ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ – ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

by Dimosthenis
egypt luxor karnak

 

Ταξίδι στην Αίγυπτο, ταξίδι στη χώρα των μυστηρίων, των Φαραώ και του Νείλου! Μια χώρα ηλιόλουστη, με την απέραντη χρυσή έρημο Σαχάρα, τον μαγευτικό Νείλο, τους βεδουίνους και τις καμήλες τους, τα χιλιάδες παζάρια και μια αρχαία μυρωδιά να μας μεθάει (από το αγαπημένο όλων τραγούδι του Αλκίνοου). Αν σχεδιάζετε να την επισκεφτείτε και θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση για το ταξίδι σας στην Αίγυπτο, το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει.

Ταξίδι στην Αίγυπτο

Λίγα Λόγια για την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος είναι μία από τις πιο πολυπληθής χώρες της Αφρικής με πληθυσμό που φτάνει τα 100.000.000. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, κατοικεί στις όχθες του Νείλου. Ο Νείλος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι στον κόσμο σε μήκος. Διαπερνά όλη την χώρα από την Άνω ως την Κάτω Αίγυπτο και καταλήγει στη Μεσόγειο θάλασσα. Είναι ο λόγος και η αιτία ταυτόχρονα για την άνθηση ενός πανάρχαιου πολιτισμού που μετράει πάνω από 5.000 έτη ιστορίας. Μία χώρα με δύο επίσημες θρησκείες, ισλαμική και χριστιανική (15% του πληθυσμού, άρα 15.000.000).

Το ξέρατε ότι η Αίγυπτος αποκαλείται δώρο του Νείλου χάρη στον Ηρόδοτο;

Ταξίδι στην Αίγυπτο – τι να δείτε

Αποτελεί μια πολύ μεγάλη χώρα με καταπληκτική ιστορία και πάρα πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε. Σίγουρα θα χρειαστείτε πολλές ημέρες για να επισκεφτείτε, έστω και για λίγο, τις κυριότερες ομορφιές της χώρας. Εμείς ταξιδέψαμε για 8 ημέρες και δεν καταφέραμε να δούμε όλα όσα θέλαμε. Ποια είναι όμως τα κυριότερα αξιοθέατα στην Αίγυπτο;

ταξίδι στην Αίγυπτο αγορά του αλ χαλίλι

Κάιρο

Το Κάιρο είναι η μεγαλύτερη πόλη του αραβικού κόσμου. Είναι μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη πόλη, πολύβουη, με ωραία παζάρια (Αλ- Χαλίλι), καταπληκτικά τζαμιά, ιστορικές εκκλησίες και τον πολύ όμορφο Νείλο, που τη διασχίζει. Μια πόλη με ιστορία, χρώματα, αρώματα, γεύσεις και μια ιδιαίτερη κουλτούρα. Θα νιώσετε αρκετά ασφαλείς και αξίζει σίγουρα να την επισκεφτείτε. Αναλυτικές πληροφορίες για την εκδρομή σας στο Κάιρο, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας.

Αίγυπτος Πυραμίδες

Σφίγγα και πυραμίδες Αιγύπτου

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου και η Σφίγγα είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αιγύπτου και όλου του κόσμου. Θα τα βρείτε στα περίχωρα του Καίρου και θα μαγευτείτε από την επιβλητικότητα και την ομορφιά τους. Για το πόσο κοστίζει η επίσκεψή σας εκεί και λοιπά tips θα βρείτε στο άρθρο μας για το Κάιρο.

 

Αλεξάνδρεια

Η πόλη που γεννήθηκε ο Καβάφης, και πόλη που άκμασε ο ελληνισμός. Παραθαλάσσια πόλη με το γνωστό της λιμάνι και την μυθική της βιβλιοθήκη. Η Αλεξάνδρεια είναι μια σύγχρονή πόλη που ο Ελληνισμός είναι παντού. Αν θέλετε να επισκεφτείτε την πόλη διαβάστε την εμπειρία μας από το τουρ που κάναμε εκεί στο άρθρο μας.

Αίγυπτος Κάιρο Αλεξάνδρεια

Κρουαζιέρα στο Νείλο

Ο Νείλος είναι η πηγή ζωής της χώρας και ο λόγος που αναπτύχθηκε αυτός ο λαμπρός πολιτισμός της αρχαιότητας. Διασχίζει κατά μήκος όλη την χώρα και ανάλογα με την περιοχή η μορφολογία του ποικίλει. Οι κρουαζιέρες στο Νείλο αποτελούν σίγουρα τουριστική ατραξιόν, καθόλου τυχαία. Είναι μια γαλήνια και μοναδική εμπειρία. Επίσης πολύ φημισμένη είναι η κρουαζιέρα του ποταμού από το Νότο προς τον Βορά. 

ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ και ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ

Ασσουάν και Αμπου Σίμπελ

Το Ασσουάν είναι πόλη της Νότιας Αιγύπτου στις όχθες του ποταμού Νείλου, πολύ κοντά στον τροπικό στον Καρκίνου. Είναι γνωστή πόλη για το ομώνυμο φράγμα και τους αρχαίους ναούς που θα βρείτε στην περιοχή. Σε αυτό το ύψος του Νείλου θα συναντήσετε πολύ όμορφα μικρά νησάκια και θα έχετε τη δυνατότητα για γαλήνιες κρουαζιέρες στο Νείλο. Η πόλη του Ασσουάν αποτελεί επίσης σημείο έναρξης πολλών τουρ για το Αμπου Σίμπελ. Το Αμπού Σίμπελ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη.

ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Λουξόρ

Το Λούξορ είναι μια τουριστική πόλη, καθόλου τυχαία βέβαια αφού θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια μουσεία του κόσμου. Μέσα στην πόλη θα συναντήσετε τον ναό του Λουξόρ, και το σύμπλεγμα ναών του Καρνάκ (…θα σου αγοράσω από το Καρνάκ μπακίρια…). Επίσης πολύ κοντά θα συναντήσετε μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Αιγύπτου, όπως την Νεκρόπολη των Θηβών, την Κοιλάδα των Βασιλέων και την Κοιλάδα των Βασιλισσών. 

Ερυθρά Θάλασσα και Σάρμ Ελ Σέιχ

Το Σαρμ Ελ Σέιχ ή όρμος του Σεΐχη, βρίσκεται στην ερυθρά θάλασσα και είναι ένας μοναδικός προορισμός για diving, υποθαλάσσιες αναζητήσεις και χαλάρωση δίπλα από την θάλασσα.

Αίγυπτος ταξίδι

Πως να μετακινηθείτε στην Αίγυπτο

Για να κινηθείτε μέσα στην χώρα, θα χρειαστεί να πάρετε αεροπλάνο. Στις περισσότερες πόλεις από αυτές που θα επισκεφτείτε θα βρείτε αεροδρόμια να σας εξυπηρετήσουν. Επίσης ο κρατικός τους αερομεταφορέας, η aigyptair, έχει πληθώρα επιλογών και θεωρείται μια αξιόπιστη επιλογή. Εναλλακτικά μπορείτε να κινηθείτε κατά μήκος του Νείλου με ποταμόπλοιο, μια κλασσική επιλογή για τους τουρίστες. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τρένο για μερικές από τις μετακινήσεις μας και μπορείτε να πάρετε γεύση από την εμπειρία μας διαβάζοντας το άρθρο μας.

Μια άλλη επιλογή, ειδικότερα εντός των πόλεων είναι τα ταξί. Τα ταξί γενικότερα είναι πάρα πολύ φθηνά με τις τιμές να μην ξεπερνούν το 1 ευρώ ανά κούρσα. Στο Κάιρο τα ταξί είναι λευκά ενώ στην Αλεξάνδρεια είναι κιτρινόμαυρα. Υπάρχουν ταξί με ταξίμετρο και ταξί χωρίς. Ρωτάτε πάντα πριν εισέλθετε αν υπάρχει ταξίμετρο και βεβαιωθείτε ότι το μηδενίζουν (6 egp). Αν δεν έχει απλά διαπραγματευτείτε την τιμή προτού εισέλθετε! Τέλος υπάρχει και η Uber αρκεί να έχετε ίντερνετ.

Αίγυπτος πυραμίδες

Που να μείνετε στην Αίγυπτο

Θα σας προτείναμε να προτιμήσετε τα ξενοδοχεία σε σχέση με κατοικίες τύπου airbnb. Οι τιμές ποικίλουν, ανάλογα βέβαια με τον προορισμό, όποτε κάντε καλή έρευνα αγοράς. Για να δείτε προτάσεις διαμονής και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, πατήστε εδώ

Είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;

Αυτό που θα σας πούμε είναι ότι δεν νοιώσαμε πουθενά επικινδυνότητα και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ υπάρχει κόσμος παντού όλων των ηλικιών, γενών και θρησκειών! Σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος υπάρχουν έλεγχοι ασφαλείας.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;

Για το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε εμείς και μπορείτε να δείτε εδώ, ξοδέψαμε σε ευρώ:

  • 400€ μετακινήσεις (αεροπορικά, τραίνα, ταξί)
  • 170€ για είσοδο σε σημεία ενδιαφέροντος
  • 65€ φαγητό
  • 49€ διαμονή
  • 22€ διάφορα
  • 4€ αναμνηστικά

Σύνολο: 710€ το άτομο

 

Συμβουλές για Αίγυπτο 

VISA

Η βίζα βγαίνει στο αεροδρόμιο, έχει δύο exchange desks και η ισοτιμία συμφέρει καλύτερα απ’ ότι στην πόλη! Αγοράζετε stickers visa (25 usd να τα έχετε μαζί σας έτοιμα). Μετά πάτε για έλεγχο διαβατηρίων.

TIPS

Θα σας ζητάνε παντού μπαξίσι. Καλό είναι να τους δίνεται, ασχέτως ποσού, γιατί είναι κάτι που το έχουν στην κουλτούρα τους.

Παζάρια παντού

Αν σας αρέσουν τα παζάρια, τότε το ταξίδι σας στην Αίγυπτο θα είναι απολαυστικό. Θα κάνετε παζάρια για τα πάντα, μια διαδικασία που οι Αιγύπτιοι λατρεύουν. 

Extra tip: Να έχετε παντού μετρητά, εκτός από ξενοδοχεία και τυχόν καλά εστιατόρια!

ταξίδι στην Αίγυπτο αμπού σιμπέλ

Ταξίδι στην Αίγυπτο – Αναλυτικό πρόγραμμα 

Εμείς ταξιδέψαμε, nonstop, για 8 ημέρες και άνετα θα μπορούμε να καθίσουμε περισσότερο για την καταπληκτική αυτή χώρα, την οποία σίγουρα θα επισκεφτούμε ξανά. Στόχος του ταξιδιού ήταν η επαφή μας περισσότερο με τον αρχαίο της πολιτισμό. Ταξιδέψαμε από τον Νότο προς τον Βορρά, παράλληλα με τον Νείλο. Αφού περάσαμε από Αμπού Σίμπελ, Ασουάν και Λουξόρ οδηγηθήκαμε στο μοναδικό Κάιρο, με την σφίγγα και τις πυραμίδες και τέλος επισκεφτήκαμε την Αλεξάνδρεια. Μπορείτε να δείτε ακριβώς το πρόγραμμά μας στο αναλυτικό μας άρθρο.

Ελπίζουμε να σας ταξιδέψαμε όμορφα στα άδυτα της Αιγύπτου, να διαβάσετε και τα άρθρα μας για το Κάιρο και τις πυραμίδες της Γκίζας, την Αλεξάνδρεια την πόλη του Μέγα Αλέξανδρου και την περιπέτεια με το τραίνο (το οποίο χρησιμοποιήσαμε σε δύο φάσεις του ταξιδιού μας). Με τα μυστήρια των Φαραώ και της Σφίγγας να περιμένουν πολλές χιλιετίες άλυτες, ο Αιγυπτιακός πολιτισμός δεν μπορεί να μην καθηλώσει τον ταξιδιώτη! 

"<yoastmark

 

 

"<yoastmark

 

"<yoastmark

You may also like

Close