ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ TOURISTISRAEL

by Olga
israel masada national park cable car

Το ταξίδι στο Ισραήλ συνδέεται συνήθως με τον θρησκευτικό τουρισμό, και όχι άδικα, όμως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από άποψη ιστορίας όσο και γεωμορφολογίας. Για την εκδρομή μας στην έρημο, τη φύση, την ιστορία και τη νεκρά θάλασσα επιλέξαμε το τουρ Masada, Ein Gedi, Dead Sea and More του Touristisrael. H ημέρα μας ξεκίνησε από την Ιερουσαλήμ, όμως υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης και από το Τελ Αβίβ! Είναι 7.45 το πρωί, είμαστε στην ώρα μας στο σημείο συνάντησης και βλέπουμε σιγά σιγά να μαζεύονται οι συνταξιδιώτες μας και ο ξεναγός μας ενθουσιασμένοι για την περιπέτεια μας. Με ενθουσιασμό ξεκινάμε για την έρημο της Ιουδαίας.

israel dead sea lowest point on earth

israel dead sea lowest point on earth

Masada

Πρώτη στάση το φρούριο Masada! Αφού διασχίσαμε το ερημικό τοπίο της Judean desert έχοντας στα αριστερά μας τη νεκρά θάλασσα και στα δεξιά μας άγρια όρη και βράχους φτάσαμε στο μουσείο του εθνικού πάρκου της Masada. Το fun fact της υπόθεσης είναι ότι για να φτάσεις στο απροσπέλαστο φρούριο παίρνεις τελεφερίκ.

israel dead sea lowest point on earth

israel dead sea lowest point on earth

Είναι πολύ δύσκολο με λόγια να σας περιγράψουμε την απίστευτη θέα που αντικρίσαμε εκεί πάνω, είναι κάτι που μόνο μέσα από την αίσθηση αποτυπώνεται στο μυαλό ως εμπειρία. Ένα πολυεπίπεδο οχυρωματικό έργο του Ηρώδη του Μέγα με πολλά σημεία ενδιαφέροντος τα οποία απολαύσαμε μέσα από την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον χώρο. Βρείτε μερικές στιγμές μόνοι σας για να νιώσετε το αεράκι και τον ήλιο και απολαύστε θέα μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι κι ακόμη παραπέρα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας καπέλο γιατί έχει αρκετό ήλιο και ο χώρος είναι τεράστιος για να τον τριγυρίσεις από άκρη σε άκρη. Από το φρούριο βλέποντας προς τα κάτω θα δείτε το snake trail το μονοπάτι που μπορεί να σας οδηγήσει προς τη Masada αλλά αυτό το αφήσαμε για άλλη φορά, χρειάζεται χρόνο και καλή φυσική κατάσταση μέσα στον ήλιο!

Μπορείτε να δοκιμάσετε όμως το Masada Sunrise Ein Gedi and Dead Sea τουρ το οποίο φτάνει στο σημείο ξημερώματα για να απολαύσετε ηλιοβασίλεμα οπότε είναι και ιδανική ώρα για μια πεζοπορία (η κατάβαση γίνεται σε 30 λεπτά, η ανάβαση ξεπερνά τη μία ώρα. Η επιστροφή ήταν πάλι μέσω του τελεφερίκ προσφέροντας μας ακόμη περισσότερη θέα!

Ein Gedi

Δεύτερη στάση στην όαση Ein Gedi (spring of the kid (young goat)”). Αφήνοντας πίσω μας τη Masada σταματάμε για μια μικρή βατή πεζοπορία για να φτάσουμε σε μια όαση!!! Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα συναντήσετε και υπέροχα μικρά ζωάκια και πουλιά για αυτό έχετε το νου σας! Αφού περάσαμε δύο τρία σημεία με μικρούς καταρράκτες φτάσαμε στο σημείο της όασης Ein Gedi. Δροσιά, απαράμιλλη ομορφιά και μόνο ο ήχος του νερού που πέφτει τόσο μοναδικά μέσα στην έρημο… Καθίστε σε ένα από τα βράχια για να απολαύσετε τη θέα και την ορμή του νερού, δροσιστείτε με το νεράκι και άμα διψάσετε μη διστάσετε να πιείτε.

Dead sea

Τρίτη στάση η νεκρά θάλασσα! Μια θάλασσα με 24% περισσότερο αλάτι από το νερό της θάλασσας καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει κάποιος οργανισμός εκεί, εξού και το όνομα. Η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, κάτι που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη! Από την μεριά του Ισραήλ βλέπετε και τα βουνά της Ιορδανίας που βρίσκεται στην αντιπέρα όχθη!

Το σταμάτημα στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας κρύβει δυο μικρές περιπέτειες που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε! Η μία είναι να αφήσετε τον εαυτό σας απλά να επιπλεύσει στο θαλασσινό νερό το οποίο λόγω αλατιού έχει μεγάλη άνωση και δεν σας αφήνει να πάτε εύκολα κάτω. Η δεύτερη είναι η λάσπη. Είναι πολύ διασκεδαστικό, πιάστε λίγη λάσπη στα χέρια σας και απλώστε την πάνω σας! Προσοχή μόνο μην τη γευτείτε!

Κατά τη διαδρομή σας με το τουρ Masada, Ein Gedi, Dead Sea and More

Κατά τη διαδρομή μας είδαμε ακόμα:
  • Το instagrammable σημείο Sea level
  • Tην αρχαιότερη και χαμηλόοτερη πόλη στον κόσμο, Ιεριχώ
  • Το μέρος όπου βρέθηκαν τα χειρόγραφα της Νεκράς θάλασσας στο Qumran
israel masada

israel masada

Το πρόγραμμα σε λίγες γραμμές:

  • 06:30 – Αναχώρηση από το Tel Aviv
  • 07:45 – Αναχώρηση από την Jerusalem
  • 09:30 –  Άφιξη στη Masada. Ανέβασμα με τελεφερίκ και ξενάγηση
  • 11:45 – Ein Gedi. Πεζοπορία στην όαση
  • 14:00 – Dead Sea. Απολαύστε το χαμηλότερο σημείο της γης, επιπλεύστε στο αλμυρό νερό και παίξτε με τη λάσπη
  • 16:30 – Αναχώρηση από τη Dead Sea
  • 17:30 – Επιστροφή στην Jerusalem
  • 18:30 – Επιστροφή στο Tel Aviv

Αυτή ήταν η όμορφη περιπέτειά μας στην έρημο της Ιουδαίας στα νότια του Ισραήλ παρέα με το Touristisrael. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρ που επιλέξαμε εμείς ή με λοιπά τουρ που μπορείτε να δοκιμάσετε στο Ισραήλ και όχι μόνο, μπορείτε να εμπιστευθείτε το Touristisrael άφοβα. Η εμπειρία μας ήταν πολύ όμορφη και γεμάτη. Ελπίζουμε να σας ταξιδέψαμε έστω και λίγο μέσα από την εκδρομή μας και να δούμε σύντομα τις δικές σας περιπέτειες στο Ισραήλ!

Ευχαριστούμε το Touristisrael για την όμορφη εμπειρία!

You may also like

Close