ΑΝΟΪ Η ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ

by Olga
hanoi vietnam

Η γοητεία της βιετναμέζικης πρωτεύουσας έγκειται στο χαρακτήρα των δρόμων της που είναι γεμάτοι ζωντάνια, της αποικιακής αρχιτεκτονικής και της πλούσιας κουλτούρας! Θα λέγαμε ότι το Ανόι είναι ένα μέρος ικανό να ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις!

Ταξιδέψαμε σχεδόν 2 εβδομάδες στο Βιετνάμ από το Ανόι, στο Χόι Αν και στην πόλη Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν), θα σας παρουσιάσουμε πρώτα την πρωτεύουσα του Βιετνάμ όμως, το Ανόι! Γνωρίστε το Ανόι!

Το Ανόι είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου, τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε εμείς, οι αρχαίες παγόδες, τα τεράστια δημόσια πάρκα, τα αποικιακά κτίρια και οι λεωφόροι συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε η ιστορία της πόλης.

Μεγάλη κυριαρχία της Κίνας, περισσότερες από έξι δεκαετίες γαλλικής αποικιοκρατίας και βέβαια ο αγώνας για το ενοποιημένο Βιετνάμ έχουν αφήσει πίσω τους πλήθος επιδράσεων που κάνει αισθητή την παρουσία τους στην πόλη (πχ. η αρχιτεκτονική των κτιρίων).

Η ζωή στο Ανόι κινείται με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι στο Χο Τσι Μινχ City HCMC που βρίσκεται πιο νότια και έχει αναπτυχθεί περισσότερο τουριστικά. Η πόλη εξακολουθεί να κατέχει τους γοητευτικούς παλιούς δρόμους της, διατηρώντας κάτι από το παλιό της χάρισμα! Παντού μπορείτε να βρείτε εκείνους τους πωλητές δρόμου με κάθε λογής προϊόντα, τα κωνικά καπέλα που όλοι γνωρίζουμε από εικόνες που έχουμε δεί για το Βιετνάμ, κατοίκους της πόλης με ποδήλατα που μεταφέρουν υπερμεγέθη φορτία από φρέσκα λουλούδια και φρούτα, φαγητό κτλ, πλανόδιους πωλητές με ζεστό pho, ρύζι noodle με ζωμό σε κάθε γωνιά του δρόμου κάνοντας τον επισκέπτη να σαστίζει από το θέαμα.

Το 80% των οχημάτων στο Ανόι είναι μοτοσικλέτες και σίγουρα η εμπειρία θα σας… αφήσει άφωνους. Το πέρασμα στο δρόμο είναι σαν …ταινία τρόμου, δεν μπορούμε να το περιγράψουμε πραγματικά παιδιά! και πιστέψτε μας δεν βοηθά ότι υπάρχουν λωρίδες δρόμου !! Η καλύτερη συμβουλή μας είναι να περπατάτε πάντα με τον ίδιο ρυθμό όταν διασχίζετε το δρόμο και οι οδηγοί θα περάσουν γύρω σας. Εάν επιβραδύνετε ή επιταχύνετε, τότε ίσως έχετε πρόβλημα …

Το Ανόι μπορεί να είναι ένας παλιός οικισμός, αλλά προσφέρει νέες εμπειρίες όπως underground bars και τζαζ μπαρ. Επίσης, μπορείτε να βρείτε μουσεία ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού του Βιετνάμ! Μερικά από τα κύρια αξιοθέατα είναι το μαυσωλείο του Ho Chi Minh, η λίμνη, ο πύργος χελωνών, η πόλη της Sapa και φυσικά το Ha Long Bay!

Ha Long Bay … είναι προστατευόμενο φυσικό μνημείο της UNESCO και ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα, μπορείτε απλά να κάνετε ένα πλήρες ταξίδι μίας ημέρας για να εξερευνήσετε αυτό το εκπληκτικό και εντυπωσιακό vew με αιθέρια ομορφιά! Είναι απλά μαγικό… χιλιάδες όγκοι βουνών ξεπροβάλλουν από τη θάλασσα σαν να έχουν βυθιστεί… τεράστα νησιά-τέρατα! Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γυριστεί εκεί παραγωγές όπως ο King Kong! Τα νερά του κόλπου Tonkin είναι φανταστικά, ανάλογα με την εποχή μπορείτε και να βουτήξετε εάν κάνετε διήμερη εκδρομή, ενώ κατά τη διαδρομή σας προς εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το εργοστάσιο παραγωγής πέρλας! Μην ξεχάσετε να δείτε το σύμβολο του Ha Long Bay, Kissing Rocks!

Το Street Food είναι διαθέσιμο παντού και σας συνιστούμε να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο! Ωστόσο, ορισμένοι τουρίστες παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση λόγω του νερού, οπότε σιγουρευτείτε πάντα ότι πίνετε εμφιαλωμένο νερό και τρώτε μόνο φρούτα που ξεφλουδίζετε εσείς οι ίδιοι. Αποφύγετε τους πλανόδιους στο δρόμο που προσπαθούν να σας πουλήσουν ντόνατς ή κομένα φρούτα, διότι πιθανώς χρησιμοποιούν ένα βρώμικο μαχαίρι ή τα φρούτα αυτά κάθονται εκεί για μέρες.

Έξτρα hint να κάνετε: Παρακολουθήστε το Thang Long Water Puppet Show, μια παλιά γιορτή τέχνης που προέρχεται από τους πλημμυρισμένους αγρούς ρυζιού του Βόρειου Βιετνάμ! Συνοδεύεται από μια παραδοσιακή ορχήστρα, master pupeteers που είναι βυθισμένοι μέχρι τη μέση στο νερό εκτελώντας μανούβρες και παρουσιάζοντάς στο κοινό γοητευτικές λαϊκές ιστορίες του Βιετνάμ!

You may also like

Close