ΟΛΑ ΤΑ MUST SEE ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

by Olga
israel tel aviv

Οι περισσότεροι από εμάς όταν σκέφτονται το Ισραήλ, αυθόρμητα το μυαλό πάει προς την Ιερουσαλήμ και τους Άγιους τόπους. Τι συμβαίνει όμως με την οικονομικη και τεχνολογική πρωρςουααπ  του Ισραήλ που δεν είναι άλλη από την κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη της Μεσογείου το Τελ Αβιβ! Το Τελ Αβίβ είναι μία πόλη αποκάλυψη! Σύγχρονη, μοντέρνα, με εμφανή σημάδια ανάκαμψης και τεχνολογικής υπεροχής και αρκετά αμφιλεγόμενη! Θα την χαρακτηρίζαμε ως μία πολύχρωμη μεγαλούπολη με ευρωπαϊκή διάθεση και 24 ωρη ζωή! Την αποκαλούν ως  ‘Mediterranean Capital of Cool’ και όχι άδικα!

israel

israel

Πως να φτάσετε στο Τελ Αβίβ από το αεροδρόμιο Ben Gurion

Η υπηρεσία μεταφοράς με shuttle bus από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς το Τελ Αβίβ και πίσω είναι ένας από τους πιο βολικούς και φτηνότερους τρόπους για να φτάσετε από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Από το αεροδρόμιο  προς το Τελ Αβίβ τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια  από $19 ανά άτομο κάθε διαδρομή . Η υπηρεσία μεταφοράς είναι διαθέσιμη 24/7 χωρίς χρονοχρέωση, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να επιλέξουν έναν χρόνο παραλαβής που σχετίζεται με την ώρα άφιξής τους, δηλαδή λιγότερο χρόνο αναμονής στο αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

Οι σιδηρόδρομοι του Ισραήλ συνδέουν όλα τα τρένα στο Ισραήλ με το σταθμό του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν (Τερματικός Αεροσταθμός 3) και τα τρένα έχουν συχνή σύνδεση με το Τελ Αβίβ από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σταθμοί στο Τελ Το Aviv είναι στην άκρη της πόλης και ένα λεωφορείο/ταξί απαιτείται για να φτάσει σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία, εκτός κι αν περπατάτε! Εμείς επιλέξαμε τραίνο για να πάμε από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο Ben Gurion και λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς την Ιερουσαλήμ.

israel

israel

Όλα όσα πρέπει να δείτε στο Τελ Αβίβ

Το Τελ Αβίβ είναι μία πόλη φιλική προς τον πεζό οπότε αρχικά θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε κάποιο walking tour ακόμα και θεματικό! Τα σημεία ενδιαφέροντος είναι:

 • Clock tower
 • Old Jaffa
 • Old port
 • Andromedas rock
 • Flea market
 • Suzzanne Delal center
 • Beach
 • Neve Tzedek
 • White city (Bauhaus architecture)
 • St Peters church
 • Rithschild blvd
 • Carmel market
 • Dizengoff square
 • Habima square
 • Tel Aviv museum
tel aviv israel

tel aviv israel

Τι πρέπει να κάνετε στο Τελ Αβίβ

Ποδήλατο ή ηλεκτρικό σκούτερ στην παραλία!

Πόσο ασφαλές είναι ένα ταξίδι στο Τελ Αβίβ;

Όσο ασφαλές και συνάμα επικίνδυνο είναι και κάθε άλλο ταξίδι! Αν σας προβληματίζουν ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας θα σας συμβουλεύαμε να πηγαίνετε σε μέρη όπου θα νοιώθετε έστω και placebo πιο άνετα! Από την άλλη δείτε το ως πρόκληση! Μην ξεχνάτε όμως ότι πολλές φορές είναι στο μυαλό μας  αυτές οι σκέψεις και φυσικά υπάρχει ζωή κι εκεί, άνθρωποι που ζούν την καθημερινότητά τους όπως και εσείς στην δική σας χώρα! Το Ισραήλ έχει πάρα πολύ αστυνόμευση και θεωρείται από τις πιο ασφαλείς χώρες βάσει συστημάτων ασφαλείας.

tel aviv israel

tel aviv israel

Διαμονή – Που να μείνετε στο Τελ Αβίβ

Το Ισραήλ γενικότερα έχει τσιμπημένες τιμές σε όλα του! Έτσι και η διαμονή θα σας κοστίσει το κάτι παραπάνω! Εμείς επιλέξαμε το hostel Florentine backpackers και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι! Είχαμε την τύχη στη εκδρομή μας στη Masada με το Touristisrael να γνωρίσουμε δύο παιδιά από Ελλάδα με τους οποίους κατά τύχη μείναμε στο ίδιο hostel και γνωριστήκαμε καλύτερα, την μία μπορεί να την συναντήσετε με τ ποδήλατό της κάπου στον κόσμο!

Φαγητό – Έξοδος

Για το φαγητό θα σας πούμε ό,τι είπαμε και στο άρθρο μας για την Ιερουσαλήμ. Φάγαμε άπειρα φαλάφελ και πολύ χούμους! Το καλύτερο φαλάφελ που βρήκαμε και με συνοδεία από 2 σαλάτες παρακαλώ βρίσκεται εδώ!

Για την έξοδό σας έχετε πάρα πολλές επιλογές αφού σε όλο το κέντρο υπάρχουν φανταστικά μπαράκια! Γενικότερα το Τελ Αβίβ είναι μία πολύ ζωντανή πόλη, έχει πολλούς νέους στους δρόμους, είναι πολύ gay friendly και γενικά πολύ προχωρημένη με την θετική άποψη!  Ακολουθήστε τις οδούς Yizkhak Yediya Frenkel και Nahalat Binyamin Streer και θα βρείτε πολλά όμορφα μαγαζάκια για όλα τα γούστα!

Για τη βόλτα σας στο Τελ Αβίβ δεν θα σας προτείνουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα καθώς ουσιαστικά μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω αξιοθέατα περπατώντας. Επίσης είναι μία πόλη στην οποία θα πάτε καθαρά για βόλτα και όχι για κάποια ιδιαίτερη ιστορική ανασκόπηση κτλ. οπότε δεν χρειάζεται πρόγραμμα! Σας προειδοποιούμε όμως ότι οι αποστάσεις είναι πραγματικά μεγάλες και θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να φτάσετε από τη μία περιοχή στην άλλη!

tel aviv israel old jaffa

tel aviv israel old jaffa

Και τέσσερα πραγματάκια για το τέλος…

Ένα στοιχείο που μπορεί να σας εκπλήξει είναι ότι θα δείτε σε όλη την πόλη γυναίκες στρατιώτες, καθώς η στράτευση είναι υποχρεωτική για όλους!

Κατεβάστε την εφαρμογή Gett για να την έχετε σε περίπτωση που χρειαστείτε μετακίνηση και στείλτε το link σε φίλους για να λάβετε 5 δωρεάν διαδρομές!

Ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης είναι ότι είναι γεμάτη γκράφιτι, κάτι που της δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα!

Τέλος μην παραλείψετε να πάτε στην παλιά Τζάφα και να βρείτε το σημείο με πανοραμική θέα σε όλη την παραλία του Τελ Αβίβ!

tel aviv israel

tel aviv israel

You may also like

Close