ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ

by Olga
NONSTOPTRAVELLERS TRAVEL ΣΑΝΤΟΡΙΝΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙ

Η Σαντορίνη ή η Θήρα είναι ο κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα και ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στα ελληνικά νησιά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται στο Αιγαίο, στα νησιά των Κυκλάδων.

Η Σαντορίνη ήταν η περιοχή όπου συνέβη μια από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στον κόσμο και παραμένει μέχρι σήμερα ένα βυθισμένο ηφαίστειο και καλντέρα ένα σύμπλεγμα νησιών (Θήρα, Θηρασιά ή Θηρασία), Ασπρονήσι, Παλαιά και Νέα Καμένη.

Το ηφαίστειο

Αυτό το σύμπλεγμα νησιών δημιουργήθηκε ακριβώς λόγω αυτής της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας της γης! Δώδεκα μαζικές εκρήξεις, κάθε 20.000 χρόνια περίπου, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας καλντέρας, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος του ηφαιστείου. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από 3.600 χρόνια (στην μινωική εποχή), καλύπτοντας τα τρία νησιά (Θήρα, Θηρασία, Ασπρονήσι) με στάχτη, εξαλείφοντας έτσι μια προϊστορική κουλτούρα. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίστηκε πολύ πιο ήπια, δημιουργώντας μέσα στην Καλντέρα τα νησιά της Παλαιάς και της Νέας Καμένης. Το νησί είναι ένα τεράστιο ζωντανό γεωλογικό μουσείο, ένα ιδανικό μέρος για να παρατηρήσετε τις διαδικασίες οικοδόμησης και εξελίξεως ενός ηφαιστείου.

Αναζητώντας ρομαντισμό

Η Σαντορίνη θεωρείται ο πιο ρομαντικός προορισμός στην Ελλάδα. Τα αγαπημένα ζευγάρια έρχονται κάθε χρόνο στο ηλιόλουστο νησί για να απολαύσουν το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια το νησί έχει καθιερωθεί ως προορισμός για ζευγάρια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν στο νησί τη γαμήλια τελετή ή το μήνα του μέλιτος.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Σαντορίνη

Να ταξιδέψετε προς το ηφαίστειο, να περπατήσετε κατά μήκος της καλντέρας από τα Φηρά προς την Οία και τα ψώνια είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο νησί. Τα καταστήματα στη Σαντορίνη ποικίλλουν από μικρά καταστήματα με σουβενίρ έως διεθνείς μάρκες. Οι περισσότερες παραλίες στη Σαντορίνη είναι οργανωμένες και διαθέτουν κέντρα θαλάσσιων σπορ με παιχνίδια διασκέδασης. Τα καταδυτικά κέντρα έχουν επίσης τη βάση τους στις παραλίες της Σαντορίνης, προσφέροντας μαθήματα και ταξίδια κατάδυσης σε κοντινά νησιά, παλιά ναυάγια και ηφαίστειο. Διαδρομές πεζοπορίας διατίθενται επίσης στο νησί. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά, χτισμένη στην Καλντέρα, 260μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και στη Νήσο Καμένη. Τα Φηρά μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία βρίσκονται απέναντι από την Καλντέρα και γοητεύουν τον επισκέπτη, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Άλλα, λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου όμορφα χωριά του νησιού που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Ακρωτήρι και η Μέσα Βουνός με τους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους τους, τον Πύργο, τους Καρτεράδες, τον Εμπόριο, το Αμμούδι, τη Φοινικιά, την Περίσσα, τον Περίβολο, το Μεγαλοχώρι, το Καμάρι, τη Μεσαριά και τον Μονόλιθο. Μερικά από αυτά είναι πιο κοσμοπολίτικα, μερικά πιο ήσυχα, άλλοι περιτριγυρισμένα από τεράστιους αμπελώνες, άλλα κυριαρχούν σε ψηλά κάστρα με απέραντη θέα στο Αιγαίο, αλλά όλα έχουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που θα σας συναρπάσει.

Τα προϊόντα της γης

Ποιος δεν γνωρίζει τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης; Λευκή μελιτζάνα, ντομάτες, φάβα, κάπαρη και πράσινο τυρί: όλα τα νόστιμα συστατικά των τοπικών πιάτων που θα εκτιμηθούν από τους λάτρεις του καλού φαγητού! Το νησί θεωρείται επίσης ένας από τους πιο οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Παραλίες

Ανακαλύψτε τις ηφαιστειογενείς παραλίες Ας μην ξεχνάμε να αναφέρουμε τις θαυμάσιες παραλίες του νησιού που θα μπορούσαν να είναι μόνο σε αρμονία με τον ιδιαίτερο ηφαιστειακό χαρακτήρα του. Βυθιστείτε σε παραλίες με μαύρη, κόκκινη και άσπρη άμμο ή πολύχρωμα βράχια, γλυπτά από το αλάτι και τα πετρώματα του ανέμου.

Μια μοναδική ατμόσφαιρα που δεν θα βρείτε αλλού στην Ελλάδα … Η Σαντορίνη σας περιμένει! Είναι βέβαιο ότι η ατμόσφαιρα του νησιού με αυτό το μπλε του Αιγαίου που μοιάζει με κοκκινωπό βράχο αλλά έχει και το λευκό του σπιτιού, θα σας γοητεύσει! Αφήστε την ενέργεια που ρέει από το ηφαιστειακό τοπίο να σας διεισδύσει και να ανακαλύψετε μια ιδιαίτερη μαγεία που πραγματικά δεν μπορεί να συλλάβει καμία εικόνα.

Τέλος σας έχουμε σημειώσει τρόπους μετάβασης στο νησί της Σαντορίνης (στα αγγλικά):

How to travel to Santorini

There are two main ways to travel to Santorini, by plane and by ferry .

Flights to Santorini

The Santorini airport (JTR) accepts flights from all over Europe and Athens (ATH). So you can visit the island with cheap plane tickets either by direct flights or via Athens. Athens to Santorini flights are about 40 minutes. We give you a table of low-cost flight companies that they are operating in Santorini with cheap airfare, directly from Europe.

Ferries to Santorini

In order to travel from Athens to Santorini by ferry you have to move to Piraeus Port, 40 minutes close to Athens International Airport (ATH). From the port there are many ferries and high speed boats that are connected to Santorini with fairly cheap tickets. The trip is comfortable and unique experience. You have a lot of options depending on the tickets cost, your itinerary and what do you really want. Here are some search engines to choose the best deal for you.

Where to stay in Santorini

There are a lot of places to stay in Santorini, depending on your mood.  If you want expensive and place with a lot of people, then it is a good place to stay in Fira or Oia. Another expernsive option but not so crowded and more romantic are Firostefani and Imerovigli.  Cheaper places are Kamari and Perissa. Kamari is a good place to shop also. It is cheaper than Oia or Fira markets.

Weather in Santorini

Santorini has a  semi-arid climate, with low total rainfall average, full sunny and strong wings that could be observed in the summer season. Total report for the santorini weather could be seen here.

Are you ready traveller?

Find out more from our Santorini island itinerary ”Things to do in Santorini island” — >>>> THINGS TO DO IN SANTORINI

 

You may also like

Close