ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ Η ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

by Olga
roadtrip iceland reykjavik

Βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας στο πολύχρωμο Ρέικιαβικ, τη βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Προσωπικά μας άρεσε πάρα πολύ αυτό το πολύχρωμο “χωριό” και αναφερόμαστε φυσικά στο ‘παλιό’ κέντρο του Ρέικιαβικ. Μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι με περίεργα σαγηνευτική αίσθηση, ουρανό γεμάτο σύννεφα αλλά και έναν ήλιο να προσπαθεί να δώσει πιο έντονους τόνους στην πόλη τους οποίους συμπληρώνουν υπέροχα τα χρωματιστά παραδοσιακά σπιτάκια που θα συναντήσεις παντού στο δρόμο. Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, ροζ, μοβ κτίρια και ο.τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς υπάρχει στο Ρέικιαβικ χωρίς να του λείπει η νεανική διάθεση και η έντονη  νυχτερινή ζωή.

Watch our videos from Iceland on Youtube:
Λίγα λόγια για το Ρέικιαβικ
Το όνομα του σημαίνει  ‘Ο ορμίσκος του Καπνού’, καθώς η κατάληξη «Βικ» σημαίνει ορμίσκος.

Βρίσκεται κατά μήκος της ακτής της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Μια από τις μικρότερες πόλεις της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ είναι επίσης η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου και είναι ο κυβερνητικός, οικονομικός και πολιτιστικός κόμβος της χώρας. Το Ρέικιαβικ περιβάλλεται από τον Ατλαντικό ωκεανό με μονοπάτια ακτογραμμής που εκτείνονται γύρω από ολόκληρη τη χερσόνησο. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη για να σταματήσετε και να θαυμάσετε το τοπίο σε αυτά τα παράκτια μονοπάτια, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή με τους ποδηλάτες, ένα από τα πιο πολύ φωτογραφημένα σημεία είναι το εντυπωσιακό Sun Βόγιατζερ-ένα τεράστιο ατσάλινο γλυπτό που μπορεί να μοιάζει με πλοίο των Βίκινγκ, αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένα ονειρεμένο σκάφος και μια ωδή στον ήλιο.

reykjavik iceland

reykjavik iceland

Όλα όσα πρέπει να δεις στο Ρέικιαβικ
Η παρακάτω διαδρομή είναι και αυτή που ακολουθήσαμε εμείς και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα τόσο από άποψη χρόνου όσο και από άποψη convenience για το μονοήμερο πρόγραμμα σας εκεί.

1.     Hallgrímskirkja church  (Tower admission: Adults: ISK1000 – 7.5 EU / Children: ISK 100 (ages 7-16)  Opening hours: Winter (October – April): 09:00 – 17:00, tower closes 16:30.  Summer (May – September): 09:00 – 21:00, tower closes 20:30)

2.     Leifur Eriksson Statue

3.     Skólavörðustígur (Laugavegur ο χρωματιστός δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία, με boutiques, souvenirs, food, cafes)

4.     The Icelandic Punk Museum (Admission:1400 ISK  Opening Hours: Until 1st of Dec 2019 10:00 – 21:00 weekdays /  12:00 – 21:00 weekends  From 1st of Dec 2019 until 1st of Feb 2020 / 12:00 – 20:00 every day – δεν μπήκαμε προσωπικά)

5.     Monument to the Unknown Bureaucrat

6.     Harpa Concert and Conference Cente (υπέροχο στολίδι και με καθαρές δημόσιες τουαλέτες στο εσωτερικό του)

7.     Þúfa Iconic art installation

8.     Sun voyager

9.     Icelandic Phallological Museum (Opening Hours: 10am-6pm, from 9am Jun-Aug  Priceadult/child 1500kr/free – 10 EU

10.  Food Hlemmur Mathöll market  (κλειστή αγορά για φαγητό) ή Icelandic street food (δοκιμάστε ψαρόσουπα σε όποιο από τα δύο και αν πάτε)

All kind of food for all kind of people

  • Για το Ισλανδικό φαγητό και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το κόστος του διάβασε το άρθρο μας
  • Για καφέ Café Roasters
  • Για Bar crawl Laugavegur (Bravo, Lebowski)
  • Αναμνηστικά στην οδό Laugavegur ή στο αεροδρόμιο
Περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος
  • Old Reykjavík and lake Tjörnin
  • Imagine Peace Tower on Viðey Island
  • Perlan Opening hours: Daily: 09:00-19:00  Price: Adults 3.990 ISK  30 EU
  • Austurvöllur square
  • The settlement exhibition
  • National Museum of Iceland
  • National gallery of Iceland
  • Leifur Eriksson Statue
  • National Museum of Iceland
  • Reykjavík Art Museum
  • Reykjavík Museum of Photography
  • Videy island
  • Hofdi House
Που να μείνετε στο Ρέικιαβικ

Για ένα χαμηλό σχετικά budget με basic παροχές προτείνουμε τα παρακάτω:

Αυτό που μας εντυπωσίασε στο Ρέικιαβικ είναι τα πολύχρωμα σπίτια, η ευχάριστη διάθεση των κατοίκων, τα μάλλινα πλεκτά, η πεντανόστιμη ψαρόσουπα, οι μοναδικές αντανακλάσεις της λίμνης και το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης προς τιμή της Yoko Ono που είναι ορατό από όλη την πόλη και βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι που λέγεται Videy island και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ρέικιαβικ! Αφιερώστε μια ημέρα έστω στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας και μετά ξεκινήστε την απόλυτη περιπέτεια στο νησί του πάγου και της λάβας!

You may also like

Close