Εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας

by Olga
εκδρομή στα τρίκαλα κορινθίας nonstoptravellers

Εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελεί και δικαίως ένας από τους must προορισμούς κοντά στην Αθήνα!! Σε απόσταση από Αθήνα, μόλις, 142 χιλιόμετρα αποτελεί μια μοναδική απόδραση στη φύση. Μάθετε γιατί…

Λίγα λόγια για την περιοχή

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τα Κάτω Τρίκαλα, τα μεσαία Τρίκαλα και τα Άνω Τρίκαλα και κάθε μία συνοικία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, το 10ο αιώνα, από τους πεδινούς, που κυνηγημένοι από επιδρομείς, ανέβηκαν και έκτισαν χωριά σε όμορφο και υγιεινό τόπο. Το χωριό υπήρξε πατρίδα των Νοταραίων, ισχυρών προεστών της Κορινθίας. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 – 1100 μέτρων και αποτελούν μέρος της Ορεινής Κορινθίας.

Αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Αξιοθέατα θα βρείτε τόσο μέσα στα χωριά όσο και στη γύρω περιοχή. Εμείς τριγυρίσαμε σε όλη την ευρύτερη περιοχή και θα σας παρουσιάσουμε τα κυριότερα αξιοθέατά της. Δείτε το χάρτη google earth με τη διαδρομή μας.

Κάτω Τρίκαλα

Τα κάτω Τρίκαλα είναι πρώτη συνοικία που θα συναντήσετε από Αθήνα. Είναι ένα όμορφο χωριό στο οποίο μπορείτε να καθίσετε για καφεδάκι. Θα βρείτε τον ναό του Αγ. Δημητρίου που κτίστηκε το 1697 και είναι εξπρεσιονιστικού τύπου. Ξεχωρίζει για τις τοιχογραφίες του και το πέτρινο κωδωνοστάσιο.

Αν βρεθείτε στο ναό και είναι κλειστός, αξίζει να φωνάξετε την κα Μαρίκα από το διπλανό μοναδικό σπίτι, πρόθυμα θα τρέξει να σας ανοίξει την πόρτα.

Μεσαία Τρίκαλα

Στη μεσαία συνοικία των Τρικάλων θα συναντήσετε τη Μονή της Παναγίας, η οποία οικοδομήθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα.

Άνω Τρίκαλα

Στην τελευταία συνοικία, σε υψόμετρο 1100 μέτρων, θα ανακαλύψετε το αρχοντικό των Ναταράδων, δυστυχώς όμως δε σώζεται σε καλή κατάσταση. Η συνοικία ήταν έδρα της αρχοντικής οικογένειας των Νοταράδων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στις αρχές του 16ου αιώνα από την Κωνσταντινούπολη. Επίσης θα βρείτε το ναό του Αγ. Νικολάου με τις τοιχογραφίες του 10ου αιώνα.

Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα Άνω Τρίκαλα. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μια πίστα αρχαρίων με ένα συρόμενο αναβατήρα (baby lift), συνολικού μήκους 150 μέτρων, καθώς και άλλη μια πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων στην οποία λειτουργεί ένας επίσης συρόμενος αναβατήρας, συνολικού μήκους 400μΓια περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Το χιονοδρομικό κέντρο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1997

Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι τεχνητή, σε υψόμετρο 900 μέτρων και βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στο κέντρο της λίμνης θα βρείτε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Είναι πολύ όμορφα να κάνετε τη βόλτα σας περιμετρικά της λίμνης περπατώντας είτε με ποδήλατο. Επίσης από τη λίμνη Δόξα ξεκινάει και ξεχωριστή πεζοπορική διαδρομή προς την βουνοκορφή της Ντουρντουβάνας, με υψόμετρο 2.078 μέτρα. Δείτε λεπτομέρειες για τη διαδρομή εδώ.

Τους θερινούς μήνες στη λίμνη οργανώνονται διάφορα φεστιβάλ.

εκδρομή στα τρίκαλα κορινθίας nonstoptravellers λίμνη δόξα

Αρχαιολογικός χώρος Φενεού

Ο Αρχαίος Φενεός θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές αρχαίες πόλης της Αρκαδίας. Ο πρώτος οικισμός δημιουργήθηκε από τους Πελασγούς, ενώ αργότερα κατοικήθηκε από Αρκάδες, γύρω στα 1.900 π.Χ. Το 1.500 π.Χ., οι Αχαιοί δημιούργησαν το Μυκηναϊκό Κέντρο του Φενεού και έλαβαν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο. Σαν αρχαιολογικός χώρος, δεν θα σας ενυτπωσιάσει, αξίχει ιστορικά όμως η επίσκεψη. Επίσης στο χωριό της Αρχαία Φενεού υπάρχει και ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο όπου εκτίθενται όλα τα ευρήματα της περιοχής.

Παναγιά του Βράχου

Κοντά στο χωριό του  Κάτω Ταρσού, θα συναντήσετε το έρημο μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου με θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ειδικά τα χειμωνιάτικα απογεύματα.

παναγία του βράχου εκδρομή τρίκαλα κορινθίας nonstoptravellers

Μουσείο περιβάλλοντος στην Στυμφαλία

Μετά από μια μοναδική διαδρομή θα φτάσετε οδικώς στο μουσείο περιβάλλοντος στη λίμνη Στυμφαλία. Το μουσείο ανήκει στο πολιτιστικό ίδρυμα του ομίλου Πειραιώς. Σε αυτό διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα με παιχνίδια και δραστηριότητες, για σχολεία και ομαδικές επισκέψεις, όπως το πρόγραμμα «Παιχνίδια μυστικά, στης λίμνης τα νερά». Ωράριο λειτουργίας και λεπτομέρειες θα βρείτε στην σελίδα του μουσείου.

Διαμονή στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα περισσότερα καταλύματα θα τα βρείτε στην Περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας (Κάτω, Μεσαία, Άνω). Η περιοχή έχει αναπτυχθεί ως τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια γι΄αυτό θα βρείτε πολλούς ξενώνες και σαλέ για διαμονή σε καλές τιμές. Εμείς μείναμε στα Άνω Τρίκαλα γιατί μας άρεσε η τιμή/ποιότητα του καταλύματος αλλά θα μπορέσετε να βρείτε σε όλη την περιοχή. Επίσης όταν υπάρχουν φεστιβάλ επιτρέπεται η ελεύθερη κατασκήνωση. Μοναδική εμπειρία το ελεύθερο κάμπινγκ που είχαμε κάνει στη λίμνη Φενεού σε fenefest είσαστε του κάμπινγκ όπως εμείς.

λίμνη δοξα εκδρομή στα τρίκαλα κορινθίας nonstoptravellers

Φαγητό στην ορεινή Κορινθία

Το φαγητό είναι μοναδικό και σίγουρα θα το απολαύσετε όποια και αν είναι η επιλογή σας. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε: 

  • Όπως Παλιά στα μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας
  • Το Χάνι του Χανιά στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας
  • Καταφύγιο Γεύσεων στα μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας
  • Ψησταριά Φενεός στον Φενεό

Είτε για μονοήμερη εκδρομή είτε για περισσότερο το Τρίκαλα Κορινθίας και η ευρύτερη περιοχή είναι μια ευχάριστη ευκαιρία απόδρασης. Αν θέλετε και άλλες ιδέες για προορισμούς κοντά στην Αθήνα επισκεφτείτε το άρθρο μας. Κατεβάστε το χάρτη μας για τα Τρίκαλα Κορινθίας και καλή εκδρομή!

You may also like

Close