ΚΑΪΡΟ – Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

by Olga
egypt pyramids gkiza cairo

Αφού αφήσαμε πίσω μας τους ναούς της Άνω Αιγύπτου φτάσαμε στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της χώρας, την πόλη των 19,5 εκατομμυρίων κατοίκων, στα περίχωρα της οποίας βρίσκεται η περίφημη Γκίζα οι πυραμιδες και τα μυστήρια της Σφίγγας.

Το Κάιρο αποκαλείται και πόλη των χιλίων μιναρέδων λόγω της ισλαμικής αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί σε όλη την πόλη!

Στο Κάιρο μείναμε για δυό μισή ημέρες. Την πρώτη τριγυρίσαμε μόνοι μας στα μέρη που γράφουμε στο σχετικό μας άρθρο (με τιμές), το οποίο αξίζει να διαβάσετε για να δείτε και τα μέρη που προτείνουμε τόσο για φαγητό όσο και για γλυκά!  Για τη δεύτερη ημέρα επιλέξαμε μονοήμερη ξενάγηση μας στην έρημο της Σαχάρα, στο προάστιο της Γκίζας, στις ξακουστές πυραμίδες και στο Αιγυπτιακό Μουσείο με την Egypt Day Tours. Συστήνουμε να δοκιμάσετε το τουρ της Egypt Day tours για να απολαύσετε και να κατανοήσετε τα εκθέματα, τα μνημεία και την ιστορία του Αιγυπτιακού πανάρχαιου πολιτισμού και να πάρετε 10% έκπτωση σε οποιοδήποτε τουρ προσφέρεται από την Egypt Day Tours και δώρο βόλτα με καμήλα (εάν το επιθυμείτε) σε εσάς που θα διαλέξετε το τουρ στο Κάιρο!
Πρώτος σταθμός Πυραμίδες της Γκίζας
Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου το οποίο συνεχίζει και στέκει αγέρωχο μέχρι σήμερα στην νεκρόπολη της Γκίζας. Πρόκειται για τρεις μεγάλες πυραμίδες: η Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως “η Μεγάλη Πυραμίδα”, η λίγο μικρότερη Πυραμίδα του Χεφρήνου και η σχετικά μετρίου μεγέθους Πυραμίδα του Μυκερίνου. Ανήκουν και οι τρεις στην Τέταρτη δυναστεία των Φαραώ. Όλες μαζί σχημάτιζαν ένα απέραντο συγκρότημα από μικρότερες πυραμίδες (των βασιλισσών), νεκρικούς ναούς, Μαστάμπες και τάφους αξιωματούχων. Στη Νεκρόπολη ανήκει και η περίφημη Μεγάλη Σφίγγα.
egypt pyramids

egypt pyramids

Οι πυραμίδες
Οι πυραμίδες χτίστηκαν για χάρη των Φαραώ, προκειμένου να φιλοξενήσουν αιώνια τους τάφους αυτών! Μέσα και έξω από κάθε πυραμίδα  η αρχιτεκτονική και το σχέδιο κάθε μιας εκ αυτών δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για πολιτισμό που μετράει πάνω από 5.000 χρόνια από τώρα! Οι συγκεκριμένες πυραμίδες χρονολογούνται γύρω στο 2580 πχ.
Μέσα στις πυραμίδες
Μέσα στις πυραμίδες βρίσκονται οι θάλαμοι στους οποίους βρέθηκαν οι τάφοι και οι σαρκοφάγοι των Φαραώ και οι θησαυροί που τους συνόδευαν. Στο εσωτερικό τους βρίσκονται συμπαγείς και στενοί διάδρομοι οι οποίοι οδηγούν είτε κατηφορικά είτε ανηφορικά στον θάλαμο των σαρκοφάγων. Η είσοδος επιτρέπεται με ξεχωριστό εισιτήριο την τιμή του οποίου θα βρείτε πιο κάτω όπως επίσης και extra tips!
Αξίζει η είσοδος μέσα στις πυραμίδες;
Η απάντηση μας είναι προφανής και θετική! Πέραν της εμπειρίας και της περιέργειας που διακατέχει έναν ταξιδιώτη δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστεί κανείς από ένα πραγματικό ανθρώπινο θαύμα! Άλλωστε μπορείτε να επισκεφθείτε την πιο φθηνή αυτή με μόλις 5€ είσοδο, ποσό το οποίο δεν θεωρούμε δυσβάσταχτο για να δεις από κοντά κάτι μοναδικό στον κόσμο. Στο εσωτερικό βέβαια δεν υπάρχει κάτι να δείτε καθώς τα κειμήλια έχουν μεταφερθεί στο Αιγυπτιακό μουσείο του Καιρού.
Η έρημος Σαχάρα και οι καμήλες
Η τεράστια έκταση που απλώνεται από τις πυραμίδες της Γκίζας και μέχρι τα βάθη της κεντρικής Αφρικής είναι η έρημος  Σαχάρα! Όμορφο σκηνικό πολύ μακριά από τις δικές μας γνώριμες  εικόνες, πάντα μας εντυπωσίαζε και θα μας εντυπωσιάζει. Σε ένα επόμενο ταξίδι μας θα καλύψουμε την περιοχή αυτή γιατί μιλάμε για μια τεράστια χώρα η εξερεύνηση της οποίας χρειάζεται χρόνο! Γύρω από τις πυραμίδες της Γκίζας θα βρείτε καμήλες με τους φροντιστές τους να περιμένουν στωικά να σας μεταφέρουν πιο βαθιά στην έρημο για μια βόλτα με ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο. Είναι από τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα με τις χαριτωμένες τους φατσούλες! Προσωπικά δεν το δοκιμάσαμε γιατί η ιδέα δεν μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους αλλά είναι δικό σας ταξίδι και δική σας η απόφαση. Για εσάς που θα ςπιλεξεπι την Egypt Day Tours, θα είναι δωρεάν!
Οι άγνωστες πυραμίδες
Κι όμως οι πυραμίδες της Γκίζας δεν είναι οι μοναδικές της Αιγύπτου! Υπάρχουν μερικές ακόμα και βρίσκονται 30-40 χιλιόμετρα μακριά από το Κάιρο! Σίγουρα αξίζει η επίσκεψη καθόσον δεν θα δείτε την ενοχλητική πολυκοσμία της Γκίζας και θα τις απολαύσετε καλύτερα. Τις αναφέρουμε στο αναλυτικό πρόγραμμα της Αιγύπτου.
Τα μυστήρια της Σφίγγας
Όλοι έχουμε ακούσει για τα μυστήρια της Σφίγγας, των Φαραώ για αυτό και αποκαλούμε την Αίγυπτο γη των μυστηρίων. Τελικά ποιο είναι το μυστήριο; Το σίγουρο είναι πως επρόκειτο για ένα βράχο ο οποίος χαλούσε την αισθητική του Ραμσή 2 του μεγαλύτερου Φαραώ της Αιγύπτου και αποφάσισε να διατάξει την μετατροπή του βράχου σε Σφίγγα που θα έχει την όψη του.
Extra tips  Προτού πατήσετε πάνω στην άμμο κάντε μια ευχή και ίσως… Η Σφίγγα σας βοηθήσει να την πραγματοποιήσετε!
Extra tips Για την είσοδο σας στις πυραμίδες και στην περίπτωση της κατηφορικός κατεύθυνσης δοκιμάστε να την κατεβείτε ανάποδα, όπως δηλαδή θα την ανεβαίνατε! Είναι πιο εύκολο και ασφαλές!
egypt pyramids gkiza cairo

egypt pyramids gkiza cairo

Δεύτερος σταθμός μας το Αιγυπτιακό μουσείο
Σίγουρα σε κάθε μουσείο που έχετε επισκεφθεί υπάρχουν κειμήλια από την ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την ελληνική αρχαιότητα και φυσικά από τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Ε λοιπόν το Αιγυπτιακό Μουσείο  του Καΐρου έχει μοναδικά εκθέματα από τις 62 δυναστείες των Φαραώ της Αιγύπτου, έχει εκατοντάδες εκθέματα, αγάλματα, σαρκοφάγους, τάφους, χρυσά κειμήλια ακόμα και μούμιες και δεν επιτρέπεται να παραλείψετε να το επισκεφτείτε.
Προτείνουμε το τουρ  με την Egypt Day tours καθώς είναι προτιμότερο να έχετε κάποιον ξεναγό μαζί σας τόσο για να σας καθοδηγήσει σωστά στα εκθέματα όσο και για να ξετυλίξετε παρέα τα μυστήρια των Φαραώ και την πανάρχαια ιστορία και τον πολιτισμό της Αιγύπτου, από τον πρώτο Φαραω μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και την Κλεοπάτρα.
Οι σαρκοφάγοι ως αρχαία έργα τέχνης κλέβουν την παράσταση, το ίδιο και οι τάφοι οι οποίοι έχουν μέγεθος δωματίου και είναι επιχρυσωμένοι και φυσικά οι δύο ξεχωριστά φυλασσόμενες αίθουσες με τις μούμιες των μεγαλύτερων Φαραώ της Αιγύπτου και λοιπών που έχουν διατηρηθεί μοναδικά στο πέρασμα 5.000 ετών (απαιτείται ξεχωριστό εισιτήριο).
egyptian museum

egyptian museum

Κάπου εδώ αργά το απόγευμα τελείωσε η δεύτερη ημέρα μας στο Κάιρο παρέα με την Egypt day tours.  Η πρώτη ημέρα ήταν μια βόλτα στο αστικό και μοντέρνο  Καιρό ενώ η δεύτερη ήταν μια μύηση στα μυστήρια της Γκίζας. Τόσο ωραία αντίθεση που ολοκλήρωσε την περιήγησή μας στο Κάιρο μοναδικά!
Διαβάστε όλο μας το πρόγραμμα με τιμές  στο σχετικό μας άρθρο!
Ευχαριστούμε την Egypt Day Tours για την όμορφη ξενάγηση!
egyptian museum

egyptian museum

Τα καλά νέα της ημέρας
Ως ειδική προσφορά σε οποιονδήποτε έρχεται μέσω του ιστολογίου μας, η Egypt Day Tours θα προσφέρει έκπτωση 10% σε οποιαδήποτε περιήγηση/δραστηριότητα της επιλέξετε αναφέροντας των κωδικό NONSTOPTRAVELLERS και δωρεάν βόλτα με καμήλες σε περίπτωση που βρίσκεστε στην περιοχή των πυραμίδων.
cairo egypt day tours pyramids

cairo egypt day tours pyramids

Εισιτήρια – είσοδος
  • Pyramids of Gkiza 160 EGP-(360 EGP Khufu’s’s Pyramid-100 EGP Khafre’s Pyramid
  • Egyptian museum 160 EGP + 50 EGP photo pass or you can buy 300EGP inclusive tickets with Royal Mummies Hall

You may also like

Close