ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

by Olga
dioptra e book best seller οι φονοι της κισσας τα ουγγρικα ψαρια

Λένε ότι ο κόσμος είναι ένα βιβλίο… και ότι εκείνοι που δεν ταξιδεύουν, διαβάζουν μόνο μία σελίδα του…  Εμείς αγαπάμε και την αντίστροφη οπτική καθώς για εμάς, κάθε βιβλίο είναι ένα αναγνωστικό ταξίδι, μία ευκαιρία να ταξιδέψεις μέσα από τις σελίδες του!

Κάπως έτσι λοιπόν και ενόψει του Φεστιβάλ βιβλίου 2018 στο Ζάππειο (από 31 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018), ξεκίνησε το καλοκαιρινό αναγνωστικό ταξίδι μας με τις Εκδόσεις Διόπτρα! Διαλέξαμε δύο υπέροχα και ταξιδιάρικα βιβλία, τελείως διαφορετικού ύφους το ένα από το άλλο, με το μόνο κοινό σημείο μεταξύ τους… μία Αυγουστιάτικη νύχτα… και επειδή ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά, τι λέτε; πάμε να ταξιδέψουμε;

Οι φόνοι της Κίσσας του Anthony Horowitz

Όταν το άνοιξα πρώτη φορά εκείνη την υγρή Αυγουστιάτικη νύχτα.. ήξερα ότι από αναγνώστρια θα γινόμουν ντετέκτιβ…

Η σχέση με ένα βιβλίο ξεκινάει προτού καν ανοίξουμε την πρώτη του σελίδα… η πρώτη μας εντύπωση από το βιβλίο ήταν η οπτική, έντονο κόκκινο χρώμα που τραβάει αμέσως την προσοχή σου και στη μέση του εξωφύλλου να διαγράφεται μία ολόμαυρη Κίσσα (κορακοειδές πτηνό). Ένα ήδη ιντριγκαδόρικο εξώφυλλο που σε παρακινεί να το ανοίξεις. Η δεύτερη εντύπωση προήλθε από την αφή, καθώς το βιβλίο είναι ανάγλυφο προσδίδοντας του μία αληθοφάνεια σαν να επρόκειτο να διαβάσουμε έναν αστυνομικό φάκελο με πραγματικές υποθέσεις. Οι φόνοι της Κίσσας μας είχαν ήδη κερδίσει… και πάμε στην τρίτη και βασικότερη αίσθηση που δεν είναι άλλη από την αναγνωστική!

οι φονοι της κίσσας anthony horowitz

οι φονοι της κίσσας anthony horowitz

Δύο, ή και περισσότερες θα λέγαμε, αστυνομικές ιστορίες περιπλέκονται και εξελίσσονται παράλληλα, δημιουργώντας έντονα αισθήματα τόσο στους ήρωες όσο και στους αναγνώστες του. Η αγωνία ξεκινάει από τις πρώτες κιόλας σελίδες όταν η υπεύθυνη έκδοσης Σούζαν Ράιλαντ αρχίζει να διαβάζει το χειρόγραφο ενός αστυνομικού μυθιστορήματος και μας προειδοποιεί για τη συνέχεια…! Πρωταγωνιστής του βιβλίου ο ερευνητής μυστηρίων Άττικους Πυντ, ή μήπως ήταν άλλος τελικά; (θα συμπληρώσουμε εμείς).

Ένας φόνος, μία μικρή επαρχιακή πόλη και τα μυστικά της, ένας ερευνητής, ένας δεύτερος φόνος, ξανά ο ερευνητής, αλήθειες και ψέμματα, στοιχεία και δηλώσεις, έρευνα και ανάκριση… ανακατεύουν τις ζωές των κατοίκων του Σάκσμπι ον Είβον ανεπανόρθωτα!

Σε ένα παράλληλο σύμπαν ένα χειρόγραφο, ένα βιβλίο, μία ακόμη ανθρώπινη απώλεια, διάσπαρτα στοιχεία, συνεργάτες, σύντροφοι, αντικρουόμενα κίνητρα  και ένας εκδοτικός οίκος, προσπαθούν να συνυπάρξουν ακόμη και να επιβιώσουν…

Οι φόνοι της Κίσσας του Anthony Horowitz ένα best seller από την αστυνομική Διόπτρα… εξαιρετική απόδοση δίχως να χάνουν τη δύναμη τους οι λέξεις, σύγχρονη προσέγγιση με παράλληλη εξιστόρηση που καθηλώνει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα ενώ και ο ίδιος προσπαθεί αγωνιωδώς να λύσει το μυστήριο. Εσύ μπορείς να το λύσεις;

Τα Ουγγρικά Ψάρια του Γιάννη Πλιώτα

  • Εσείς γνωρίζετε την αρχή διατήρησης του φραπέ;
  • Έχετε ακούσει το ανέκδοτο για τον άνθρωπο – πορτοκαλί;
  • Έχετε μήπως κάνει παρέα με έναν μάγο; Με τον Αντώνη τον αλεξίσφαιρο;

Αν όχι… είναι επειδή δεν έχετε διαβάσει ακόμη τα Ουγγρικά ψάρια ένα βιβλίο καυστικό που ξεχειλίζει σάτιρα από τις Εκδόσεις Διόπτρα!

Respect! Το διάβασα και ζήλεψα! Έλενα Ακρίτα

Διαλέξαμε το βιβλίο αυτό για δύο λόγους! Ο ένας ο σουρεάλ – ταξιδάρικος τίτλος του, ο οποίος μας προβλημάτισε σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου προτού διαβάσουμε το οπισθόφυλλο αρκετά! Ο δεύτερος λόγος ήταν η εικόνα αυτού του παραπλεύρως στημένου Lada στις πινακίδες του οποίου αναγράφεται η φράση “ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”. Πώς μπορεί να συνδυάζονται όλα αυτά τα στοιχεία; Δεν είχαμε παρά να το διαβάσουμε!

τα ουγγρικα ψαρια πλιωτας

τα ουγγρικα ψαρια πλιωτας

Τα Ουγγρικά Ψάρια του Γιάννη Πλιώτα είναι ένα να βιβλίο που συνδυάζει αστυνομικό μυστήριο, σάτιρα. έξυπνη γραφή και υποθέσεις – ατάκες βγαλμένες από την καθημερινότητα γεμάτες παρωδία και καυστική ματιά! Δεν υπάρχει περίπτωση να το διαβάσετε και να σας αφήσει ανεπηρέαστους. Η κριτική ματιά του συγγραφέα θα σας κερδίσει αμέσως καθώς μέσα από τις γραμμές της πεζογραφίας του θα βρείτε σίγουρα τον εαυτό σας είτε συμφωνείτε, είτε όχι με τα λεγόμενα του!

Ευχαριστούμε πολύ τις Εκδόσεις Διόπτρα για τις ξεχωριστές κυκλοφορίες που επιλέγουν για τους αναγνώστες! Τίτλοι πρωτότυποι, ταξιδιάρικοι, ευφάνταστοι και ποικιλία που καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των βιβλίων!

Καλά αναγνωστικά ταξίδια!

You may also like

Close