ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ EGYPT DAY TOURS

by Olga
egypt day tours alexandria
Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει την επίσκεψη στην ξακουστή πόλη της Αλεξάνδρειας! Σίγουρα οι Έλληνες έχουν έναν παραπάνω λόγο να το κάνουν καθώς είναι η πόλη που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο περί το 331πΧ. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου μετά το Κάιρο και το μεγαλύτερό της λιμάνι! Όσοι διαβάσατε το άρθρο μας με το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε στην Αίγυπτο θα θυμάστε πως αφήσαμε την Αλεξάνδρεια για το τέλος παρέα με την Egypt Day Tours!
Από το Κάιρο στην Αλεξάνδρεια
Ξεκινήσαμε την περιπέτεια μας στις 6.00 το πρωί όταν αναχωρήσαμε από τον κεντρικό σταθμό τραίνων του Καιρού με προορισμό την Αλεξάνδρεια. Για την περιπέτεια μας με το τραίνο και πρακτικές συμβουλές για να μην βρεθείτε προ απρόοπτων εκπλήξεων επισκεφθείτε το σχετικό μας άρθρο! Κατά τις 9.20 το πρωί φτάσαμε στην Αλεξάνδρεια όπου θα συναντούσαμε τον φίλο μας πλέον Μοχάμεντ να μας ξεναγήσει στην όμορφη πόλη του.
egypt vcairo

egypt cairo

Η Αλεξάνδρεια σε μία ημέρα
Έξω ακριβώς από τον σταθμό των τραίνων μας περίμενε ο Μοχάμεντ, από τους πιο ευχάριστους και φιλικούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει κατά την διάρκεια των ταξιδιών μας και γέννημα θρέμμα της Αλεξάνδρειας. Ο Μοχάμεντ μάλιστα έχει επισκεφθεί πολλές φορές της Ελλάδα και μάλιστα σπούδασε στην Θεσσαλονίκη γλωσσολογία και φιλοσοφία και μιλάει την ελληνική γλώσσα!
Το Ελληνικής αρχιτεκτονικής Ρωμαϊκό θέατρο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον σταθμό!
Ένας ήσυχος αρχαιολογικός χώρος που μοιάζει σχεδόν οικείος και αξίζει να τον επισκεφθείτε. Μην παραλείψετε να δείτε το αμφιθεατρικό θέατρο, τα γλυπτά αγάλματα που ανασύρθηκαν από τα βάθη της Μεσογείου κομμάτια ίσως του αρχαίου Φάρου της Αλεξάνδρειας και τα ψηφιδωτά πατώματα μιας αστικής πόλης της εποχής.
Είσοδος 80 Αιγυπτιακές λίρες
egypt day tours alexandria

egypt day tours alexandria

Το σπίτι του Καβάφη
Ο πολυσυζητημένος Έλληνας ποιητής που πολλές φορές δίχαζε το αναγνωστικό του κοινό με την ιδιαίτερη προσωπικότητα της γραφής του έχει αφήσει μια σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά για όλους μας. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και στην οικία του θα βρείτε σπάνιες εκδόσεις, γραπτά και πίνακες.
Είσοδος 30 Αιγυπτιακές λίρες
Φωτογραφία 25 Αιγυπτιακές λίρες
kavafis home alexandria

kavafis home alexandria

Εκκλησία του Αγίου Σάββα
Πρόκειται για ελληνορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της Αλεξάνδρειας. Προτού μπείτε στον χώρο του ναού θα δείτε να στέκει το άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Αποτελεί τρίκλιτη βασιλική η οποία κατασκευάστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εκκλησιαστικά υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ο Ιερός Ναός ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.
 
Παραλία της Αλεξάνδρειας
Η υπέροχη παραλία της Αλεξάνδρειας με τις χαρακτηριστικές ψαρόβαρκες που θυμίζει την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη (σε αρκετά μεγαλύτερη έκδοση βέβαια). Ένας πανέμορφος κόλπος στη Μεσόγειο θάλασσα στον οποίο επιβάλλεται να περπατήσετε και να κοιτάξετε προς το μέρος όπου κάποτε λέγεται ότι δέσποζε ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου! Εάν περπατήστε κατά μήκος της θα δείτε το καφέ όπου συνήθιζε να συχνάζει ο Καβάφης και πολλές ελληνικές επιγραφές!
 
Fort of Qaitbay

Προς το τέλος της παραλίας της Αλεξάνδρειας βρίσκεται το Fort of Qaitbay το οποίο λέγεται ότι χτίστηκε από τα συντρίμμια του Φάρου. Χαρακτηριστικό μνημείο ορατό από μακριά, αξίζει να το επισκεφτείτε ειδικά για να απολαύσετε τη θέα που προσφέρει.

 Τζαμί Ελ Μουσρί Αμπούλ Αμπάς
Η αρχιτεκτονική των ισλαμικών τεμενών είναι γνωστή σε όλους, αυτό το τέμενος όμως έχει μαροκινό – ισπανικό στυλ, ή αλλιώς ανδαλουσιακο! Δίπλα ακριβώς στο τέμενος υπάρχει και το παλάτι το οποίο κινείται σε αντίστοιχο στυλ! Οι κυρίες μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποιο μαντήλι για να εισέλθετε αφού σκεπάσετε το κεφάλι σας! 
 
Στάση για μεσημεριανό
Είμαστε προς το τέλος της υπέροχης ξενάγησης του Μοχάμεντ και κάπου εδώ η φύση μας καλεί! Μην διστάσετε να ζητήσετε κάποιο διάλειμμα για φαγητό! Οι γεύσεις θα σας ξετρελάνουν! Ντολμάδες, γεμιστά, κεμπάπ, μπριζόλες, χούμους, σούπα από περιστέρι και άλλα πολλά. Πιείτε και μια δροσιστική λεμονάδα με μέντα και είστε έτοιμοι για την τελευταία στάση και ίσως και πιο ενδιαφέρουσα για τον περισσότερο κόσμο που δεν είναι άλλη από την περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
Άλλο ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια. Η τεραστια σε διαστάσεις και ποικιλία βιβλίων βιβλιοθήκη βρίσκεται στο σημείο όπου στεκόταν και η παλιά! Πολλοί μύθοι και ιστορίες γύρω από το όνομα και το μεγαλείο της! Μοναδική εμπειρία, σε έναν σύγχρονο χώρο, γεμάτο φοιτητές, μουσεία, εκθέσεις και άπειρα  βιβλία! Σεβαστείτε τον χώρο ο οποίος εχει ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικης άποψης και φανταστείτε πως ήταν κάποτε η αρχαία αυτή βιβλιοθήκη! Στην αυλή της βιβλιοθήκης θα βρείτε το άγαλμα προς τιμήν του Μέγα Αλέξανδρου και ακριβώς στην είσοδο το άγαλμα του Δημητρίου Φαλυρευς του εμπνευστή της δημιουργίας της βιβλιοθήκης.
biblioteca alexandrina egypt

biblioteca alexandrina egypt

Το τέλος της μονοήμερης περιπέτειας στην Αλεξάνδρεια
Η ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια με την Egypt Day Tours έφτασε στο τέλος της με εμάς γεμάτους από εμπειρίες, εικόνες και γεύσεις να αποχαιρετάμε τον φίλο μας Μοχάμεντ και να κατευθυνόμαστε στο σταθμό των τραίνων για την επιστροφή μας στο Κάιρο! Η πρόταση μας είναι να αφήσετε μια ακόμη ημέρα αν είναι αυτό δυνατό για να την περάσετε στην Αλεξάνδρεια, προσωπικά μας άρεσε πολύ περισσότερο από το Κάιρο, ειδικά το σημείο της παραλίας  ήταν γεμάτο από κόσμο όλων των ηλικιών! Γενικότερα μας θύμισε πολύ την Ελλάδα και όχι άδικα καθόσον οι κουλτούρες των δύο λαών αλληλένδετες από τα αρχαία χρόνια, μοιάζουν πάρα πολύ!
 
Τα καλά νέα της ημέρας – Ταξιδιωτικό δωράκι
Όσοι από εσάς σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο, δείτε αναλυτικά όλα τα tour που προσφέρει το Egypt Day Tours (εμείς δοκιμάσαμε το τουρ στην Αλεξάνδρεια το οποίο μπορεί να γίνει και απευθείας από το Κάιρο με οδηγό της εταιρείας αντί για τραίνο και το τουρ στο Κάιρο στις πυραμίδες της Γκίζας και στο Αιγυπτιακό μουσείο)
και αφού επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς τουρ για εσάς δείτε παρακάτω τα καλά νέα της ημέρας!
Τα καλά νέα της ημέρας
Ως ειδική προσφορά σε οποιονδήποτε έρχεται μέσω του μπλογκ μας, η Εgypt Day Tours θα προσφέρει έκπτωση 10% σε οποιαδήποτε περιήγηση/δραστηριότητα επιλέξετε από το site της αρκεί να αναφέρετε το promo code NONSTOPTRAVELLERS και δωρεάν βόλτα με καμήλες σε περίπτωση που βρίσκεστε στην περιοχή των πυραμίδων
Ευχαριστούμε πολύ την Egypt Day Tours για την όμορφη εμπειρία στην ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας, την οποία αισθανόμαστε ότι θα την επισκεφθούμε ξανά σύντομα!

You may also like

Close