες όπως η  Plaza de la Catredal και η  Plaza Vieja και περπατήστε στην παραλία τους τη γνωστή malecon, ειδικά στο ηλιοβασίλεμα.

  • Μείνετε σε casa particular όχι για θέμα κόστους αλλά για να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά στην τοπική κουλτούρα. Αναλυτικά για τα casa particular έχουμε γράψει στο άρθρο μας για το ταξίδι στην Κούβα.
  • Πηγαίνετε σε περιοχές εκτός της Αβάνα, όπως το trinidad και το Cien Fuego. Πέραν του γεγονότος ότι θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την εξοχή τους, με τα πράσινα λιβάδια και την τροπική βλάστηση θα μπορέσετε να δείτε γραφικές και μικρότερες από την πρωτεύουσα πόλεις που η ομορφιά τους θα σας γοητεύσει. Αν μπορείτε σταματήστε σε ένα κτήμα με ζαχαροκάλαμο να δοκιμάσετε.
  • Μη διστάσετε να φάτε από μικρά μαγαζάκια και street food, που τρώνε οι Κουβανοί. Είναι πάρα πολύ νόστιμα και σχετικά ασφαλή.
  • Αποτοξίνωση από το ίντερνετ. Επειδή η πρόσβαση είναι σχετικό περιορισμένη προσαρμόστε ανάλογα το ταξίδι σας. Εκτυπώστε όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και εισιτήρια και κατεβάστε χάρτες εκτός σύνδεσης όπως  googlemaps ή  maps.me.
  • Πηγαίνετε σε live εμφανίσεις για να απολαύσετε latin ρυθμούς, όπως ruba, salsa, nereagge και raegetone. Αν δεν σας αρέσουν αυτά τα είδη μουσικής, μην τα απορρίπτεται, ίσως μια δοκιμή να σας αλλάξει γνώμη και γιατί όχι να μάθετε και να χορεύετε…!!!
  • Χρησιμοποιήστε παλιό κλασσικό αμερικάνικο αυτοκίνητο τις δεκαετίας του ΄60 για τις μετακινήσεις σας ή πιο απλά μια makina. Το εμπάργκο και η περιορισμοί που επικράτησαν για πολιτικούς λόγους μετά την επανάσταση του 1959 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν όλα αυτά τα παλιά αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση ακόμα και σήμερα από τους Κουβανούς.  Η αίσθηση είναι μοναδική.
  • Tranquilo… είναι κάτι που θα σας μάθουν όταν πάτε στην Κούβα. Μην αγχωθείτε για οτιδήποτε προκύψει… απλά απολαύστε τους ρυθμού του νησιού.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις πληροφορίες μας για την Κούβα κι ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε εκεί σύντομα!

cuba

cuba

 

You may also like

Close