4 ΜΕΡΕΣ ΙΣΡΑΗΛ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

by Olga
israel

Το ταξίδι στο Ισραήλ είναι ένα ταξίδι που έχει κάτι το ιδιαίτερο. Άσχετα από τη θρησκεία στην οποία πιστεύει  κάνεις ή από την χώρα από την οποία προέρχεται ή ακόμα και από το αν πιστεύει σε κάτι η όχι, ο ταξιδιώτης θα βρεθεί μπρος σε μια χώρα μεγάλων αντιθέσεων, πολλών θρησκειών, υψηλής τεχνολογικής και όχι μόνο εξέλιξης και αμφιλεγόμενη σε πολλά σημεία. Μια χώρα η οποία είναι συνυφασμένη με τους Αγίους τόπους και το προσκύνημα των πιστών του Χριστιανισμού η οποία βρίσκεται στις πρώτες χώρες που προσελκύουν και ευνοούν τον θρησκευτικό τουρισμό.

Από το Τελ Αβίβ ως την Ιερουσαλήμ και ακόμη παραπέρα τα συναισθήματα και οι εικόνες εναλλάσσονται και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Μέσα από το άρθρο θέλουμε να βοηθήσουμε και να εμπνεύσουμε κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να ταξιδέψει στο Ισραήλ και ελπίζουμε να σας μεταφέρει την εικόνα της κατάστασης με τα Παλαιστινιακά εδάφη όσο πιο απλά μπορούμε χωρίς περιττούς  υποκειμενικούς σχολιασμούς.

israel

israel

Εισαγωγικά για τη χώρα

Βίζα

Η βίζα για την είσοδο και παραμονή σας στο Ισραήλ βγαίνει μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο και είναι εύκολη διαδικασία. Προσοχή μόνο γιατί δεν σφραγίζεται το διαβατήριο αλλά σας δίνουν ένα χαρτάκι το οποίο φροντίστε να μην χάσετε ειδικά αν πρόκειται να περάσετε στην Παλαιστίνη.

Νόμισμα

Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στο Ιραήλ είναι το New Sekel (Σέκελ) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανταλλακτήρια χρημάτων  που θα βρείτε στο αεροδρόμιο, λίγο τσιμπημένο και στις πόλεις. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναλήψεις μετρητών από ATM και να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές σας κάρτες σε ορισμένα μαγαζιά.

Γλώσσα

Αν και τα εβραϊκά είναι η επίσημη γλώσσα στη χώρα, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μιλώντας Αγγλικά. Επίσης στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ μην ξαφνιαστείτε αν ακούσετε Ελληνικά, υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν τη γλώσσα.

Διαφορά ώρας

Δεν υπάρχει διαφορά ώρας στο Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθόσον βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας.

Οδήγηση

Η οδήγηση είναι δεξιόστροφα, προσοχή όμως στην ενοικίαση του αυτοκινήτου. Αν επιλέξετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο ελέγξτε προσεκτικά τους όρους ενοικίασης αφού συνήθως δεν καλύπτεστε σε περίπτωση ατυχήματος σε παλαιστινιακά εδάφη, όπως Βηθλεέμ και Ιεριχώ.

Πρόγραμμα ταξιδιού

Στη διάθεσή μας για το ταξίδι στο Ισραήλ είχαμε τέσσερις (4) ημέρες, οι οποίες δεν θα λέγαμε ότι ήταν αρκετές για να γνωρίσουμε όλη τη χώρα. Αν έχετε τη δυνατότητα, μη διστάσετε να διαθέσετε περισσότερες ημέρες, θα το απολαύσετε καλύτερα.

Τελ Αβίβ

Το Τελ Αβίβ σύγχρονη μεγαλούπολη με μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, είναι μια παραθαλάσσια πόλη με τους ουρανοξύστες της, τις μοντέρνες περιοχές για νέους αλλά και με μια γεύση από τα παλιά μέσα από την παλιά πόλη στο παλιό λιμάνι. Μια πόλη όμορφη γεμάτη υπέροχα γκράφιτι, αμέτρητα μαγαζιά, καφέ και μπαρ, με ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια και μια περιποιημένη παραλία που εντάσσεται τέλεια στο αστικό προφίλ της πόλης ενώ σέβεται τους πεζούς, τους τουρίστες και τους μικρούς μας φίλους τα κατοικίδια ζώα. Περισσότερες πληροφορίες για το Τελ Αβίβ, τις μετακινήσεις σας, μέρη για να φάτε και να πιείτε και σημεία ενδιαφέροντος θα βρείτε στο αναλυτικό μας άρθρο για το Τελ Αβίβ!

Ιερουσαλήμ

Η Ιερουσαλήμ είναι μια πόλη που βρίσκεται πιο ανατολικά στην ενδοχώρα του Ισραήλ. Είναι θα λέγαμε… Η Μέκκα του Χριστιανισμού! Εκεί βρίσκεται το πιο σημαντικό “σύμβολο” του Χριστιανισμού, ο ναός της Αναστάσεως του Χριστού. Στην ίδια πόλη βρίσκεται όμως πληθώρα τόσο χριστιανικών συμβόλων πίστεως (ορθοδόξων, κοπτών και καθολικών) όσο και εβραϊκών και ισλαμικών. Ακριβώς αυτό είναι που μας έκανε θετική εντύπωση σε αυτό το μέρος. Η ειρηνική συνύπαρξη τόσων ετεροκλήτων στοιχείων θρησκευτικών και μη (γενικά βέβαια η περιοχή έχει περάσει από σαράντα κύματα). Επισκεφτείτε το άρθρο μας για την Ιερουσαλήμ για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας εκεί.

jerusalem israel

jerusalem israel

Βηθλεέμ

Η Βηθλεέμ είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται μόλις στα 15 λεπτά από την Ιερουσαλήμ με το αυτοκίνητο. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο γιατί εκεί γεννήθηκε ο Χριστός και βρίσκεται ο ναός της Γεννήσεως. Φυσικά έχει πάρα πολλά σημεία ενδιαφέροντος το μεγαλύτερο ίσως είναι ότι η Βηθλεέμ βρίσκεται σε Παλαιστινιακά εδάφη… Περνώντας τα σύνορα της Παλαιστίνης με διαβατήριο φυσικά, μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο και δεν μπορείς να μην αφήσεις συναισθήματα να εκδηλωθούν όταν δεις το τείχος που είναι χτισμένο κατά μήκος των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας για την Παλαιστίνη και τη Βηθλεέμ και τα σχόλια δικά σας.

jerusalem israel

jerusalem israel

Masada Ein Gedi και Νεκρά Θάλασσα
Μία μονοήμερη εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία που έχουμε ποτέ δει! Δείτε τις περιπέτειες μας στην περιοχή και μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε προς τα εκεί με το Touristisrael.

Ιεριχώ

Η Ιεριχώ είναι επίσης μια πόλη που βρίσκεται σε Παλαιστινιακό έδαφος. Πρόκειται για την παλαιότερη και χαμηλότερη πόλη στον κόσμο και μετράει από βιβλικής εποχής! Είναι γνωστή για τα μοναστήρια της και το τελεφερίκ έξω από την πόλη που προσφέρει καταπληκτική θέα.

israel dead sea lowest point on earth

israel dead sea lowest point on earth

Νεκρά θάλασσα

Η νεκρά θάλασσα, αυτή η ιδιαίτερη θάλασσα με το απίστευτα αλμυρό νερό 24% περισσότερο από το νερό της θάλασσας, αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων ταξιδιωτών. Όλοι έχετε δει τα αποτελέσματα της φοβερής άνωσης και φωτογραφίες τουριστών που επιπλέουν άνετοι σε αυτήν! Επίσης όλοι έχετε δει τα παιδικά πασαλείμματα με τη λάσπη, τη γνωστή λασποθεραπεία! Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη στη Νεκρά θάλασσα θα βρείτε στο σχετικό μας άρθρο.

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα για τα ταξίδι στο Ισραήλ σε 4 ημέρες είναι:

1η μέρα – Ιερουσαλήμ

2η μέρα – Βηθλεέμ – Ιεριχώ – Qumran – Γαλιλαία

6:00 Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ 30 λεπτά (pdf 1)

6:30 Βηθλεέμ (Παλαιστίνη) – 1 ώρα εκεί

  • Ναός Σπήλαιο της Γεννήσεως (παίζει σπρώξιμο)
  • Σπήλαιο νηπίων (Ηρώδης)
  • Χωριό ποιμένων

Βηθλεέμ – Qumran 1.30 ώρα – 1 ώρα εκεί (pdf 2)

  • Θέλει παράκαμψη

7:30 Βηθλεέμ – 9:00 Ιεριχώ 1.30 ώρα (lowest & oldest city in the world) 1.30 ώρα εκεί

  • Τελεφερίκ 16 δολ.jericho cable cars προς όρος πειρασμών-θέα Moμοναστήρι Deir al Kntl
  • Hishams palace

10.30 Ιεριχώ – 12.30 Γαλιλαία – Β. Ισραήλ – Ναζαρέτ 2.3 δρόμος (check δρόμο Παλαιστίνης)

  • 12:30 Ναζαρέτ (Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – παιδικά χρόνια Ιησού) 20 λεπτά – 12:50 αναχώρηση
  • 13:00 1 ώρα φαγητό Ναζαρέτ Μahroum (knafe sweets) – Alsheik – 14:00 αναχώρηση
  • 14:35 – στις Σπηλιές Αγίων της ερήμου 20 λεπτά εκεί 14:55 αναχώρηση
  • 15:40 – Ανάβαση Όρος Θαβώρ (Μεταμ. Σωτήρος –μονή στο όρος) 20 λεπτά εκεί 16:00 αναχώρηση
  • 16:50 – Κανά (Μονή του Αγίου Γεωργίου – σπίτι του Σίμωνα του Κανανίτη, τελέστηκε ο γάμος της Κανά Wedding church και πρώτο θαύμα Ιησού με τη μετατροπή του νερού σε οίνο) 10 λεπτά 17:00 αναχώρηση
  • 17:30 Καπερναούμ (Συναγωγή Καπερναούμ – Μονή των Αγίων Αποστόλων – ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο) 15 λεπτά 17:45 αναχώρηση
  • Τιβεριάδα (Λίμνη – βαρκάδα)-Λίμνη Γεννησαρέτ (βλέπουμε το Όρος των Μακαρισμών) – Θάλασσα Γεννησαρέτ (την βλέπουμε καθώς πάμε Καπερναούμ) αναχώρηση

17:45 Επιστροφή Ιερουσαλήμ 2.30 ώρες δρόμος – 20:15

3η μέρα Masada, Ein Gedi and Dead sea by Touristisrael

  • Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα μας με το Touristisrael 59 ευρώ
  • Masada 18,5 ευρώ
  • Eni gedi 7 ευρώ
  • Dead sea (περιλαμβάνεται στα 59 ευρώ Kalia beach είσοδος 8 ευρώ με ομπρέλα και ντουζ (πάρτε μια εφημερίδα για τη φωτόγραφία)

4η μέρα Τέλ Αβίβ

  • Πεζοπορία λεωφόρος Ρότσφιλντ – Πεζόδρομος Nachlat ή ποδήλατο
  • Αγορά Καρμέλ
  • Παλιά πόλη Γιάφα – παλιό λιμάνι
  • Νεβέ Τζεντέκ
  • Βραδινή έξοδος σε ένα από τα αμέτρητα μπαρ της περιοχής

 

israel jerusalem

israel jerusalem

You may also like

Close