ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ

by Olga
kuala lumbur malaysia petronas towers nonstoptravellers

Καλώς ήλθατε στην πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Μαλαισίας! Την Κουάλα Λουμπούρ!

Φυσικά, πολλοί από εσάς έχετε ήδη δει ή επισκεφθεί τους Δίδυμους Πύργους Petronas! Όσο εντυπωσιακό και αν είναι αυτό το θέαμα, δεν είναι το μόνο αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε εκεί! Θα πρέπει να περιηγηθείτε στην όμορφη πόλη ακόμη και αν έχετε μόνο 24 ώρες στη διάθεσή σας!

Παρακάτω σας προτείνουμε το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε και ακολουθήσαμε για το δικό μας μίνι πέρασμα από την Κουάλα Λουμπούρ, ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν τέλειος συνδυασμός για εμάς, προκειμένου να αποκαλύψουμε και να ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο όμορφα σημεία αυτής της υπέροχης πόλης!

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη!

Μέρος 1 – Σπήλαια Batu Caves (κόστος 15 USD για 2 άτομα)

Τα σπήλαια BatuCaves εν συντομία αναφέρεται  επίσης ως λόφο για τον Λόρδο Murugan καθώς υπάρχουν έξι σημαντικά ιερά ιερά στην Ινδία και άλλα τέσσερα στη Μαλαισία για εκείνον. Οι τρεις άλλοι στη Μαλαισία είναι ο ναός Kallumalai στην Ipoh, ο ναός Tanneermalai στο Penang και ο ναός Sannasimalai στο Malacca. Υπάρχει ένα απευθείας τρένο για τις σπηλιές Batu και το κόστος είναι φθηνό! Μετά από περίπου 45 λεπτά φτάνετε στο σταθμό Batu, πρέπει να περπατήσετε για περίπου 200 μέτρα και φτάσατε! Ξεφύγετε από τη φασαρία του κέντρου της πόλης και επισκεφθείτε το ινδουιστικό ιερό στο Batu Caves, το σπίτι του γνωστού χρυσού αγάλματος Lord Murugan (Hindu God of Victory)!

Μέρος 2 – Μισή ημέρα Kuala lumbur City Highlights Tour (κόστος 30 USD για 2 άτομα)

Απολαύστε τα καλύτερα τουριστικά σημεία της Kuala Lumbur σε μια περιοδεία που διαρκεί περίπου 4 ώρες! Αυτή είναι μια ιδανική  περιήγηση στην πόλη για τους πρώτους επισκέπτες όπως εμείς! Εξερευνήστε τη σύγχρονη και παραδοσιακή πόλη, επισκεφθείτε τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα όπως το εκπληκτικό Petronas Twin Towers, τους δίδυμους ουρανοξύστες στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό και την κατάταξη για τα ψηλά κτίρια, ήταν τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο από το 1998 έως το 2004 και παραμένουν οι ψηλότεροι δίδυμοι πύργοι στον κόσμο. Τα κτίρια αποτελούν ορόσημο της Κουάλα Λουμπούρ, μαζί με τον κοντινό τους Πύργο της Κουάλα Λουμπούρ. Επίσης επισκεφθείτε το Istana Negara (Βασιλικό Παλάτι) και το ιστορικό κτίριο Sultan Abdul Samad! Επιλέξαμε την Devine Holiday ως εταιρεία για το τουρ μας. Η βόλτα ήταν τέλεια! Δεν είχαμε ξεναγό αλλά ο οδηγός μας που μιλάει σούπερ τα αγγλικά Shasi ήταν κάτι παραπάνω από θαυμάσιος! Οδήγησε με ασφάλεια και συνέχισε να εξηγεί σε όλη τη διαδρομή! Επισκεφτήκαμε όλα τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της Kuala lumbur και σίγουρα προτείνουμε αυτήν την εταιρεία για τις περιηγήσεις σας σε αυτή την εκπληκτική πόλη!

Τα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κουάλα Λουμπούρ είναι:

  • King Palace
  • House of Parliament
  • Lake Garden
  • National Mosque
  • National Monument
  • Old Railway Station
  • Independence Square
  • Moorish Building, Cricket Club, Cricket fields and St. Mary Anglican
    Church
  • Petronas Twin Tower

Μέρος 3 – Streetfood (το κόστος εξαρτάται φυσικά από πολλά, αλλά οι τιμές είναι πραγματικά χαμηλές, ίσως 20 usd για 2 άτομα είναι ένας καλός προϋπολογισμός για να απολαύσετε μερικές από τις γεύσεις της)

Αυτό είναι το μέρος που δεν μπορείτε να χάσετε και δεν μπορούμε να αποφύγουμε να αναφέρουμε. Το Jalan Alor, στην περιοχή Bukit Bintang, είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της αστικής Μαλαισίας, προσφέροντας μια καλή ατμόσφαιρα γεμάτη πολυπολιτισμικές γεύσεις! Είναι ένας μεγάλος υπαίθριος δρόμος ο οποίος το απόγευμα από τις 20.00 κι έπειτα κλείνει για τα αυτοκίνητα και αποκαλύπτει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών κάθε λογής μυρωδιές, νοστιμιές και λιχουδιές! Αν έχετε ταξιδέψει στην Νοτιοανατολική Ασία σίγουρα έχετε δεί κάτι αντίστοιχο απλά κρατήστε στο μυαλό ότι αυτός ο δρόμος είναι πράγματι από τους πιο γνωστούς δρόμους για streetfood παγκοσμίως! Δοκιμάσαμε πραγματικά πολλά πράγματα που δεν μπορούμε καν να θυμηθούμε! Η ποικιλία των γεύσεων είναι καταπληκτική από ψητά κρέατα, χυλοπίτες και επιδόρπια μέχρι τα υπέροχα εξωτικά φρούτα της περιοχής!

Σχετικά με τα καταλύματα … υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία που ξεκινάει από 5 usd για ένα κοινό δωμάτιο σε ένα ξενώνα μέχρι και πανάκριβα ξενοδοχεία! Εμείς επιλέξαμε να παραμείνουμε κοντά στην περιοχή Jalan Alor σε ένα δωμάτιο, για περίπου 15 usd τα δύο άτομα! Ήταν αρκετά μικρό αλλά αρκετά τίμιο λαμβάνοντας υπόψη την τιμή!

Συνολικό κόστος για 2 άτομα: 65 – 70 USD για μια μέρα (ισχύει και εδώ ότι η τιμή πάει από πολύ πιο κάτω μέχρι…)!

Αυτή ήταν η 24 ωρη περιπέτειά μας στην Κουάλα Λουμπούρ! Γενικά συνηθίζουμε να “κολλάμε” σε μεγάλα ταξίδια μας μιά δυό ημέρες σε μεγαλουπόλεις κτλ… αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο μας άρθρο! Μέχρι τότε περιμένουμε τις δικές σας ταξιδιωτικές εμπειρίες!

Κάντε κλικ στο χάρτη με τα αξιοθέατα της Κουάλα Λουμπούρ!

Kuala Lumbur Malaysia places to see - nonstoptravellers

Kuala Lumbur Malaysia places to see – nonstoptravellers

You may also like

Close