15+1 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

by Olga
bali gilli islands indonesia nonstoptravellers travelling

Εσύ τι γνωρίζεις για την Ινδονησία; Ξέρεις που βρίσκεται; Τι γλώσσα μιλάνε εκεί οι άνθρωποι; Τι παράγει; Αν ναι συγχαρητήρια; Αν όχι… μάθε παρακάτω ενδιαφέροντα πράγματα για την Ινδονησία!

 1. Καταρχάς το Μπαλί δεν είναι χώρα!
 2. Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο!
 3. Το Μπαλί είναι Ινδουιστικό στο μεγαλύτερο μέρος του!
 4. Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα στον κόσμο!
 5. Η Ινδονησία είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο!
 6. Η Ινδονησία αποτελείται από περίπου 18.000 νησιά (ένα εκ των οποίων το Μπαλί)!
 7. Τα πέντε μεγαλύτερα νησιά είναι η Ιάβα, η Σουμάτρα, το Καλιμαντάν (το τμήμα του Βόρνεο που ανήκει στην Ινδονησία), η Νέα Γουινέα (τμήμα της ανήκει στην Παπούα Νέα Γουινέα) και το Σουλαουέζι (παλιότερα γνωστό ως Κελέβη)
 8. Η πρωτεύουσα Τζακάρτα, που βρίσκεται στη νήσο Ιάβα, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας!
 9. Στα νησιά ΚομόντοΡίνκαΦλόρεςΓκίλι Μοτάνγκ και Γκίλι Ντασάμι συναντάται ο Δράκος του Κόμοντο, σαρκοβόρα σαύρα με πάνω από 3 μέτρα μήκος!
 10. Εκτείνεται ανατολικά και στην Παπούα Νέα Γουινέα!
 11. Πέρασε τρεις και μισούς αιώνες ολλανδικής αποικιοκρατίας!
 12. Κάθε νησί έχει δική του γλώσσα, όχι διάλεκτο, γλώσσα!
 13. Το κλίμα της Ινδονησίας είναι τροπικό με δύο εποχές: την υγρή εποχή των μουσώνων (Νοέμβριος-Μάρτιος) και την ξηρή εποχή (Ιούνιος-Οκτώβριος).!
 14. H Ινδονησία έχει 35 ενεργά ηφαίστεια!
 15. Το Kopi luwak είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο. Ο βασικός παράγοντας της υψηλής τιμής είναι η ασυνήθιστη μέθοδος παραγωγής ενός τέτοιου καφέ. Έχει παραχθεί από τους κόκκους καφέ που έχουν υποστεί πέψη από ένα συγκεκριμένο ινδονήσιο ζώο που μοιάζει με γάτα.
 16. Είναι ιδανική για Island hopping!

Aυτά για σήμερα! Ελπίζουμε να σας άρεσαν τα παραπάνω facts αναφορικά με την Ινδονησία και να τα βρήκατε ενδιαφέροντα και φυσικά εκπαιδευτικά! Καλό είναι όταν ταξιδεύουμε να μαθαίνουμε εκ των προτέρων μερικά πράγματα για τη χώρα που επισκεπτόμαστε για να είναι πιο εύκολο να πλησιάσουμε τους κατοίκους της! Και φυσικά πρέπει να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού!

You may also like

Close