Εκδρομή στη γραφική Ναύπακτο

by Dimosthenis
discover greece the_enchanting_citadel_of_nafpaktos

Η Ναύπακτος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου καθώς συνδυάζει υπέροχες παραλίες, ορεινές αποδράσεις και καταπληκτικό φαγητό. Έχουμε πάει εκδρομή στη γραφική Ναύπακτο αρκετές φορές, πρόσφατα όμως είχαμε την τύχη να διανυκτερεύσουμε 3 ημέρες, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να την εξερευνήσουμε και να σας την παρουσιάσουμε.

Λίγα λόγια

Είναι πόλη με 13.000 κατοίκους στην Στερεά Ελλάδα, πολύ κοντά στο Αντίρριο και την ομώνυμη γέφυρα. Αποτελεί ιστορική πόλη, με την ιστορία της ξεκινάει από την εποχή των Δωριέων. Η Ναύπακτος είναι γνωστή για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου που έγινε το 1571 μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το γνωρίζατε ότι η Ναύπακτος σημαίνει κατασκευάζω πλοία

ναύπακτος

Τι να δω στην Ναύπακτο

Η Ναύπακτος είναι μια πολύ γραφική πόλη, αμφιθεατρικά χτισμένη με θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Θεωρείται μάλιστα παραδοσιακός οικισμός. Η περιήγηση στην Ναύπακτο είναι σίγουρα μια πολύ όμορφή και διασκεδαστική εμπειρία. Εμείς σας προτείνουμε:

Παλιά Πόλη

Περπατήστε στο γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και γνωρίστε τα μοναδικά αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτήρια. Το παλιό αρχοντικό του Μπότσαρη είναι ένα από αυτά. Επισκεφτείτε επίσης το Στενοπάζαρο, ένα πλακόστρωτο σοκάκι κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, με την πέτρινη βρύση στη βάση του μεγάλου πλατάνου.

discovergreece_the_venetian_harbour_amongst_the_most_beautiful_and_picturesque_harbours_of_the_country-jason_blackeye-1

Κάστρο Ναυπάκτου

Επισκεφτείτε το κάστρο που στέκεται υπερήφανο επάνω από την πόλη, θαυμάστε την επιβλητική θέα και παρατηρήστε τα παλιά τείχη που ξεκινούν από το λιμάνι και φτάνουν μέχρι εκεί. Το ενετικό κάστρο θεωρείται ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Το κάστρο της Ναυπάκτου απελευθερώθηκε οριστικά από τους Τούρκους στις 18 Απριλίου 1829 από τον Ανδρέα Μιαούλη 

discovergreece_full_moon_at_nafpaktos_venetian_harbour-1

Λιμανάκι της Ναυπάκτου

Η Ναύπακτος είναι παραθαλάσσια πόλη και ξεχωρίζει για το γραφικό της ενετικό λιμανάκι ή καστρολίμανο, με τον πετρόκτιστο φάρο. Αποτελεί ένα πολύ ωραία σημείο για να πιείτε ένα καφεδάκι ή το ποτό σας και να βγάλετε καταπληκτικές φωτογραφίες. Στο λιμάνι θα βρείτε επίσης και το άγαλμα του Θερβάντες.

Το Ρολόι της Ναυπάκτου

Είναι το νεότερο ιστορικό αξιοθέατο της πόλης, καθώς χτίστηκε το 1914. Έχει καταπληκτική θέα και αποτελεί ρομαντική επιλογή.

Παραλίες στη Ναύπακτο

Καθαρά, γαλανά και δροσερά νερά είναι οι τρεις λέξεις που έρχονται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τις παραλίες της περιοχής. Αν η εκδρομή σας στην Ναύπακτο είναι με καλό καιρό, τότε ακόμα καλύτερα. Εμείς ξεχωρίσαμε τις παραλίες Ψανή και Γρίμποβο, μέσα ουσιαστικά στην πόλη. Λίγο πιο έξω από τη Ναύπακτο θα βρείτε την παραλία της Xιλιαδούς, το Μοναστηράκι και την παραλία blue lake.

Εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία

Η Ορεινή Ναυπακτία ξεχωρίζει για το φυσικό της τοπίο, και αποτελεί ιδανική επιλογή για του φυσιολάτρες. Στη ευρύτερη περιοχή θα περιπλανηθείτε σε παραπάνω από 45 χωριά και θα συναντήσετε δάση με έλατα, οξιές και καστανιές. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ την αναλυτικό οδηγό για την απόδρασή σας στην ορεινή Ναυπακτία.

Δραστηριότητες

Στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου θα βρείτε πληθώρα δραστηριοτήτων για να εξερευνήσετε την περιοχή. Σίγουρα ξεχωρίζουν οι πεζοπορικές διαδρομές, καθώς υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Για όσους αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες στις διακοπές τους, μπορούν να δοκιμάσουν rafting, canoeing, στον ποταμό Εύηνο. Επίσης θα βρείτε ιδανικές παραλίες για kite surf. 

discovergreeceevinos_lake_near_agios_dimitrios_village-1

Διαμονή στην Ναύπακτο

Η πόλη της Ναυπάκτου θεωρείτε μια πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσετε την πόλη αλλά και να τριγυρίσετε στις γύρω περιοχές. Αν βέβαια επιθυμείτε να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο στη φύση τότε καλό θα ήταν μείνετε σε κάποιο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας. Για να βρείτε τιμές και αυτό που σας ταιριάζει δείτε εδώ.

Προτάσεις για φαγητό

Μια εκδρομή στη Ναύπακτο επιβάλλεται να συνδυαστεί με εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό στα διάφορα ταβερνάκια τις περιοχής. Θα ανακαλύψετε για φαγητό ντόπια κρεατικά της ώρας, λαχανόπιτες (χορτόπιτες), τράγο με φασολάκια, ζυγούρι κοκκινιστό με χυλοπίτες, αγριομόσχαρο κοκκινιστό και βεβαίως άφθονο κυνήγι (αγριογούρουνο, ζαρκάδι, κοτσύφια). Εμείς φάγαμε και σας προτείνουμε:

Η εκδρομή στη γραφική Ναύπακτο αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό τριήμερο, ή και παραπάνω. Εύκολα προσβάσιμη με πολλές επιλογές σε θάλασσα και βουνό, θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους. Αν είσαστε λάτρεις της φύσης συνδυάστε την εκδρομή σας με μια σύντομη απόδραση στην ορεινή Ναυπακτία.  

*Οι φωτογραφίες (1,3,4,7) είναι από το site Discovergreece.

You may also like

Close