ΕΞΩΤΙΚΑ… ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ

by Olga
Λιχαδονησια lichadonisia.com nonstoptravellers

Τα έχουν αποκαλέσει ως Σεϊχέλες της Ελλάδος, Μπαχάμες της Ελλάδος, παράδεισο και ως πολλά άλλα ευφάνταστα πραγματάκια! Δεν έχουν γίνει ακόμη overcrowded, κάπου τα έχεις ακούσει και σίγουρα είναι στη λίστα των προορισμών σου κάθε καλοκαίρι! Για εσένα λοιπόν που ακόμη δεν τα έχεις επισκεφθεί διάβασε το άρθρο μας και ψήσου για Λιχαδονήσια!

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα εξωτικά Λιχαδονήσια!

Τα Λιχαδονήσια, ή αλλιώς οι Λιχάδες, είναι ένα σύμπλεγμα από εφτά ή και περισσότερα μικρά νησιά και νησίδες στα βορειοδυτικά της Εύβοιας. Βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο εκεί που ενώνετε ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος με τον Μαλιακό και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα.

Τα Λιχαδονήσια  σχηματίστηκαν κατόπιν ηφαιστειακής δραστηριότητας ενώ μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκε από σεισμό του 426 π.Χ. Το όνομά τους προήλθε από τον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα της Δηιάνειρας, σύμφωνα με τη μυθολογία και επειδή ο Ηρακλής τον θεώρησε υπαίτιο για τον χιτώνα, τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες!

Μερικές από τις ονομασίες των νησίδων είναι η Μονολιά , η Μεγάλη Στρογγυλή, η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βαγιά, ο Βοριάς, το Λιμάνι καθώς και άλλοι μικροί σκόπελοι και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.

Πως θα φτάσετε στα Λιχαδονήσια.

Την καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακο δρομολόγια από το λιμάνι των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας. Μπορείς να επιλέξεις καράβι με glass bottom και συνήθως υπάρχει και μία μίνι ξενάγηση από τον καπετάνιο! Επίσης ρωτήστε για τις παραλίες που σας αφήνει κάθε καράβι γιατί η πρώτη ειδικά είναι πάντα τόσο γεμάτη από κόσμο που δύσκολα απολαμβάνει κανείς το τοπίο!

Από Καμένα Βούρλα:

Η έναρξη των δρομολογίων από και προς τα Λιχαδονήσια ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου 2018 από το Λιμάνι των Καμένων Βούρλων.

  • Αναχώρηση 12:00 επιστροφή 18:00  Τιμές εισιτήριου 12.00 ευρώ ενήλικες & 6.00 ευρώ τα παιδιά.
  • Δρομολόγια εκτελούνται και από την παραλία Κάβος Λιχάδας της Βόρειας Εύβοιας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας Τιμές εισιτήριου 6.00 ευρώ ενήλικες & δωρεάν για τα παιδιά..

***Η επίσκεψη στην παραλία των Λιχαδονησίων μπορεί να γίνει οδικώς μέχρι τα Καμένα Βούρλα, και από εκεί με τα καραβάκια “Λιχαδονήσια Ι” & “Λιχαδονήσια ΙΙ” ή απο τον Κάβο (Εύβοια) με τα καραβάκια “Τα είδα όλα” & “Τα είδα όλα ΙΙ”, η χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών στην παραλία είναι δωρεάν, κατόπιν διαθεσιμότητας για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας, εφόσον επισκέπτεστε τα Λιχαδονήσια με τα συγκεκριμένα καραβάκια.

Tip 1 : Γνωρίστε τους μόνιμους κατοίκους των Λιχαδονήσων που δεν είναι άλλοι από τις υπέροχες φώκες μονάχους – μονάχους που κατοικούν μόνιμα στα νερά τους!

Tip 2 : Επειδή σε κάποιους μπορεί οι τιμές να φανούν κάπως υπερβολικές… μπορείτε να πάρετε μαζί σας ομπρελίτσα, ψυγείο και ψάθες με τον απαραίτητο σεβασμό και διακριτικότητα πάντα!

Tip 3: Μην χάσετε το Ναυάγιο…

Το παράδοξο

Τα Λιχαδονήσια μετατράπηκαν σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια, σίγουρα όχι άδικα. Από την άλλη όμως η εντύπωση που θα αποκομίσει κανείς από τα νησάκια αυτά εξαρτάται από τις αρχικές του προσδοκίες. Πχ. οκ… είναι κάτι όμορφο και διαφορετικό, ιδανικό για μονοήμερες εξορμήσεις, αλλά όχι και Σεϊχέλες!!!

Δείτε το ως μία σύντομη απόδραση και ταξιδιωτική εμπειρία γεμάτη με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο (when not overcrowded).  Η περιοχή προσφέρεται επίσης και για υποβρύχιο ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις.

Κάθε τόπος έχει τη δική του ομορφιά και καλό είναι να μείνει έτσι!

Άλλωστε οι τελικές εντυπώσεις είναι δικές σας!!!

 

You may also like

Close