ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by Olga
metaixmio μεταιχμιο

Σε αυτό μας το άρθρο θα συνεχίσουμε τα αναγνωστικά μας ταξίδια παρέα με το Μεταίχμιο! Θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέσα από τέσσερα υπέροχα βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο! Μπείτε στο διαγωνισμό μας στο instagram και διεκδικήστε 4 αντίτυπα για 4 τυχερούς νικητές!

nonstoptravellers book metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

book metaixmio μεταιχμιο

Απόψε δεν έχουμε φίλους της Σοφίας Νικολαϊδου

Ένα βιβλίο που έχει τιμηθεί με το  Athens Prize for Literature 2010 και διατρέχει 74 χρόνια νεοελληνικής ιστορίας! Ένα μυθιστόρημα που αφηγείται γεγονότα και ιστορίες για τρείς γενιές Ελλήνων καθώς και τις ζωές αυτών! Από το Δεκέμβριο του 2008 και μία φράση “Απόψε δεν έχουμε φίλους”, στον Οκτώβριο του 1981 – 1989 τις φασιστικές οργανώσεις στην Θεσσαλονίκη και μέχρι και το 1934 -1944 στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη. Η συγγραφέας αντιμετωπίζει την ιστορία ως σύμπλεγμα των ιστοριών των ανθρώπων. Παιδιά, γονείς, φοιτητές, δάσκαλοι, δωσίλογοι περιπλέκονται ανάμεσα σε αποφάσεις, φωτιές, προδοσίες και πατριωτισμούς. Ιδανικό βιβλίο για όποιον επιθυμεί να διαβάσει για πραγματικά γεγονότα μέσα από μία πιο μυθιστορηματική ματιά χωρίς περικοπές.

nonstoptravellers book metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

nonstoptravellers book metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

Οι Μαγεμένες της Μαίρης Κόντζογλου

Οι Μαγεμένες… οι “Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης”… ένα αφηγηματικό και ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο την Θεσσαλονίκη και ήρωες με πάθη. Η ιστορία ξεκινάει από ένα λαϊκό θρύλο.. Μία βασίλισσα της Θράκης, ο Μέγας Αλέξανδρος και τα μάγια του συζύγου! Ενδιαφέρον; Τα μάγια μετατρέπουν οχτώ γυναίκες σε οχτώ  αγάλματα, τα είδωλα αποκαλούνται Καρυάτιδες… Οι Καρυάτιδες λοιπόν είδωλα αρπαγμένα από τη Στοά των Ειδώλων της Θεσσαλονίκης, τοποθετημένες μακριά από τον τόπο τους, γίνονται σύμβολα ξεριζωμού και πόνου! Έρωτας, αίμα και Βυζάντιο… Παρελθόν και παρόν περιπλέκονται εντέχνως μεταφέροντάς μας από το σήμερα στο παρελθόν!

nonstoptravellers book metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

Περπατώντας στην Αθήνα του Νίκου Βατόπουλου

Ένα βιβλίο “φίλος” για κάθε Αθηναίο και μη… ένα βιβλίο που σε παρασέρνει στην αρχιτεκτονική αυτής της μοναδικής πόλης! Απαραίτητο gadget για κάθε περιηγητή στην πόλη της Αθήνας, εύκολο στην μεταφορά, ενώ ακόμη και το εξώφυλλο παραπέμπει σε νοσταλγικές εποχές και ιστορίες της πόλης. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε και υπέροχο φωτογραφικό υλικό από γνωστές και άγνωστες γωνιές της Αθήνας για να περιπλανηθείτε μέσα από τις σελίδες του. Για τους πιο τολμηρούς το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει και πρόκληση αναζήτησης των σημείων που αναφέρονται από τον συγγραφέα του!

metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

Το πιο μακρύ ταξίδι της Μαίρης Μαγουλά

Η αγαπημένη συγγραφέας η οποία μας είχε χαρίσει μοναδικές ιστορίες με το βιβλίο της Στα Κύματα του Βοσπόρου, μας μεταφέρει τώρα στην Αθήνα του 1950, κάπου μεταξύ Πλάκας και Αναφιώτικων στενών. Μας αφηγείται τις ζωές Αθηναίων υπό τους ήχους της λατέρνας! Με ένα υπέροχο πανέμορφο και γεμάτο έμπνευση εξώφυλλο πρόκειται για ένα βιβλίο που απλά σε καλεί να ταξιδέψεις μαζί του… Στο πιο μακρύ ταξίδι… Κάτω ακριβώς από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης οι ήρωες του βιβλίου κάνουν το πιο μακρύ ταξίδι τους στην αγάπη… τι πιο όμορφο από αυτό;

metaixmio μεταιχμιο βιβλιο

Σε είδα της Clare Mackintosh

Ένα υπέροχο και καθηλωτικό βιβλίο, μια ιστορία γεμάτη μυστήριο και αγωνία η οποία μεταφέρεται στον αναγνώστη με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Για εσάς που σας αρέσει το μυστήριο, οι παρακολουθήσεις, το άγνωστο και η αγωνία… για εσάς που μπαίνετε στο μετρό κάθε μέρα και αναρωτιέστε πως θα ήταν να είσαστε πρωταγωνιστής σε μία πλοκή μυστηρίου… για για εσάς που σας αρέσει να διαβάζετε πρωτότυπες αστυνομικές ιστορίες και θρίλερ… το “Σε είδα” είναι ιδανικό βιβλίο για να περάσεις φθινοπωρινές ημέρες και νύχτες διαβάζοντας τις σελίδες του. Αυτό που ξεχωρίσαμε είναι η αφήγηση η οποία εξιστορεί τα γεγονότα ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνουν, δηλαδή… τώρα!

metaixmio μεταιχμιο

metaixmio μεταιχμιο

Σκοτεινό Βερολίνο του  Harald Gilbers

Το τελευταίο βιβλίο για φθινοπωρινές αποδράσεις έχει δύο στοιχεία  που μας κάνουν να το ξεχωρίζουμε λίγο παραπάνω… το ένα είναι ότι διαδραματίζεται στο Σκοτεινό Βερολίνο, μία πόλη που όσοι δεν την έχετε ακόμη επισκεφθεί πρέπει να το κάνετε άμεσα, σκοτεινή, κρύα και ιδιαίτερη… όπως ακριβώς και ο τίτλος του βιβλίου και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αποτελεί μέρος της τριλογίας Germania. Βασικός πρωταγωνιστής ο επιθεωρητής Ρίχαρντ Οπενχάιμερ… χρονολογία 1944, τόπος Βερολίνο και έχετε ήδη καταλάβει πως πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ και εξιχνιάσεις δολοφονιών, οπότε οι λάτρεις του είδους θα το λατρέψετε! Σκοτεινό, σκληρό, δυνατό λόγω της χρονικά ιστορικής ιδιαιτερότητας και ευαισθησίας που το χαρακτηρίζει και των γεγονότων που συγκλόνισαν την Ευρώπη και γεμάτο αγωνία τόσο για τούς ήρωες των υποθέσεων που προσπαθεί να εξιχνιάσει ο επιθεωρητής όσο και για τον ίδιο τον επιθεωρητή!

metaixmio μεταιχμιο

metaixmio μεταιχμιο

You may also like

Close