ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

by Olga
FoitiTrips-Καβουρότρυπες-Χαλκιδικής citycampus.gr chalkidiki travel

Γιατί… σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!  Ή… Γιατί; σαν τη Χαλκιδική δεν έχει;

Για χίλιους δύο λόγους που μόνο όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν! Για εσάς που ακόμα… λέμε… ακόμα… δεν την έχετε επισκεφθεί, είμαστε εμείς εδώ για να την γνωρίσετε καλύτερα! Από τα μυστικά της Κασσάνδρας μέχρι τη φύση της Σιθωνίας….

Για τους λάτρεις της φύσης – Σιθωνία

Τι να πρωτοπούμε; Βουρβουρού, Διάπορος, Καβουρότρυπες, από τα πιο όμορφα μέρη της Χαλκιδικής. Υπέροχες ακτές, καταγάλανα νερά,  αμέτρητα οργανωμένα και αρκετά πολυτελή θα λέγαμε κάμπινγκ (μην ξεχνιόμαστε!), σκιερά πλατάνια,  πεύκα, τροχόσπιτα και ακρογιαλιές! Αυτή είναι η ανατολική πλευρά στο δεύτερο πόδι και πάμε να δούμε και τη δυτική τώρα… εκεί θα βρούμε σούπερ φρέσκο ψαράκι στο πόρτο κουφό και παίρνουμε δυνάμεις να ανέβουμε στον Παρθενώνα ένα πανέμορφο και γραφικό ημιορεινό χωριό στο βουνό Ίταμο!

Χαλκιδική Xalkidiki Chalkidiki pellabeach.com

Χαλκιδική Xalkidiki Chalkidiki pellabeach.com

Η Κασσάνδρα και τα μυστικά της

Περνάμε στο πρώτο πόδι της αγαπημένης μας Χαλκιδικής, μία περιοχή λίγο πιο τουριστική και γεμάτη καλοκαιρινά μπαρ και κλαμπ με νεαρόκοσμο και όλους τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο! Σίγουρα η εικόνα του υπερπληθυσμού σε παραλίες και ταβέρνες δεν μας αρέσει όταν τριγυρνάμε κι εμείς κάπου εκεί κοντά, αλλά τόσο όμορφα μέρη είναι αδύνατο να μην προσελκύουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες! Θα ξεχωρίσουμε την Άφυτο, τη λιμνοθάλασσα του Γλαρόκαβου και το… μαγικό ακρωτήρι Ποσείδι με τον χαρακτηριστικό φάρο (για όσους γνωρίζουν το μαγικό ξημέρωμα στο ακρωτήρι δεν συγκρίνεται με κανένα εξωτικό μέρος!)!  Επίσης αναζητήστε τον Πύργο της νέας Φώκαιας και τον Πύργο της Σάνης (Sani hotel).

Xalkidiki chalkidiki poseidi Χαλκιδική ποσειδι poseidivillas.com

Xalkidiki chalkidiki poseidi Χαλκιδική ποσειδι poseidivillas.com

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος της Χαλκιδικής

  • Σπήλαιο των Πετραλώνων
  • Καταρράκτες Βαρβάρας
  • Ιερισσός
  • Αμμουλιανή
  • Ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής

Κατά τη γνώμη μας ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε όλα τα μέρη που σας προτείναμε έστω και λίγο είναι με road trip μίας εβδομάδας τουλάχιστον! Η Χαλκιδική είναι σαν ένα σύμπλεγμα πολλών μικρών νησιών κάθε ένα από τα οποία είναι ξεχωριστό και το αγαπάμε για διαφορετικό λόγο!

Αφεθείτε στην φιλοξενία της Βόρειας Ελλάδας και βάλτε την Χαλκιδική στα επόμενα σχέδιά σας!

You may also like

Close