ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΙΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ

by Dimosthenis
nonstoptravellers cambodia angkor wat

Το Angor wat είναι ένας από τους πιο όμορφους και επιβλητικούς ναούς της Καμπότζης, όπως έχουμε γράψει σε σχετικό μας άρθρο, αλλά δεν είναι ο μοναδικός!! Υπάρχουν πολλοί όμορφοι ναοί και υπέροχα μέρη κρυμμένα μέσα στην ζούγκλα που περιμένουν να τα εξερευνήσετε και να μάθετε τα μυστικά τους. Το άρθρο αυτό έχει γραφτεί για να μάθετε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ναούς και είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε την περιπέτεια στις ζούγκλες της Καμπότζης σας να είσαστε η Lara Kroft του Tomb Raider.

  • Nαός Bayon

Ο ναός Bayon είναι γνωστός για τη διακόσμηση του, που περιλαμβάνει 54 πύργους με χαμογελαστά πρόσωπα στην κορυφή του. Είναι γνωστός ως «ναός με τα πρόσωπα». Χτίστηκε στα τέλη του 12ου έως και στις αρχές του 13ου αιώνα ως ο επίσημος ναός του βασιλείου της δυναστείας των Χμερ, από τον Jayavarman VII.

Ναός Bayon - nonstoptravellers

  • Ναός Ta Prohm

Ο ναός Ta Prohm ή επίσημα Rajavihara (= μοναστήρι του βασιλιά), είναι ένας από τους θεαματικότερους και χαρακτηριστικούς ναούς της Καμπότζης. Μέσα από το μνημείο ξεπροβάλλουν τεράστιοι κορμοί δέντρων για τον λόγο αυτό είναι γνωστός και ως «ναός της ζούγλας». Χτίστηκε στα τέλη 12ου και στις αρχές του 13ου αιώνα, από τον βασιλιά Jayavarman VII και λειτούργησε ως μοναστήρι και πανεπιστήμιο. Ο ναός εγκαταλείφτηκε τον 15 αιώνα (μετά την πτώση της δυναστείας των Χμερ) και η ανοικοδόμησή του ξεκίνησε στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο ναός χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας Tomb Raider.

Ναός Ta Prohm - nonstoptravellers

  • Ναός Banteay Srei

Ο ναός Banteay Srei ή Banteay Srey είναι μοναδικός ναός για την λεπτομερή διακόσμηση του, γι΄ αυτό είναι γνωστός ως «πολύτιμος λίθος» ή «κόσμημα των Χμερ». Τα κτήριο του είναι κατασκευασμένα από κόκκινο ψαμμίτη και είναι μινιατούρα σε σύγκριση με την τεχνοτροπία που ακολουθείται στους υπόλοιπους ναούς. Ο ναός οικοδομήθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα και ήταν ο μοναδικός ναός που δεν κτίστηκε από μονάρχες. Ανακαλύφθηκε το 1914 και έχει πληγεί πολλές φορές από λεηλασίες και βανδαλισμούς.

  • Ναός Phnom Bakheng

Ο ναός Phnom Bakheng είναι Ινδουιστικός και Βουδιστικός και έχει κτιστεί σε μορφή «βουνού» στην κορυφή ενός λόφου. Είναι διάσημος για το ηλιοβασίλεμα του καθώς έχει θέα τον ναό Angor Wat, αλλά είναι και μοναδικός από αρχιτεκτονική άποψη. Είναι συμβολική απεικόνιση του βουνού Meru, οικίας των Θεών του Ινδουισμού, και είναι χτισμένος σαν πυραμίδα με εφτά (7) επίπεδα, που αντιπροσωπεύει τους 7 παράδεισους. Το ύψος του οικοδομήματος είναι 65 μέτρα και έχει 109 πύργους. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον βασιλιά Yasovarman και σε αυτόν έγιναν γυρίσματά της ταινίας Tomb Raider. Υπάρχουν δύο (2) τρόποι για να φτάσετε στο ναό, είτε με ελαφρά πεζοπορία είτε με ελέφαντες, τους οποίους θα βρείτε στους πρόποδες του λόφου στον οποίο βρίσκεται.

  • Ναός Preah Khan

Ο ναός Preah Khan είναι γνωστός για τα δέντρα και την πυκνή βλάστηση που θα βρείτε ανάμεσα στο μνημείο, όπως στον ναό Ta Prohm. Οικοδομήθηκε τον 12ο αιώνα από τον βασιλιά Jayavarman VII, ο οποίος ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του. Όλο το συγκρότημα αποτέλεσε διοικητικό κέντρο με 100.000 δημόσιους λειτουργούς. Ο πρώτος καθαρισμός του μνημείου έγινε το 1927.

  • Ναός Pre Rup

Ο ναός Pre Rup είναι ινδουιστικός ναός που ξεκίνησε η θεμελίωσή του στο τέλος του 10ου αιώνα και είναι κατασκευασμένος από ψαμμίτη και λατερίτη σε μορφή «βουνού».

  • Ναός Banteay Kdei

Ο ναός Banteay Kdei, που είναι επίσης γνωστός σαν «η ακρόπολη των μοναχών», είναι ένας άλλος ναός που συνδυάζεται το μνημείο με την ζούγκλα, όπως στους ναούς Preah Khan και Ta Prohm. Χτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα με τέλη του 13ου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Jayavarman VII. Χρησιμοποιήθηκε σαν μοναστήρι βουδιστών και εκκενώθηκε μετά την πτώση της δυναστείας των Χμερ. Αποκαλύφτηκε το 1920 αφού καθαρίστηκε η πυκνή βλάστηση που τον κάλυπτε πλήρως.

  • Ναός Ta Keo

Ο ναός Ta Keo είναι ένας άλλος μορφής «βουνού», ο οποίος πιθανότατα είναι και ο πρώτος που χτίστηκε εξ΄ ολοκλήρου με ψαμμίτη. Θεμελιώθηκε τον 10ο αιώνα από τον βασιλιά Jayavarman V, ολοκληρώθηκε όμως κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Suryavarman I.

  • Ναός Baksei Chamkrong

Ο ναός Baksei Chamkrong είναι ένας μικρός ναός, χωρίς πολλούς τουρίστες, αφιερωμένος στο θεό Σίβα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον 10ο αιώνα από τον Rajendravaman II. Στην κορυφή του ναού θα απολαύσετε καταπληκτική θέα.

  • Η νότια πύλη του Angkor Thom

Είναι μία από τις πέντε (5) πύλες της αρχαίας πολύς Angkor Thom. Είναι πολύ καλά διατηρημένη και διάσημη για να τον επισκεφτείτε. Χτίστηκε στα τέλη του 12ου αιώνα από τον βασιλιά Jayavarman VII, με σκοπό να προστατεύει την πόλη. Στην είσοδο θα βρείτε 54 μορφές θεών στη δεξιά μεριά και 54 μορφές δαιμόνων στης αριστερή. Παρόλο που η πόλη ήταν βουδιστική, η πύλη αναπαριστά σκηνή από την Ινδουιστική μυθολογία («Churning of the Ocean of Milk»).

Νότια πύλη του Angkor Thom - nonstoptravellers

Νότια πύλη του Angkor Thom – nonstoptravellers

  • Ταράτσα των ελεφάντων

Η ταράτσα των ελεφάντων ή κήπος των ελεφάντων είναι μέρος όπου ο βασιλιάς Jayavarman VII χρησιμοποίησε ως πλατφόρμα για να επιθεωρεί την επιστροφή του στρατού του από τις νικηφόρες μάχες.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τον χάρτη με τη διαδρομή!!

Οι κρυμμένοι ναοί στις ζούγκλες της Καμπότζης - nonstoptravellers

Οι κρυμμένοι ναοί στις ζούγκλες της Καμπότζης – nonstoptravellers

Καλή σας διασκέδαση και μην ξεχνάτε «to travel is to live».

*photo credit pickyourday.com

You may also like

Close