JOKULSARLON Η ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

by Olga
diamond beach glacier boat tour

Διαβάζοντας όλα μας τα άρθρα για την Ισλανδία θα έχετε καταλάβει πως πρόκειται για τον παράδεισο των παγετώνων! Όντας η χώρα του πάγου, όπως δηλώνει και το όνομά της, η Ισλανδία έχει σε όλη την έκτασή της παγετώνες διαφόρων διαστάσεων με τις απολήξεις τους να καταλήγουν σε λιμνοθάλασσες, λίμνες και καταρράκτες. Το μεγαλύτερο παγόβουνο είναι το Vatnajökull, ενώ από το breiðamerkurjökull  έχει δημιουργηθεί και η πιο γνωστή λιμνοθάλασσα η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη και μπορεί κάθε ταξιδιώτης να βρεθεί δίπλα σε παγόβουνα που επιπλέουν είναι η λιμνοθάλασσα Jokulsarlon, δίπλα στη διάσημη Diamond beach, και μόνο με οργανωμένο τουρ (Glacier Lagoon)!

Η λιμνοθάλασσα Jokulsarlon

Είναι μία περιοχή μοναδικής ομορφιάς, η λιμνοθάλασσα απλώνεται μπρος στα μάτια κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί απλά να θαυμάσει από απόσταση ή να πλησιάσει με οργανωμένο φυσικά τουρ τα παγόβουνα. Μέσα στη λίμνη υπάρχουν διαφόρων μεγεθών παγόβουνα έτοιμα να τα ανακαλύψετε όλα. Η ιδιαιτερότητα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο είναι φυσικά το χρώμα που έχουν τα παγόβουνα αυτά που ως άλλα διαμάντια λαμβάνουν ένα γαλάζιο χρώμα που οφείλεται στο χιόνι που πέφτει πάνω στον πάγο και λιώνοντας γίνεται έναν με το πάγο και δημιουργεί φυσαλίδες μέσα σε αυτόν.

Η λιμνοθάλασσα βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο 1, περίπου 370 χιλιόμετρα (230 μίλια) ανατολικά από το Ρέικιαβικ και λέγεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης στην Ισλανδία. Αυτή η λιμνοθάλασσα είναι πρόσφατη, δυστυχώς ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του κλίματος. Η επιφάνεια της είναι στο επίπεδο της θάλασσας και το θαλάσσιο νερό ρέει στη λιμνοθάλασσα σε υψηλή παλίρροια ενώ παράλληλα και τεράστια κομμάτια πάγου συνεχώς σπάνε από τον παγετώνα. Η λιμνοθάλασσα δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μέχρι 250 μέτρα βάθος γεγονός που την καθιστά τη βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία. Το breiðamerkurjökull είναι μια έξοδος από τον παγετώνα Vatnajökull .

Watch our videos from Iceland on Youtube:
Βόλτα με αμφίβιο σκάφος – όχημα

Η απόλυτη εμπειρία στη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon είναι φυσικά η Amphibian Boat tour η οποία σου επιτρέπει να περιηγηθείς στη λιμνοθάλασσα ανάμεσα στα παγόβουνα και να μάθεις πληροφορίες για τον σχηματισμό και τη γεωλογία τους. Και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για πραγματικό αμφίβιο αφού θα επιβιβαστείτε στη στεριά και μπλουμ… σε λίγα μόλις μέτρα θα βρεθείτε εντός της λιμνοθάλασσας! Θα φτάσεις κοντά σε πραγματικό παγόβουνο, θα απολαύσεις την ηρεμία της περιοχής και θα θαυμάσεις τη φύση και το έργο της. Εάν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και φώκιες ενώ μπορείτε να γευτείτε κυριολεκτικά πάγο χιλίων ετών.

  • Μοναδική εμπειρία σε απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό!
  • Η εμπειρία διαρκεί 30-40 λεπτά
  • Στους επιβάτες παρέχονται σωσίβια.
  • Κόστος 5900 isk (περίπου 42 ευρώ)

Για να κλείσεις τη δραστηριότητα πριν το ταξίδι σου στην Ισλανδία μπες εδώ!

Βόλτα με zodiac φουσκωτό σκάφος

Για εσένα που θέλεις α βρεθείς μόλις μια ανάσα από τα παγόβουνα της λιμνοθάλασσας Jokulsarlon προτείνουμε να επιλέξεις το Zodiac tour! Σε αυτή τη βόλτα θα καλύψετε περισσότερη περιοχή της λιμνοθάλασσας και θα βρεθείτε μια ανάσα από τον πάγο (εφόσον δεν υπάρχει κάποια ένδειξη επικινδυνότητας την περίοδο που θα ταξιδέψεις) καθώς η βάρκα είναι πιο ευέλικτη και θα είσαι μόνος με την παρέα σου!

  • Η εμπειρία διαρκεί 60 λεπτά
  • Στους επιβάτες παρέχονται στολές επίπλευσης και σωσίβιο.
  • Οι επιβάτες πρέπει να είναι 10 ετών ή μεγαλύτεροι ή τουλάχιστον 130 εκατοστά ψηλοί
  • Κόστος 10500 isk (περίπου 75 ευρώ)

Για να κλείσεις τη δραστηριότητα πριν το ταξίδι σου στην Ισλανδία μπες εδώ!

Η εμπειρία μας στη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon με την Glacier Lagoon

Αν και λόγω κακοκαιρίας αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε ημέρα και ώρα για το τουρ, το προσωπικό του μας εξυπηρέτησε άμεσα και με πολύ ευγένεια! Μας εξήγησε τις επιλογές μας και επαναπροσδιορίσαμε άμεσα το πρόγραμμα μας! Αφήστε λίγο περισσότερο χρόνο στην περιοχή για να περπατήσετε κατά μήκος της λίμνης, να απολαύσετε έναν καφέ και να βγάλετε τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες. Η περιοχή είναι άξια θαυμασμού και καταλήγει στη διάσημη παραλία των διαμαντιών όπου παρασύρονται μικρά κομμάτια πάγου δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που γίνεται  ακόμη πιο εντυπωσιακό λόγω αντίθεσης με την μαύρη παραλία επί της οποίας είναι διασκορπισμένα τα διαμάντια πάγου!

Προτείνουμε να κλείσετε τα εισιτήρια σας από την Glacier Lagoon πριν την άφιξη σας στη λιμνοθάλασσα γιατί τα δρομολόγια είναι περιορισμένα και οι επισκέπτες πλέον πολλοί! Επίσης να έχετε κατά νού ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας σας δίνουν τα χρήματα σας πίσω ή σας κανονίζουν άλλη ώρα εφόσον το θέλετε (εμάς μας έτυχε και βάλαμε το experience  την επόμενη ημέρα).

Πρόκειται για μία συναρπαστική δραστηριότητα που δεν πρέπει να παραλείψεις, είναι στο δρόμο σου αν κάνει το Ring roadtrip Iceland αλλά και μόλις 5-6 ώρες από το Ρέικιαβικ εάν θέλεις να κάνεις ημερήσια απόδραση. Το σκηνικό είναι μοναδικό στον κόσμο και αξίζει να το βιώσεις από κοντά!

 

You may also like

Close