KATO DOOL NUBIAN RESORT – ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

by Olga
egypt kato dool nubian nile aswan

Αγαπητοί μας ταξιδιώτες αυτή η ανάρτηση είναι ένα πραγματικό μαργαριτάρι που ανακαλύψαμε ενώ ταξιδεύαμε στην Αίγυπτο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε στη μαγεία του!  Στην πραγματικότητα για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το μέρος όπου μείναμε, ονομάζεται το κόσμημα του Νείλου και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πράγματι πρόκειται για κόσμημα και μάλιστα πολύχρωμο! Το ξενοδοχείο Kato Dool ήταν η επιλογή μας ενώ μέναμε στο Ασουάν της Αιγύπτου!

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου, σε ένα παραδοσιακό νουβιακό χωριό – nubian που φημίζεται για τους ευγενικούς και χαμογελαστούς του ανθρώπους και τις πολύχρωμες εικόνες που προσφέρει απλόχερα! Είναι σίγουρα το πιο εκπληκτικό μέρος για να μείνετε στο Ασουάν, με το πιο χαρούμενο προσωπικό πρόθυμο να σας βοηθήσει με οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε, ώστε να απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής!

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για περισσότερη έμπνευση και travel vibes!

egypt nile

egypt nile

Θέα στο Νείλο

Απολαύστε την πιο απίστευτη θέα στο Νείλο, ενώ κάθεστε στη πολύχρωμη βεράντα του θέρετρου του Kato Dool Nubian Resort  πίνοντας ένα φρέσκο σπιτικό χυμό ιβίσκου! Τα δωμάτια διαθέτουν και προσωπικό μπαλκόνι για περισσότερες στιγμές χαλάρωσης με θέα ενώ ακόμη και το ανοιχτό εστιατόριο κοιτάζει προς την ανατολική πλευρά του Νείλου!

Βόλτα με felluca στο Νείλο.

Ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Ασουάν είναι σίγουρα η βόλτα με felluca παραδοσιακή βαρκούλα της περιοχής. Μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό να οργανώσει μια βόλτα για εσάς και να έρθει να σας παραλάβει από την προβλήτα που έχει το ίδιο το ξενοδοχείο και να απολαύσετε τη βολική παραλαβή από τη μικρή αποβάθρα του θέρετρου. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και φυσικά υπάρχει πάντα χώρος για κάποια παζάρια. Προτείνουμε τις ώρες του ηλιοβασιλέματος όταν ο Νείλος έχει απίστευτα χρώματα, οι όχθες του είναι γεμάτες καμήλες και το πολύχρωμο χωριό έχει τα καλύτερά του χρώματα!

Φαγητό στο Kato Dool Nubian Resort

Το φαγητό είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας ενώ ταξιδεύουμε! Επιλέγουμε πάντα να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα για να απολαύσουμε τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου που εξερευνούμε. Το υπαίθριο εστιατόριο του Kato Dool Nubian Resort είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε έναν πρωινό καφέ, ένα θρεπτικό γεύμα και φυσικά ένα ψητό δείπνο ακριβώς κατά μήκος του ποταμού! Όπως μπορεί να έχετε ήδη μαντέψει τα δοκιμάσαμε όλα με μία ιδιαίτερη αγάπη στον πρωινό καφέ και στο ρομαντικό βραδινό! Μπορείτε απλά να παραγγείλετε το γεύμα της προτίμησής σας και θα σας φέρουν πολλές λιχουδιές ως συνοδευτικά του κυρίως πιάτου για να ικανοποιήσετε τις αισθήσεις σας με τον καλύτερο τρόπο.  Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το γεμιστό περιστέρι, το χούμους, τις πιτούλες και το ψητό κοτόπουλο! Όσο για τα ποτά θα πρέπει να δοκιμάσετε χυμό λεμονιού με βασιλικό ή δυόσμο που είναι τα αναψυκτικά που επιλέγουν οι ντόπιοι να πίνουν μετά το φαγητό.

Εγκαταστάσεις Kato Dool Nubian Resort

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ολόκληρος ο τόπος του θέρετρου έχει βαφτεί με ζωηρά χρώματα! Απλά ρίξτε μια ματιά γύρω από τις εγκαταστάσεις για να τα ανακαλύψετε όλα και να βγάλετε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες! Το δωμάτιό μας βρισκόταν στα επάνω διαμερίσματα του Kato Dool Nubian Resort και είχαμε ένα ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα σε όλο το χωριό μέχρι την ανατολική όχθη του Νείλου!  Το δωμάτιό μας ήταν ευρύχωρο, πολύχρωμο και άνετο με παραδοσιακό ύφος και θετικά vibes που πάντα επιδιώκουμε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας!

Nubian village και τοπική αγορά

Μόλις λίγα βήματα από το κάτω Kato Dool Nubian Resort μπορείτε να βρείτε την πιο χαριτωμένη παραδοσιακή αγορά γεμάτη από ντόπια προϊόντα! Η βόλτα στην αγορά και η φωτογράφηση στα πολύχρωμα νουβιανά σπίτια είναι επίσης δύο από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ασουάν, εκτός από τη βόλτα με τη felluca, και θα παρατηρήσετε πολλούς τουρίστες σε μηχανοκίνητα σκάφη και felluca να πλησιάζουν το θέρετρο για να επισκεφθούν το χωριό! Μην ξεχάσετε να αγοράσετε μερικά μπαχαρικά και χρώματα!

Kato Dool Nubian Resort
  • Kato Dool Nubian Resort σημαίνει “το μεγάλο σπίτι”.
  • Κάτω dool είναι η πύλη σας για την καλύτερη Νουβιανή εμπειρία στο Ασουάν, το μέρος που περιβάλλεται από το Νείλο και απλά χρωματιστά άνετα σπίτια που βοηθά το μυαλό σας να ταξιδέψει μακριά και να αισθανθεί το πραγματικό νόημα της χαλάρωσης.
  • Το ξενοδοχείο προσφέρει 8 ξεχωριστά μοναδικά υπνοδωμάτια με θέα στο Νείλο.
  • Και άλλα 5 τρίκλινα δωμάτια με θέα στο Νείλο.
  • Βρίσκεται στην αποβάθρα των τουριστών, εύκολα προσβάσιμη σε felluca.
  • Προσφέρει πολυτελή καταλύματα στον ποταμό Νείλο.
  • Υπάρχει ένα εστιατόριο με 8 διαφορετικά μενού, όπου σερβίρονται όλα τα είδη ποτών και ναργιλέ.
  • Μπορούν να σας οργανώσουν περιηγήσεις για να εξερευνήσετε όλη την πόλη του Ασουάν.
  • Μπορούν να σας παρέχουν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, με τις φθηνότερες τιμές.\
  • Το Kato Dool Nubian Resort είναι:
    8 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο Ασουάν.
    14 χιλιόμετρα από το σιδηροδρομικό σταθμό του Ασουάν.
    12 χιλιόμετρα από την τοπική αγορά του Ασουάν.
    6 χλμ από το ψηλό φράγμα.
    8 χιλιόμετρα από τον ναό Φιλέα.
    Αυτός ο ιστορικός ξενώνας βρίσκεται στον πεζόδρομο, σε απόσταση 9 χιλιομέτρων (15 χλμ.) του ναού Philae, του ημιτελούς Οβελίσκου και του μνημείου του High Dam. Το Nubian Museum είναι επίσης προσβάσιμος σε 9 λεπτά (15 χλμ.).

Ελπίζουμε να απολαύσετε την εμπειρία της διαμονής στο Kato Dool Nubian Resort στο άμεσο μέλλον όπως και εμείς και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε όλες τις ανέσεις και τη χαλάρωση που επιθυμείτε στους χώρους του ξενοδοχείου. Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε για περισσότερη έμπνευση και travel vibes!

Πατήστε ΕΔΩ και κάνετε την κράτησή σας μέσω της Booking και να πάρετε έκπτωση 10% με την επιστροφή σας!

You may also like

Close