ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

by Dimosthenis
SNFCC - nonstoptravellers

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ή ΚΠΙΣΝ ή απλά Σταύρος Νιάρχος, όπως έχει επικρατήσει να το λέει πολύς κόσμος, είναι από τα νέα σημεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε. Θεωρείται από πολλούς το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Αθήνας.

Άνοιξε τις πόρτες του το 2016 με αποστολή να προάγει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Το κέντρο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ένα πάρκο έκτασης 210.000 τετραγωνικών μέτρων που τα περιβάλει.

Τι μπορώ να κάνω στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος;

Οι εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ πέραν του γεγονότος ότι αποτελούν ένα πολύ όμορφο σημείο της Αθήνας για βόλτα, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων όπως:

  • Βόλτα με το ποδήλατο στο πάρκο και γύρω από την τεχνητή λίμνη είτε με το δικό σας είτε ενοικιάζοντας εκεί. Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδρυμα οδηγεί ποδηλατοδρόμος από το κέντρο της Αθήνας. Λεπτομέρειες για την ενοικίαση των ποδηλάτων στους χώρους του ιδρύματος μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Δωρεάν ξενάγηση είτε στους χώρους του Πάρκου είτε στους χώρους του ΚΠΙΝΣ. Οι ξεναγήσεις γίνονται συγκεκριμένες ώρες και απαιτείται προεγγραφή. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
  • Επίσης κατά καιρούς διεξάγονται πολλές δραστηριότητες από το Ίδρυμα όπως συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και άλλες, οι οποίες ποικίλουν αναλόγως με την εποχή.

Πώς θα πάω στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος;

  • Υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο που ξεκινάει από την πλατεία συντάγματος. Θα το βρείτε στην πλατεία στο ύψος της Ερμού και στην στάση του μετρό Συγγρού Φιξ συγκεκριμένες ώρες. Αναλυτικά το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.
  • Με αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας αυτό το link με την τοποθεσία. Στους χώρους του Ιδρύματος υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι ένας χώρος που όλοι οι Αθηναίοι και όσοι επισκέπτονται την πόλη πρέπει να επισκεφτούν. Είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε…καλά να περάσετε!!!!!

You may also like

Close