ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

by Olga
φεστιβαλ ελλαδα μουσική edmtunes.com

Τα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όλοι τα αγαπάμε και τα επιλέγουμε! Πολλές φορές μάλιστα αποτελούν και βασικό οδηγό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τι λέτε πάμε σε ένα ταξίδι στα καλοκαιρινά κατασκηνωτικά μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας;

Festival – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι γνωστό παγκοσμίως για τη σπάνια ομορφιά και την πολιτιστική του αξία. Θεωρείται το ομορφότερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο και φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική του. Χτίστηκε τον 4ο π.χ. αιώνα, μεταξύ της δεκαετίας του 340-330 π.χ., απέχει περίπου 125 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έχει χωρητικότητα περίπου 15.000 άτομα. O αρχαίος χώρος της Επιδαύρου σήμερα φιλοξενεί παρουσιάσεις αρχαίων δραμάτων και του Ελληνικού Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Κορυφαίοι δημιουργοί θεάτρου και μουσικής επισκέπτονται το θέατρο της Επιδαύρου και οργανώνουν ατομικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο φως της ημέρας ή κάτω από τα αστέρια. Δεν είναι μουσικό κατασκηνωτικό φεστιβάλ, αλλά πάντα θα έρχεται πρώτο στις καρδιές μας! Το πρόγραμμα κάθε χρόνο ολοένα και πιο πλούσιο! Επισκεφθείτε το επίσημο site που είναι πλήρως ενημερωμένο και απολαύστε υπέροχες παραστάσεις!

River Party Festival – Νεστόριο Καστοριάς

Αγαπημένο μας φεστιβάλ, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας και ευκαιρία για επίσκεψη και ποδηλατάδα στην όμορφη Καστοριά! Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το φετινό 40ο River Party που θα πραγματοποιηθεί από 1 εως 5 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8: Kiko Navaro  –  Chris Low  –  Dj Skinny  –  Kiki Botonaki
  • ΠΕΜΠΤΗ 2/8: Vegas  –  Kings  – Λάζαρος Καψιμάλης  – Scars of Tears  –  Dj set
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8: Ελένη Βιτάλη  –  Γλυκερία  –  Λεωνίδας Μπαλάφας  –  Joey  –  Dj set
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8: Πάολα  –  BO  –  Dj set
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8: Σάκης Ρουβάς  –  Ειρήνη Παπαδοπούλου  –  Dj set

Ardas festival  – Φεστιβάλ νέων Άρδα  – Καστανιές Έβρου

Στις Καστανιές Έβρου και δίπλα στις όχθες του ποταμού Άρδα, πραγματοποιείται από το 1995, η «Συνάντηση Νέων – Άρδας», όπου συναντώνται νέοι από όλη τη χώρα και τα Βαλκάνια.  «Νέοι» όλων των ηλικιών, συναντώνται και κατασκηνώνουν για έξι μέρες στο «ποτάμι του πολιτισμού», όπου με οδηγό τη μουσική και διάφορες παράλληλες δράσεις, στέλνουν το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

  • 25 Ιουλίου:  Δημήτρης Μπάσης,  Μελίνα Ασλανίδου
  • 26 Ιουλίου: 1550 band,  Άλκηστη Πρωτοψάλτη
  • 27 Ιουλίου: Πάολα, Δήμος  Αναστασιάδης,  Εβρίτικη Ζυγιά
  • 28 Ιουλίου: DEMY, Αναστάσιος Ράμμος Βαγγέλης Κακουριώτης RadioAct DJ PITSI, Μαριλέννα Ανιμάδο
  • 29 Ιουλίου: Josephine, Σάκης Ρουβάς

Fenefest festival- Φενεός – Λίμνη Δόξα – Τρίκαλα Κορινθίας

Το φεστιβάλ αυτό, ιδιαίτερα αγαπημένο μας λόγω των μουσικών επιλογών και της απόστασης από Αθήνα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το κάμπινγκ, τη μουσική και τη φύση! Φέτος το φεστιβάλ είναι τριήμερο οπότε ευκαιρία για πεζοπορία στην Ντουρντουβάνα! Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8 – ΩΡΑ ΕΝΑΞΗΣ:19:00 Θεατρική παράσταση από την ομάδα Τσιριτσάντσουλες Stand up Comedy Δημήτρης Χριστοφορίδης DJ set Άννα Μαρία Χαροκόπου (ΑΜΧ)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8 – ΩΡΑ ΕΝΑΞΗΣ: 9:00 Πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής – διαβάστε αναλυτικότερα Yoga στη λίμνη Δόξα – διαβάστε αναλυτικότερα Tai Chi στη λίμνη Δόξα ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 18:00 Αλέξανδρος Κτιστάκης (έντεχνο/παραδοσιακό) Bandallusia (παραδοσιακό/πειραματικό) Kilimanjaro (reggae) Twinsanity (hip hop) Rationalistas (hip hop) Half Gramme of Soma (heavy rock) Acid Barretts (lo-fi/experimental/noise/pop)
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ KAI ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Μουσικό φεστιβάλ δάσους Αρβανίτσας  Λειβαδιά

Το μοναδικό 3ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής κοντά στην Αττική, που πραγματοποιείται σε ένα τόσο ιδιαίτερο τοπίο: To οροπέδιο που ξεπροβάλλει ανάμεσα στα έλατα του Ελικώνα, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Eιδικά για τις ημέρες του φεστιβάλ, ο χώρος εξοπλίζεται με τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ στήνονται και λειτουργούν εστιατόρια και καφέ, για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών και επισκεπτών. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ  ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & Β- MOVIES  ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ  ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7  ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΗΤΡΙΤΣΑ  ΛΑΡΓΚΟ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7  ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΝΧΟΡΔΟΝ

Saristra festival -Κεφαλλονιά

Το Saristra Festival πήρε το όνομά του από την πλατεία του ορεινού χωριού Βλαχάτα Σάμης. Η ιδέα της αξιοποίησης του δημόσιου χώρου και συγκεκριμένα ενός εγκαταλειμμένου χωριού οδηγεί στην επανασύνδεση με το παρελθόν και τη δημιουργία νέας συλλογικής μνήμης. Το παλιό πανηγύρι του χωριού μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας δομημένο με σημερινούς όρους. Είναι το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός των Ιονίων Νήσων, ένα μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ στα ερείπια του παλιού χωριού των Βλαχάτων Κεφαλονιάς. Αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί για τις 3, 4 και 5 Αυγούστου ακόμη αλλά είμαστε σίγουροι ότι και μόνο με το γεγονός ότι θα πεταχτείτε σε ένα νησί θα σας αφήσει ικανοποιημένους!

You may also like

Close