Ταξιδι στο Μοναχο στην πρωτευουσα της Βαυαριας

by Olga
ταξιδι στο μοναχο την πρωτεουσα της βαυαριας

Σκεφτόμασταν καιρό να κάνουμε ένα ταξίδι στο Μόναχο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Η ευκαιρία δεν ήταν άλλη από το road trip στην Βαυαρία και τις Άλπεις. Ενώ η αφορμή ήταν το φεστιβάλ Springest ή αλλιώς Fruhlingfest που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο. Πρόκειται για ένα ανοιξιάτικο φεστιβάλ, είναι θα λέγαμε το μικρό αδερφάκι του Oktoberfest και μας δόθηκε η ευκαιρία να το ζήσουμε από κοντά μέσα από το Travelvibe και την Aegean (European Food Stories). 

Λίγα Λόγια για το Μόναχο

Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας και η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και είναι γνωστό για την πλούσια ιστορία του, την όμορφη αρχιτεκτονική, το εξαιρετικό φαγητό και τα φεστιβάλ που διοργανώνονται όλο το χρόνο, όπως το Springfest.

Αξιοθέατα στο Μόναχο

Το Μόναχο διαθέτει μία καταπληκτικό ιστορική παλιά πόλη. Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα, πλατείες όπως η διάσημη Μarienplatz ακόμη και κήπους όπως ο Englischer. Ο Englischer μάλιστα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στον κόσμο. Εάν σας αρέσει η ιστορία θα βρείτε πολλά μουσεία και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος όπως είναι το παλάτι Nymphenburg, το μουσείο Residenz και φυσικά το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.

Βαυαρική κουζίνα

Εκτός από τα αξιοθέατα του, το Μόναχο είναι μια πόλη που φημίζεται για το φαγητό της. Η διάσημη βαυαρική κουζίνα με τις γευστικές τις προτάσεις δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αυθεντικές παραδοσιακές γερμανικές γεύσεις όπως το λουκάνικο bratwurst, το χοιρινό κότσι  knuckle of pork, το σνίτσελ schweishaxe, το ρολό rolled porked roast αλλά και τα obatzda cheese cream with pretzels, schweinbraten, kasespatzle και το rahnmfleckerl flat bread in a creamy sauce.

Φυσικά για τους λάτρεις του γλυκού οι επιλογές είναι επίσης πολλές από το Apfelstrudel, ένα ζεστό γλυκό μήλου μέχρι το kaiserschmarn, το gingerbread heart, τα toffee applew, snowballs και τα roasted almonds. Γενικά, το Μόναχο είναι ο παράδεισος των καλοφαγάδων, με πολλά νόστιμα πιάτα να δοκιμάσετε από την πλούσια παραδοσιακή βαυαρική κουζίνα. Τέλος από μπύρες θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορες μεταξύ άλλων τις paulaner, augustiner και spaten hell.

Το φεστιβάλ Springfest – Fruhlingsfest

Το Springfest διεξάγεται κάθε χρόνο για δύο εβδομάδες στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου και είναι ο τέλειος τρόπος για την έναρξη της άνοιξης. Το φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στο Theresienwiese, εκεί όπου διεξάγεται το Oktoberfest. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Frühlingsfest είναι το καρναβάλι της έναρξης του φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ εκτός από βαυαρική κουζίνα, γλυκά και μπύρα θα χορτάσετε μουσική, χορό και κέφι!

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν και μόλις φτάσετε στο σημείο θα αναζητήσετε τις δύο τεράστιες σκηνές. Οι δύο αυτές σκηνές, μία κόκκινη και μία μπλέ στήνονται στον χώρο του φεστιβάλ και γεμίζουν με κόσμο που διασκεδάζει με καλό φαγητό μπύρα και μουσική.

Πως να πάω στο Μόναχο

Εμείς ταξιδέψαμε με την Aegean η όποια έχει απευθείας πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος με διάρκεια πτήσης μόλις 2,5 ώρες. Εκεί προσγειωθήκαμε στο διεθνές αεροδρόμιο του Μονάχου που απέχει 30 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου φτάσαμε με πολύ εύκολο τρόπο δηλαδή με το μετρό.

Που να μείνετε στο ταξίδι σας στο Μόναχο

Το ιστορικό κέντρο αποτελεί ιδανική λύση για διαμονή στην πόλη. Οι περισσότερες βόλτες εξάλλου θα γίνονται σε αυτό. Εφόσον οι τιμές είναι υψηλότερες και θέλετε να επιλέξετε κάτι πιο  οικονομικό, μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε ακριβώς έξω από το ιστορικό κέντρο και να μετακινείστε με συγκοινωνία ή με τα πόδια. Ειδικά στην περιοχή κοντά στον σταθμό των τρένων θα βρείτε αρκετά οικονομικές επιλογές. Αν θέλετε να αναζητήσετε κάποιο ξενοδοχείο για διαμονή μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Γενικά θα λέγαμε πως ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Η συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ ήταν φοβερή και σίγουρα θα το προτείναμε και σε εσάς, Παρόλα αυτά, εάν τύχει και βρεθείτε εκεί εκτός του φεστιβάλ, προτείνουμε να κάνετε το road trip στην Βαυαρία και τις Άλπεις. Είτε όπως το σχεδιάσαμε εμείς είτε με δική σας διαδρομή! Οι τριγύρω περιοχές όπως είναι το Fussen και το Innsbruck, είναι καταπληκτικές και προσφέρονται για ταξίδι με αυτοκίνητο. Τέλος, εμείς ταξιδεύουμε πλέον με τα δυο μας αγοράκια οπότε μας αρέσει σίγουρα η ιδέα του road trip γενικά από άποψη άνεσης. Ευτυχώς προμηθευτήκαμε εξοπλισμό και ταξιδιωτικά καρότσια, από το The baby city, που έκαναν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολή. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ταξίδι μας με τα μικρά και το καρότσι ταξιδιού που χρησιμοποιήσαμε, διαβάστε εδώ,

 

You may also like

Close