ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

by Olga
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Που θα απολαύσετε φέτος την πανσέληνο του  Αυγούστου;; Μα φυσικά σε έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους που θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου.

Φέτος λοιπόν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018» θα συμμετάσχουν συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, που έχουν ανοιχτές της πόρτες τους για το κοινό μέχρι αργά το βράδυ. Σε 95 από αυτούς θα διεξαχθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως μουσική, χορός, θέατρο, εκθέσεις, προβολές ταινιών και πολλές άλλες ακόμα.

Μερικές από τις εκδηλώσεις αυτές ξεκινούν σε κάποιες περιοχές από την Παρασκευή 24 Αυγούστου με αποκορύφωμα την Κυριακή, που είναι και η πανσέληνος. Στην Αθήνα στο θεσμό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ακρόπολης, ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού και το Νομισματικό Μουσείο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως στο Παλαμήδη στο Ναύπλιο, στην Ακρόπολη της Ρόδου, στο Αρχαιολογικό μουσείο της Μυκόνου και στο Κάστρο της Καλαμάτας.

Ο θεσμός διεξάγεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία 16 χρόνια και σημειώνει μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το θεσμό «Πανσέληνος 2018» θα το βρείτε εδώ.

* φωτογραφία από http://www.tovima.gr/en/article/?aid=526345.

You may also like

Close