ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

by Olga
egypt how to travel by train

Όσοι ενθουσιάστηκατε με τα άρθρα μας για την Αίγυπτο σίγουρα θα επιλέξετε να δοκιμάστε και το τρένο για κάποιες από τις μετακινήσεις σας! Εκτός από το ότι είναι οικονομική επιλογή, είναι και πιο διασκεδαστική και σας βοηθάει να νοιώσετε τα vibes της Αιγύπτου. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για πολύ άνετα καθίσματα και μεγάλο προσωπικό χώρο, δεν θα νοιώσετε στριμωγμένοι σε καμία περίπτωση και θα απολαύσετε και εικόνες από την εξοχή.

Τραίνο από το Λούξορ προς Κάιρο 
Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Η πρώτη το απλό τραίνο με επιλογές Ac1 και Ac2 και τιμές στα 10€ η διαδρομή με ταξίδι την ημέρα, και η δεύτερη night sleeper train με προσωπική καμπίνα νυχτερινό ταξίδι και τιμή 80usd το άτομο. Η διαφορά στην τιμή είναι χαοτική πράγματι οπότε εξαρτάται από το πορτοφόλι σας, εμείς επιλέξαμε την καμπίνα λόγω προβλημάτων στη μέση που δεν επέτρεπαν το πολύωρο κάθισμα. Οι καμπίνες ήταν τίμιες, υπερκοστολογημενες εννοείται, με βραδινό φαγητό και πρωινό. Το καλό στην περίπτωση του νυχτερινού τραίνου είναι ότι γλιτώνετε μια διανυκτέρευση και δεν χάνετε καθόλου χρόνο στην μετακίνηση. Φτάνοντας στο Κάιρο επειδή ο ήλιος βγαίνει νωρίς θα δείτε και εικόνες από τα προάστια.  
Τραίνο από το Κάιρο προς την Αλεξάνδρεια μετ’επιστροφής
Στο σταθμό του Καΐρου δεν υπάρχουν μηχανήματα για να εκδώσετε μόνοι σας τα εισιτήρια όπως είχαμε διαβάσει σε άλλα μπλογκς οπότε θα χρειαστεί να περιμένετε στην τεράστια ουρά, αφιερώσετε πολύ χρόνο, έχετε έτοιμα τα χρήματα, χωριστείτε σε δύο γραμμές αντρών γυναικών (δείτε extra tip παρακάτω για να γλιτώσετε χρόνο). Να γνωρίζετε από πριν τα δρομολόγια που επιθυμείτε. Δείτε τις τιμές στο σχετικό site. Γενικότερα υπάρχουν καθυστερήσεις, εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά να είστε προετοιμασμένοι για egyptian times.
Τέλος, αν έχετε κάποιον ντόπιο στην παρέα ζητήσετε του να σας βοηθήσει στον γκισέ γιατί οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν αγγλικά και μπορεί να χάσετε τη σειρά σας για να ξαναμπείτε σε διπλανή που ενδεχομένως να μιλάει αγγλικά. Θεωρητικά μπορείτε να εκδώσετε online τα εισιτήρια σας εδώ, αλλά εμείς δυστυχώς δεν τα καταφέραμε γιατί είχε πέσει το σύστημα τους όσο βρισκόμασταν εκεί. Αν τα καταφέρετε θυμηθείτε να τα τυπώσετε hardcopy. Υπάρχει παντού έλεγχος πάντως για τις τσάντες και τις αποσκευές και μόλις περάσετε τους ελέγχους ρωτήσετε τους υπαλλήλους να σας καθοδηγήσουν στη σωστή πλατφόρμα! Ενδεικτική τιμή στα 3€ η διαδρομή για Ac1 και Ac2.
Extra tip 
Η άλλη επιλογή για μετακίνηση με τραίνο μπορεί να είναι αυτή από Καιρό για Ασουάν την οποία εμείς παραλείψαμε καθώς μας συνέφερε οικονομικά η μετακίνηση με αεροπλάνο. Αλλά αυτό φυσικά εξαρτάται από τα σχέδια σας και την εταιρεία με την οποία θα μετακινηθείτε. Ομοίως υπάρχουν επιλογές από Ασουάν για Λούξορ κτλ.
Extra tip
Να έχετε πάντα μετρητά, οι πιστωτικές κάρτες δεν περνάνε σχεδόν πουθενά (εκτός από ξενοδοχεία και καλά εστιατόρια).
Extra tip
Δώστε τα χρήματα στην κυρία της παρέας σε περίπτωση που υπάρχει γιατί οι γυναίκες ουρές είναι πολύ μικρές σε σχέση με αυτές των αντρών!
Extra tip
Να κλείσετε είτε Ac1, είτε Ac2, με κόστος πχ. Από καιρό για Αλέξανδρεια 3€, το express train.
Extra tip

You may also like

Close